February 2015

Maandelijks archief

Exstu – Gildeshotters : 27/02/2015

Gepost door op 27 Feb 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Exstu – De Gildeshotters : 6 – 1 (Goals : Pieter, Lukas, Wiert, Thiemo, Matisse en een own-goal van de Gildeshotters was : Roeland)

Oef, deze week eens geen selectieproblemen door allerlei omstandigheden. Na wat aanpassingen voor aanvang van de wedstrijd konden we starten met alweer een onuitgegeven ploeg, waarbij we langs de kant nog een kwaliteitsvolle bank achter de hand hadden. Positieve selectieproblemen dus, waarbij de regel van ‘ de gastspelers spelen een volledige wedstrijd ‘ werd gerespecteerd. De Gildeshotters brachten ook een jonge ploeg aan de start die bikkelhard in duel gingen bij een hoog tempo. Al in de eerste minuut kreeg Filip een mooie kans na een afvallende bal, maar de bal ging voorlangs en scheerde zelfs de verste paal. Na een goed schot van Filip vanuit de tweede lijn, devieerde de keeper in corner. Bij de daaruit volgende hoekschop kopte Dries over. Het overwicht van Exstu werd na 15 ‘ beloond : na snel samenspel door het midden en vijf passen in รฉรฉn tijd volgde vanop links een pass van Matisse naar Pieter die beheerst afwerkte : 1 -0 . Knappe goal ! De match ging nu goed over en weer in een snel tempo… De duels werden harder en harder maar het bleef allemaal fair. De Exstu-defensie stond ook pal en de kansen van de Gildeshotters werden vakkundig geneutraliseerd. Exstu kreeg bij een zoveelste doelpoging tot driemaal toe na elkaar de kans om de score te verdubbelen, maar noch Dries, Lukas en Rupert kregen de bal erin… De commentaar op de bank voor de eerste helft was : ” Het is een bikkelmatch met veel scherpe duels ” … Rust en tijd om de bankzitters klaar te stomen voor de tweede helft ๐Ÿ˜‰

Exstu had voorin zelfs zo een luxe, dat het Wiert op de rechterback kon posteren. Hij fungeerde als een soort ‘ Roberto Carlos ‘ met veel drang naar voren en splijtende infiltratie’s… Nog nooit hadden we zo aanvallend gespeeld ! De eerste kans was dan ook voor Exstu : Rupert stuurde vanop rechts een goeie voorzet richting Lukas, maar die kraakte zijn schot en de bal hobbelde naast het doel… Toch speelde de Gildeshotters goed mee en na een gevaarlijke voorzet kreeg Exstu de bal niet weg. De bal belandde na een scrimmage op het hoofd van een tegenstander en het stond meteen na rust 1 – 1. Het Europese ‘ Anderlechtspook’ doemde reeds op in de verte… Maar Exstu herpakte zich vlug en werd daarbij geholpen door de Gildeshotters toen een tegenstander, op voorzet van Lukas vanop rechts, de bal in eigen doel werkte : 2 – 1. Exstu nam nu resoluut het heft in handen en de druk voor het doel van de tegenstander werd nu bijna onhoudbaar. Op een mooie corner van Rupert kon Lukas aan de verste paal rustig en beheerst binnentikken : 3 – 1. Wanneer er toch eens eentje door de Exstu-defensie glipte werd die vakkundig halt toegeroepen door onze vliegende Chris die tot tweemaal toe gevat moest uitkomen. Op risico van lijf en leden…Toen Gile recht door de defensie van de Gildeshotters sneed en op het juiste moment aflegde naar de mee opgerukte Wiert, stond het 4 – 1. Wat een luxe met zoveel aanvallend talent. Toen Thiemo een kanonschot vanuit de tweede lijn richting doel verstuurde, moest de keeper knap redden. Tijd voor onze rechtsback Wiert om nog eens mee op te rukken en een voorzet op het hoofd van Dries te schilderen. Dries kopte goed naar beneden maar de bal ging net naast, jammer… Bij een snelle aanval Filip – Lukas volgde een voorzet van Lukas vanop rechts, maar Matisse miste de opgelegde kans. Toen Thiemo een zoveelste hoekschop voor Exstu verstuurde richting doel, kwam de afvallende bal terug bij hem terecht. Thiemo twijfelde niet en buffelde de bal met links onhoudbaar in de rechterwinkelhaak : 5 -1. Prachtig doelpunt !!! De bank werd er zowaar wat euforisch bij ๐Ÿ˜‰ . Op een voorzet van Roeland miste iedereen de bal, incl. Dries, maar Matisse devieerde de bal in doel : 6 -1. Jammer voor Dries, hij verdiende zijn doelpunt… De conclusie van de avond was : prachtige wedstrijd met snel voetbal, veel gebikkel en mooie doelpunten !!! Houden zo mannen, dan mag de trainer ook blijven ๐Ÿ˜‰

