Old Stars Kouter – Exstu : 1 -4 (Doelpunten : Thiemo 1, Wiert 1, Benjamin 2 Was : Wiert)

“Godverdoeme, al die jonge gasten ! Ik zuu ulder voader kunnen zijn ! “. Met deze sterke quote zette onze nieuwe Exstu-nestor, sinds lang, opnieuw een stap in de Exstu-kleedkamer. Geert Vdh maakte zijn intrede zoals we het altijd hebben gekend : met panache ! Hij nam plaats naast onder andere 2 nieuwe jonge kerels, Benjamin en Sybren, vrienden van Thiemo (Thx !). De wedstrijd en de ploeg moet hen bevallen zijn, want beiden stelden zich kandidaat voor volgende week, mochten we weer in spelersnood geraken.

Van in het begin nam Exstu de wedstrijd in handen. Geert heerste als vanouds op het middenveld bijgestaan door een bedrijvige Rupert en de verassende mid-rechts Benjamin, een aanwinst. Verschillende kansjes werden gecreëerd door onze spitsen en het middenveld, maar de bal ging er (nog) niet in. Toch waren het de Old Stars die een paar keer voor echt gevaar zorgden. Na infiltratie in de 16 kon een Old Star-speler de bal in doel plaatsen, maar met een knappe voetreflex kon onze doelman de bal nog in hoekschop deviëren. Nadien spatte een schot van buiten de backlijn via het hoofd van Tommy op onze deklat uitéén. Even later verdween een kopbal van aan de penaltystip nipt naast de paal buiten. Het teken voor Exstu om een tandje bij te steken en het heft opnieuw in handen te nemen. Dit resulteerde meteen in een goal. Op een mooie dieptebal van de immer secuur spelende Roeland kon Benjamin alleen op doel afgaan en in de korte hoek besluiten : 0 – 1. Even later, na een corner voor ons, werd een schotje op doel van Thiemo afgeblokt, waarbij de rebound door Benjamin werd benut : 0 – 2. Sterk debuut van de youngster ! Alhoewel de thuisploeg nog nauwelijks aan een kans geraakte (Tommy hield de verdediging goed gesloten), waren zij het die de rust inluidden met nog een dot van een kans. Het strakke schot binnen de 16 werd met een flukse armreflex door onze doelman gepareerd en de bal verdween in hoekschop. De netten schoon houden heet dat dan. J

De 2e helft was nog maar een paar minuutjes oud of Exstu bouwde zijn voorsprong al uit. Benjamin kon zich op rechts doorzetten en met een sublieme, gemeten doorsteekpas Wiert bereiken. Thiemo keer er naar met verbazende verstomming. Die twijfelde niet en zette de netten bol met een strak grondscherend schot. De thuisploeg ging hierna wat gretiger voetballen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De lokale spits kon door het centrum oprukken naar ons doel, maar Tommy ging met veel bravoure aan diens broek hangen en sleurde hem tegen de grond … in onze grote backlijn : PENALTY ! Het werd stil en m’n hoorde Thiemo de volgende profetische woorden brabbelen : “Jongens, als Guy deze penalty stopt, gaan we het voor 5 jaar moeten horen zenne !”. Een eerste speler diende zich aan, maar op mijn Temptation Island-gewijs gestelde vraag : “Kijk eens in me ogen ! Wat segge me ogen ?” droop die af en liet de taak over aan de libero. Die nam zelfzeker plaats achter de bal, nam zijn afloop en plaatste de bal in de (voor hem) rechtse hoek. Met een fenomenale, magistraal uitgevoerde kattensprong ala Tibaut Courtois, kon onze doelman de bal uit het doelvlak ranselen richting zijlijn. Gevaar geweken en netten nog steeds schoon ! De penaltynemer werd getroost en ik dacht : “A shoulder to cry on, is a dick to ride on”. Ik vind dit een héél mooi verhaal voor minstens de volgende 10 jaar, Exstu-vrienden. JJ De nul houden bleek even later een verloren zaak bij een vrije trap voor onze backlijn. De bal werd haarfijn over ons muurtje in de winkelhaak in de kortste hoek gedeponeerd. 1-3. De Old Stars geloofden er plots weer in, maar werden weer snel met de voetjes op de grond geplaatst. Op assist van Benjamin kon Thiemo de bal met zijn linker heerlijk naast de doelman plaatsen. 1-4 en boeken toe. Nadien werd Wiert nog in het straatje gestuurd, werkte beheerst af, maar zag zijn doelpunt afgekeurd wegens (vermeend) buitenspel. De laatste kans van de wedstrijd was nog voor de Old Stars. De doorgebroken spits werd echter de bal ontnomen door een perfect uitkomen van onze doelman die onvervaard in zijn voeten dook. De afgevallen bal werd over doel besloten. Onze gelegenheidsdoelman, Guy H., werd nadien unaniem tot “man van de match” uitgeroepen.

Exstu speelde met : Guy – Sybren, Tommy, Roeland, Tom – Benjamin, Geert Vdh, Rupert, Lieven DC – Wiert, Thiemo