Veteranen Borsbeke – Exstu : 3 – 1 (Doelpunt : Filip)

Het was vrijdagavond eenzaam en berekoud op de bank, ik ging mijn vuurtje meebrengen maar met dat plastieken gras was dit toch niet zo een goed idee 😉 . Na vijvendertig keer tellen kwam ik nog altijd maar aan 10 ! man, gelukkig was een Borsbekenaar ( Koen ) bereid om mee te spelen met ons. Nadat ze ook nog een arbiter gekozen hadden in hun rangen konden we de match aanvatten… Exstu begon met veel goede wil aan de match, maar moest toch het spel overlaten aan de tegenstander. Thiemo had de eerste kans aan de voet : een strak schot op doel na een voorzet van Wiert. Toen de Borsbekenaars na 5 min ook eens aan het venster kwamen piepen was het meteen raak. Op een voorzet vanaf links tikte de aanvaller simpel binnen in het midden van het doel : 1 – 0 voor Borsbeke. Meteen daarna zette de tegenstander veel druk en moest Chris goed opletten bij een hard schot vanuit de tweede lijn. Maar Chris pakte klemvast. Nadat Exstu een beetje bekomen was van de flitsende start van de tegenstander, dook Thiemo ( na een mooie doorsteekpass van Dries ) plots alleen op voor de keeper. Zijn harde schot ging rakelings links voorlangs en weg kans. Toen Filip na 20 min alleen op de wandel ging door het centrum stond hij plots oog in oog met imposante keeper. Maar Filip was niet onder de indruk van de verschijning en schoof mooi binnen in de linkerbenedenhoek : 1 – 1. Bij een volgende aanval van Borsbeke was het meteen raak. Een hard schot vanuit de tweede lijn verdween mooi buiten het bereik van Chris in de rechterbovenhoek : 2 – 1 en Exstu terug op achtervolgen. Het laatste wapenfeit voor de rust kwam ook van Borsbeke : Chris had een knappe redding in huis op een hard schot in de korte hoek. Uit de hoekschop die daaruit volgde kwam geen gevaar meer. Zodoende mocht iedereen rusten gaan…

Borsbeke had ook in het begin van de tweede helft het spel in handen. Na 3 min volgde een hard schot vanop links en het stond meteen na rust 3 – 1. Toch veerde Exstu nog recht en er volgde een betere periode voor ons. Na een afgedwongen hoekschop schoot Wiert over doel. Er volgden nog kansen voor Exstu, maar zonder echt te dreigen. Op een tegenaanval kregen de Borsbekenaars een vrijschop. Uit die vrijschop lobde een vrijstaande speler gelukkig over het doel van Chris.

Nadien komt Chris nog een aantal keren gevat tussenbeide om erger te voorkomen. Exstu zette nu alles op alles, toonde veel goede wil, maar echte kansen kwamen er niet meer. Wel hadden we een penalty moeten krijgen na een duwfout in de rug op Filip. Maar de arbiter stond niet aan onze kant op dit moment…Zelfs Tommy rukte in de slotfase nog mee op, na goed uitkomen van onze goalie. Op het einde viel Wouter nog uit met een blessure, hopelijk valt alles mee… Na afloop was dan ook de conclusie : ” Er was veel goede wil van ons, we verdienden beter…”

Exstu speelde met : Chris – Pascal, Tommy, Alex, Roeland – Koen ( tegenstander ), Wouter, Filip, Dries – Wiert en Thiemo