Exstu speelde met : Chris, Pascal ( 35′ Wiert ) – Wouter – Dries – Roeland, Lukas – Rupert ( 60 ‘ Filip ) – Filip ( 35 ‘ Thiemo ) – Pieter, Matisse – Gile

De Grote Avond – Exstu : 20/02/2015

Gepost door op 20 Feb 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

De Grote Avond – Exstu : 2 – 3 (Goals : 2 x Filip en Wiert, Was : Pascal)

Het is nu reeds enkele weken dat we door allerlei redenen ( ziektes, ski-verlof, blessures,…) moeite hebben om een voltallige ploeg op de been te krijgen. We spreken dan nog niet over eventueel een aantal reservespelers op de bank ! Hopelijk keert het tij vlug en wordt het weer wat beter om de selectie op te stellen ๐Ÿ˜‰ . Nadat iedereen goed ingeduffeld en opgewarmd was kon de match beginnen. Het werd direct duidelijk dat het geen walk-over ging worden voor Exstu. Het was een degelijke tegenstander die overal een voetje tussen stak en goed pressing zette. Toen Exstu voor het eerste dreigde via een vrijschop van Thiemo, was hij te centraal op doel gericht en kon de keeper gemakkelijk oprapen. Nadien kwam de GA opzetten met een hard schot middendoor vanuit de tweede lijn. De bal ging richting linkerbenedenhoek, maar Chris redde knap. Bij een volgende tegenaanval van de GA belandde de bal na slecht uitverdedigen en carambole bij een tegenstander. Die twijfelde niet en het stond 1 – 0. Exstu schoot wakker en toen Thiemo een schietkans kreeg, besloot hij te overhaast over doel. Wanneer Filip zich losrukte uit het middenveld stormde hij rechtdoor richting doel. Hij ontweek enkele tegenstanders en met een strak schot overhoeks in de rechterbenedenhoek stonden de bordjes terug gelijk : 1 – 1. De GA bleef echter komen en verschillende kansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Het was toen alle hens aan dek voor Exstu en we liepen regelmatig achter de bal aan… Bijna hadden we nog een tweede goal voor de rust toen een tegenstander op voorzet van Thiemo bijna in eigen goal devieerde.

Bij de rust werden de wonden gelikt, de geblesseerden opgelapt en de ploeg wat herschikt. Filip vatte post centraal achterin en Didier schoof door naar het middenveld. Exstu kwam nu beter in het spel en toen Thiemo na een knappe actie op links teruglegde naar de mee opgerukte Filip, schoot die overhoeks binnen : 1 – 2. Een gevleide voorsprong die we niet lang konden vasthouden. Een eerste dreiging van de GA kwam er al na een schot – lob die op de deklat strandde. De aanvallen van de GA bleven komen en we speelden met vuur. Het onvermijdelijke gebeurde dan ook op een vrijschop. Die belandde bij een vrijstaande tegenstander. Via een kopbal verdween de bal in de rechterbovenhoek en stond het 2 – 2. De GA bleef maar komen en ze waren nog een aantal keren gevaarlijk via schoten vanuit de tweede lijn. Exstu kroop nog eens recht en bij een mooie aanval ( dubbelpas Thiemo – Wiert op rechts ) kon Wiert mooi afwerken tussen twee tegenstanders door in de linkerbenedenhoek. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in doel : 2 – 3 ! Exstu hield nu wel stand en kwam nog een paar keer gevaarlijk opzetten. Het was wel altijd opletten voor de tegenaanvallen van GA. Toen Alex letterlijk overlopen werd door de ‘N Sakala van de tegenstander moest Alex zelfs enkele minuten naar de kant om wat lucht bij te happen. Dat noemt men nu eens verdedigen met lijf en lede. Exstu kreeg nog twee achtereenvolgende kansen toen Thiemo alleen op de keeper stormde, maar zijn doelpoging werd afgeweerd door de keeper. In de rebound kon Rupert de bal met een hard schot net niet laag genoeg houden zodat de keeper met een tweede redding de vierde goal van Exstu kon vermijden. De wedstrijd ging vlot over en weer met langs beide kanten een aantal open kansen. Het was een moeilijke match voor Exstu, met een gevleide uitslag… Proficiat voor de vechtlust en veel beterschap aan de zieken…

