Exstu – De Gildeshotters : 6 – 1 (Goals : Pieter, Lukas, Wiert, Thiemo, Matisse en een own-goal van de Gildeshotters was : Roeland)

Oef, deze week eens geen selectieproblemen door allerlei omstandigheden. Na wat aanpassingen voor aanvang van de wedstrijd konden we starten met alweer een onuitgegeven ploeg, waarbij we langs de kant nog een kwaliteitsvolle bank achter de hand hadden. Positieve selectieproblemen dus, waarbij de regel van ‘ de gastspelers spelen een volledige wedstrijd ‘ werd gerespecteerd. De Gildeshotters brachten ook een jonge ploeg aan de start die bikkelhard in duel gingen bij een hoog tempo. Al in de eerste minuut kreeg Filip een mooie kans na een afvallende bal, maar de bal ging voorlangs en scheerde zelfs de verste paal. Na een goed schot van Filip vanuit de tweede lijn, devieerde de keeper in corner. Bij de daaruit volgende hoekschop kopte Dries over. Het overwicht van Exstu werd na 15 ‘ beloond : na snel samenspel door het midden en vijf passen in ÊÊn tijd volgde vanop links een pass van Matisse naar Pieter die beheerst afwerkte : 1 -0 . Knappe goal ! De match ging nu goed over en weer in een snel tempo… De duels werden harder en harder maar het bleef allemaal fair. De Exstu-defensie stond ook pal en de kansen van de Gildeshotters werden vakkundig geneutraliseerd. Exstu kreeg bij een zoveelste doelpoging tot driemaal toe na elkaar de kans om de score te verdubbelen, maar noch Dries, Lukas en Rupert kregen de bal erin… De commentaar op de bank voor de eerste helft was : ” Het is een bikkelmatch met veel scherpe duels ” … Rust en tijd om de bankzitters klaar te stomen voor de tweede helft 😉

Exstu had voorin zelfs zo een luxe, dat het Wiert op de rechterback kon posteren. Hij fungeerde als een soort ‘ Roberto Carlos ‘ met veel drang naar voren en splijtende infiltratie’s… Nog nooit hadden we zo aanvallend gespeeld ! De eerste kans was dan ook voor Exstu : Rupert stuurde vanop rechts een goeie voorzet richting Lukas, maar die kraakte zijn schot en de bal hobbelde naast het doel… Toch speelde de Gildeshotters goed mee en na een gevaarlijke voorzet kreeg Exstu de bal niet weg. De bal belandde na een scrimmage op het hoofd van een tegenstander en het stond meteen na rust 1 – 1. Het Europese ‘ Anderlechtspook’ doemde reeds op in de verte… Maar Exstu herpakte zich vlug en werd daarbij geholpen door de Gildeshotters toen een tegenstander, op voorzet van Lukas vanop rechts, de bal in eigen doel werkte : 2 – 1. Exstu nam nu resoluut het heft in handen en de druk voor het doel van de tegenstander werd nu bijna onhoudbaar. Op een mooie corner van Rupert kon Lukas aan de verste paal rustig en beheerst binnentikken : 3 – 1. Wanneer er toch eens eentje door de Exstu-defensie glipte werd die vakkundig halt toegeroepen door onze vliegende Chris die tot tweemaal toe gevat moest uitkomen. Op risico van lijf en leden…Toen Gile recht door de defensie van de Gildeshotters sneed en op het juiste moment aflegde naar de mee opgerukte Wiert, stond het 4 – 1. Wat een luxe met zoveel aanvallend talent. Toen Thiemo een kanonschot vanuit de tweede lijn richting doel verstuurde, moest de keeper knap redden. Tijd voor onze rechtsback Wiert om nog eens mee op te rukken en een voorzet op het hoofd van Dries te schilderen. Dries kopte goed naar beneden maar de bal ging net naast, jammer… Bij een snelle aanval Filip – Lukas volgde een voorzet van Lukas vanop rechts, maar Matisse miste de opgelegde kans. Toen Thiemo een zoveelste hoekschop voor Exstu verstuurde richting doel, kwam de afvallende bal terug bij hem terecht. Thiemo twijfelde niet en buffelde de bal met links onhoudbaar in de rechterwinkelhaak : 5 -1. Prachtig doelpunt !!! De bank werd er zowaar wat euforisch bij 😉 . Op een voorzet van Roeland miste iedereen de bal, incl. Dries, maar Matisse devieerde de bal in doel : 6 -1. Jammer voor Dries, hij verdiende zijn doelpunt… De conclusie van de avond was : prachtige wedstrijd met snel voetbal, veel gebikkel en mooie doelpunten !!! Houden zo mannen, dan mag de trainer ook blijven 😉

Exstu speelde met : Chris, Pascal ( 35′ Wiert ) – Wouter – Dries – Roeland, Lukas – Rupert ( 60 ‘ Filip ) – Filip ( 35 ‘ Thiemo ) – Pieter, Matisse – Gile