Exstu – Vet. Aalter : 1 – 1 (Doelpunt : Lukas)

De match tegen de Veteranen van Aalter begon aan een gezapig tempo waarbij beide ploegen toch aan enkele kansen kwamen. Toch was het Aalter die na de verkenningsronde de match in handen nam. Exstu kwam bijna niet meer aan kansen en Aalter kreeg de ene kans na de andere. Na een voorzet van Aalter vanop rechts kwam de afvallende bal, na mistasten aan de grote backlijn, in de voeten van een Aaltenaar. Die twijfelde niet en haalde direct uit in de korte hoek : 0 – 1. Aalter leek nu gelanceerd en bij een volgende kans werd onze verdediging uitgespeeld. Gelukkig bracht Chris redding op het schot vanop rechts. Toen ook nog eens onze buitenspelval open ging, kreeg een aanvaller van Aalter vrijgeleide naar ons doel. Hij verprutste de kans en de bal ging naast doel. Bijna was het prijs toen een voorzet – schot van een Aaltenaar vanop links op de kruising uiteenspatte en zo het gevaar geweken was. Op een volgend gevaar vanuit Aalterse kant moest Chris via de paal redding brengen. Ook wij hadden nog een dot van een kans toen de keeper van Aalter op een schot in de touwen hing, maar Dries kon niet profiteren en de bal zeilde over doel. Rust.

Na vijf wissels aan Exstu-zijde begonnen we met nieuwe moed aan de tweede helft. We hadden nu meer veldoverwicht maar kwamen toch niet aan echt uitgespeelde kansen. Het was wachten op een slecht uitverdedigen van de Aalterse keeper, maar Gile was te verrast en kon niet profiteren. Exstu kampeerde nu op de Aalterse helft, maar Aalter verdedigde met man en macht zijn krappe voorsprong. Exstu verdiende nu echt de gelijkmaker en die kwam er ook op een vrijschop van Dries vanop 30 meter. Hij dropte de bal tussen de keeper en de verdediging. Lucas klom boven iedereen uit en zijn kopbal belandde in doel : de bordjes stonden terug gelijk. Exstu kreeg nog enkele goeie kansen maar de stand bleef gelijk. Een billijk gelijkspel waarbij Aalter de eerste helft domineerde en de tweede helft voor Exstu was.

Na de match werden we getrakteerd op lekkere quiche, cake, worst en kaas van respectievelijk Caroline / Chris, Cathy / Guy en Dries. Het was een lekkere verrassing waarbij er meer dan genoeg was voor iedereen. Merciiiiiiiiii voor de traktatie. Zelfs Aalter mocht mee genieten van de traktatie met een rondeken en wat ‘ vers ‘gesneden kaas, door Guy en Hans gepresenteerd op een mooi bordje. Eind goed al goed Lachen

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Roeland ( 35′ Lieven DM ), Gerard ( 35’ Koen DB ) – Lucas, Rupert ( 35 ‘ Tijs ), Lode ( 35 ‘ Dimitri ), Matisse ( 35 ‘ Gile ), Thiemo en Wiert.