Exstu speelde met : Chris – Didier ( 35 ‘ Filip ), Alex, Tommy, Pascal – Dries, Filip ( 35’ Didier ), Rupert, Tom – Wiert en Thiemo

Exstu – KWB Wondelgem : 13/02/2015

Gepost door op 13 Feb 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Exstu – KWB Wondelgem : 3 – 0 (Doelpunten : Matisse 3 Was : Rupert)

Het puzzelwerk van de dagen vooraf viel uiteindelijk allemaal mooi in zijn plooien. We hadden 12 man aan de aftrap. Met een onuitgegeven defensie begonnen we knap aan de wedstrijd. De KWB’ers werden onmiddellijk teruggedrukt op hun eigen helft door goed samenspel. Toen Thiemo na 1 min een hoge voorzet verstuurde richting strafschopgebied, was Matisse er als de kippen bij om het nonchalante verdedigen van de KWB af te straffen en stond het warempel al 1 – 0 ! Bij een zeldzame uitbraak moest Chris knap redden op een stuiterende bal vanuit de tweede lijn. Van toen af was het al Exstu wat de klok sloeg. Toen een KWB’er terugspeelde op zijn keeper kregen we een onrechtstreekse vrije trap aan de kleine backlijn van de tegenstander. De kans werd niet benut en de keeper redde uiteindelijk. Toen Thiemo vanop links een raket verstuurde richting doel, moest hun keeper de kans pareren. Na een knappe ‘Zizou-beweging’ van Filip op het middenveld mocht hij ook zijn kans wagen richting doel, maar zijn schot ging over doel… Na twintig minuten schoot Matisse met een hard schot in het midden de 2 – 0 binnen. De KWB kwam nog eens sporadisch over en het enige gevaar was dan ook een schot vanuit de tweede lijn over doel. Niets gevreesd want toen was het terug ‘ Matisse-time’ ! Na 25 minuten kapte Matisse de KWB-verdediging uit en scoorde de 3 – 0 in de korte hoek. Een zuivere hattrick voor Matisse en boeken toe voor de tegenstander werd al gezegd op de bank. Want zoals Exstu speelde in de eerste helft mochten we dit nooit meer uit handen geven…knap !

De tweede helft was nog maar net begonnen of Exstu was daar al terug. Op een doorsteekbal van Filip stormde Rupert alleen op de keeper af. Vanuit een scherpe hoek gaat de bal links voorlangs. Exstu drukt nu door en op een schot van Rupert moet de keeper een save uit zijn mouwen schudden. Op de daaropvolgende hoekschop kopt Dries mooi naar doel. De bal gaat richting benedenhoek maar wordt op de lijn gered door een KWB-verdediger. Jammer. Exstu heeft nu kansen genoeg om de KWB volledig knock-out te kloppen, maar verzuimt het bij de afwerking… Op een voorzet van Thiemo vanop links is Wiert te verrast om af te werken. Wanneer Rupert een laag, hard schot vanop links richting doel verstuurde, verijdelde Wiert ( ! ) de 4 – 0 … Eenmaal nog werd het op een hoekschop van KWB heet voor het doel van Exstu, maar Stijn staat op de juiste plaats om de bal op de doellijn weg te kegelen. Wiert kon even later niet profiteren van een flater van de keeper om toch de 4 – 0 te scoren. Ook Tom toverde nog een knap schot uit zijn ‘slof’, maar de keeper redde… De tweede helft was iets minder efficiรซnt voor Exstu, maar we speelden een heel goeie match met snel en afwisselend aanvalsspel waarbij de verdediging van de tegenstander dikwijls op een hoopje werd gespeeld. Ook de verdediging verdient een grote pluim want veel uitgespeelde kansen waren er niet voor de KWB. Kortom : heel goede match van Exstu met veel inzet… De score had zelfs nog veel hoger kunnen ( moeten ) oplopen. Maar, we hebben ‘ de nul ‘ gehouden…hรฉ Chris ๐Ÿ˜‰ Op naar volgende week waar we terug een moeilijke tegenstander voorgeschoteld krijgen.

