Exstu – KWB Wondelgem : 3 – 0 (Doelpunten : Matisse 3 Was : Rupert)

Het puzzelwerk van de dagen vooraf viel uiteindelijk allemaal mooi in zijn plooien. We hadden 12 man aan de aftrap. Met een onuitgegeven defensie begonnen we knap aan de wedstrijd. De KWB’ers werden onmiddellijk teruggedrukt op hun eigen helft door goed samenspel. Toen Thiemo na 1 min een hoge voorzet verstuurde richting strafschopgebied, was Matisse er als de kippen bij om het nonchalante verdedigen van de KWB af te straffen en stond het warempel al 1 – 0 ! Bij een zeldzame uitbraak moest Chris knap redden op een stuiterende bal vanuit de tweede lijn. Van toen af was het al Exstu wat de klok sloeg. Toen een KWB’er terugspeelde op zijn keeper kregen we een onrechtstreekse vrije trap aan de kleine backlijn van de tegenstander. De kans werd niet benut en de keeper redde uiteindelijk. Toen Thiemo vanop links een raket verstuurde richting doel, moest hun keeper de kans pareren. Na een knappe ‘Zizou-beweging’ van Filip op het middenveld mocht hij ook zijn kans wagen richting doel, maar zijn schot ging over doel… Na twintig minuten schoot Matisse met een hard schot in het midden de 2 – 0 binnen. De KWB kwam nog eens sporadisch over en het enige gevaar was dan ook een schot vanuit de tweede lijn over doel. Niets gevreesd want toen was het terug ‘ Matisse-time’ ! Na 25 minuten kapte Matisse de KWB-verdediging uit en scoorde de 3 – 0 in de korte hoek. Een zuivere hattrick voor Matisse en boeken toe voor de tegenstander werd al gezegd op de bank. Want zoals Exstu speelde in de eerste helft mochten we dit nooit meer uit handen geven…knap !

De tweede helft was nog maar net begonnen of Exstu was daar al terug. Op een doorsteekbal van Filip stormde Rupert alleen op de keeper af. Vanuit een scherpe hoek gaat de bal links voorlangs. Exstu drukt nu door en op een schot van Rupert moet de keeper een save uit zijn mouwen schudden. Op de daaropvolgende hoekschop kopt Dries mooi naar doel. De bal gaat richting benedenhoek maar wordt op de lijn gered door een KWB-verdediger. Jammer. Exstu heeft nu kansen genoeg om de KWB volledig knock-out te kloppen, maar verzuimt het bij de afwerking… Op een voorzet van Thiemo vanop links is Wiert te verrast om af te werken. Wanneer Rupert een laag, hard schot vanop links richting doel verstuurde, verijdelde Wiert ( ! ) de 4 – 0 … Eenmaal nog werd het op een hoekschop van KWB heet voor het doel van Exstu, maar Stijn staat op de juiste plaats om de bal op de doellijn weg te kegelen. Wiert kon even later niet profiteren van een flater van de keeper om toch de 4 – 0 te scoren. Ook Tom toverde nog een knap schot uit zijn ‘slof’, maar de keeper redde… De tweede helft was iets minder efficiënt voor Exstu, maar we speelden een heel goeie match met snel en afwisselend aanvalsspel waarbij de verdediging van de tegenstander dikwijls op een hoopje werd gespeeld. Ook de verdediging verdient een grote pluim want veel uitgespeelde kansen waren er niet voor de KWB. Kortom : heel goede match van Exstu met veel inzet… De score had zelfs nog veel hoger kunnen ( moeten ) oplopen. Maar, we hebben ‘ de nul ‘ gehouden…hé Chris 😉 Op naar volgende week waar we terug een moeilijke tegenstander voorgeschoteld krijgen.

Exstu speelde met : Chris, Thijs – Dries – Stefan ( schoonbroer Dries ) – Stijn, Pascal ( 35′ Thiemo ) Tom – Filip ( 55′ Pascal ) – Rupert, Matisse – Thiemo ( 35’ Wiert )