Exstu speelde met : Chris, Thijs – Dries – Stefan ( schoonbroer Dries ) – Stijn, Pascal ( 35′ Thiemo ) Tom – Filip ( 55′ Pascal ) – Rupert, Matisse – Thiemo ( 35’ Wiert )

Vet.Borsbeke – Exstu : 06/02/2015

Gepost door op 06 Feb 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Veteranen Borsbeke – Exstu : 3 – 1 (Doelpunt : Filip)

Het was vrijdagavond eenzaam en berekoud op de bank, ik ging mijn vuurtje meebrengen maar met dat plastieken gras was dit toch niet zo een goed idee ๐Ÿ˜‰ . Na vijvendertig keer tellen kwam ik nog altijd maar aan 10 ! man, gelukkig was een Borsbekenaar ( Koen ) bereid om mee te spelen met ons. Nadat ze ook nog een arbiter gekozen hadden in hun rangen konden we de match aanvatten… Exstu begon met veel goede wil aan de match, maar moest toch het spel overlaten aan de tegenstander. Thiemo had de eerste kans aan de voet : een strak schot op doel na een voorzet van Wiert. Toen de Borsbekenaars na 5 min ook eens aan het venster kwamen piepen was het meteen raak. Op een voorzet vanaf links tikte de aanvaller simpel binnen in het midden van het doel : 1 – 0 voor Borsbeke. Meteen daarna zette de tegenstander veel druk en moest Chris goed opletten bij een hard schot vanuit de tweede lijn. Maar Chris pakte klemvast. Nadat Exstu een beetje bekomen was van de flitsende start van de tegenstander, dook Thiemo ( na een mooie doorsteekpass van Dries ) plots alleen op voor de keeper. Zijn harde schot ging rakelings links voorlangs en weg kans. Toen Filip na 20 min alleen op de wandel ging door het centrum stond hij plots oog in oog met imposante keeper. Maar Filip was niet onder de indruk van de verschijning en schoof mooi binnen in de linkerbenedenhoek : 1 – 1. Bij een volgende aanval van Borsbeke was het meteen raak. Een hard schot vanuit de tweede lijn verdween mooi buiten het bereik van Chris in de rechterbovenhoek : 2 – 1 en Exstu terug op achtervolgen. Het laatste wapenfeit voor de rust kwam ook van Borsbeke : Chris had een knappe redding in huis op een hard schot in de korte hoek. Uit de hoekschop die daaruit volgde kwam geen gevaar meer. Zodoende mocht iedereen rusten gaan…

Borsbeke had ook in het begin van de tweede helft het spel in handen. Na 3 min volgde een hard schot vanop links en het stond meteen na rust 3 – 1. Toch veerde Exstu nog recht en er volgde een betere periode voor ons. Na een afgedwongen hoekschop schoot Wiert over doel. Er volgden nog kansen voor Exstu, maar zonder echt te dreigen. Op een tegenaanval kregen de Borsbekenaars een vrijschop. Uit die vrijschop lobde een vrijstaande speler gelukkig over het doel van Chris.

Nadien komt Chris nog een aantal keren gevat tussenbeide om erger te voorkomen. Exstu zette nu alles op alles, toonde veel goede wil, maar echte kansen kwamen er niet meer. Wel hadden we een penalty moeten krijgen na een duwfout in de rug op Filip. Maar de arbiter stond niet aan onze kant op dit moment…Zelfs Tommy rukte in de slotfase nog mee op, na goed uitkomen van onze goalie. Op het einde viel Wouter nog uit met een blessure, hopelijk valt alles mee… Na afloop was dan ook de conclusie : ” Er was veel goede wil van ons, we verdienden beter…”

Exstu speelde met : Chris – Pascal, Tommy, Alex, Roeland – Koen ( tegenstander ), Wouter, Filip, Dries – Wiert en Thiemo