Gildeshotters – Exstu : 21/02/2020

Gepost door op 21 Feb 2020 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

Gildeshotters – Exstu 2 – 2 (doelpunten: Lukas en Wiert ; was: ?)

Opnieuw gesukkel om aan een ploeg te geraken. Tahar, inmiddels een (gewaardeerde) vaste waarde, bracht opnieuw Karim, en nu ook Fouad mee. Beide nieuwkomers werden in het middenveld geposteerd, en het was dan ook even wennen.

De Gilde profiteerde, en met een plaatsbal in de hoek werd Chris tegenvoets genomen : 1 – 0. Wiert kon voor weerwerk zorgen, maar de Gilde-keeper ging goed plat. Exstu draaide niet, kwam verder tot weinig voldragen aanvallen, en geraakte gefrustreerd. De scheids was de gebeten hond (hij mocht wel wat strenger fluiten), en Sofiane kreeg geeL Net voor de rust kon Wiert zich eens doorzetten op links, en hij stak de bal keurig in de verste hoek : 1 – 1.

Tijdens de rust werd de opstelling aangepast, en in een eerste scrimmage trapte Sofiane nipt naast. Fouad kopte vervolgens op de keeper, en uiteindelijk maakte Lukas de 1 – 2. Wiert besloot nog op de voet v/d keeper, en Thiemo mikte vanop afstand tegen de buitenkant v/d paal. Toen was het beste eraf. Chris moest plat om de 2 – 2 te verijdelen, maar toen bij een vrije trap een Gildeshotter aan de 2e paal moederziel alleen werd gelaten, kon die de bal binnen knikken, en was onze goalie toch gezien : 2 – 2. Veel gebeurde er nadien niet meer. Een “tamme match” besloot Bartbiter, die mee was komen supporteren.

Na afloop werden we nog door de Gilde op belegde sandwichkes getrakteerd, bedankt daarvoor !

Exstu speelde met: Chris – Didier, Dries, Tahar en Yannick – Peter, Pieter, Sofiane, Lukas, Wiert en Thiemo – Karim en Fouad

De Grote Avond – Exstu : 14/02/2020

Gepost door op 14 Feb 2020 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

De Grote Avond – Exstu 1 – 1 (doelpunt: Rupert : was: ?)

12 man voor deze wedstrijd, en de eerste doelpogingen kwamen alle van Exstu, zonder groot gevaar. DGA had na een kwartier nog geen enkele kans bij elkaar gevoetbald, maar toen het dan toch eens de neus aan het venster stak, miste de Bart-van-DGA meteen een dot v/e kans. Tahar viel dan uit met een verrekking, en Chris moest een kopbal in de hoek pareren. Het wedstrijdverloop was deze keer totaal anders dan bij vorige confrontaties met DGA, toen er regelrechte kanonnades en andere doelpuntenfestivals werden gehouden. Het spel was steriel, en sommigen hadden tegen de rust ook al hun beste pijlen verschoten …

Na de rust gebeurde er dan toch iets : na een fout op Didier mocht Exstu een vrije trap nemen vanop links. De afvallende bal viel voor de voet van Rupert die van binnen de 16 onder de lat binnen knalde : 0 – 1. Lang kon Exstu deze voorsprong niet vasthouden, want het kreeg een penalty tegen toen Roeland de bal met de hand afweerde : 1 – 1, want Chris had geen verhaal tegen de goed getrapte bal. Exstu liet de schouders niet hangen, maar ontsnapte aan een tegentreffer toen DGA snel uitbrak, en de uitgekomen Chris vanop afstand te grazen probeerde te nemen. De bal waaide maar net voorlangs. Aan de overkant bediende Wiert Rupert nog eens, maar die besloot naast. Exstu werd nu teruggedrongen, maar DGA was gelukkig niet goed bij schot, en liet doelrijpe kansen liggen. Sofiane en een tegenspeler werden met rood naar de kant gestuurd, en ook met 10 tegen 10 bleef Exstu het moeilijk hebben. DGA kreeg echter geen 2e treffer meer voorbij Chris, dus bleef het (een gevleide) 1 – 1.

Exstu speelde met: Chris – Roeland, Stijn, Tahar, Dries en Didier – Sofiane, Rupert, Peter, Koen DB – Thiemo

KWB Wondelgem – Exstu : 07/02/2020

Gepost door op 07 Feb 2020 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

KWB Wondelgem – Exstu : 2 – 3 (Doelpunten Peter, Karim, Sofian Was : Didier)

Tot net voor de wedstrijd was het wachten op het exact aantal spelers waarover Exstu zou beschikken om te starten. Lukas had zich ziek gemeld en Dries voelde zich onzeker. Tahar was opnieuw van de partij en had een vriend meegebracht, de 41-jarige Karim (en wat kan die voetballen !). Roeland begreep dat een extra inspanning nodig was en kwam 1 helft meespelen alvorens te vertrekken op night-shift. De echte Exstu-sprit. Zoals elke week brengt Tahar ook zijn 2 broertjes mee als toeschouwers. Om met 11 te kunnen starten werd ene Tahar-Junior (14 jaar) in de Exstu-kleuren gestoken en op de linksbuiten gepositioneerd. Die “kleine” speelde een puike partij en liet regelmatig menig KWB-er ter plaatse en speelde mooie driehoekjes bij elkaar. Totaal geen verzwakking in de ploeg.

De KWB was ongeveer in het zelfde bedje ziek (een aantal spelers ziek en een aantal die liever de Buffalo’s gingen steunen dan hun eigen ploeg). Zij kregen 12 spelers aan de aftrap, vooral jongeren waaronder enkelen van de scouts van Wondelgem.

Exstu mocht de wedstrijd aftrappen waarbij de scheidsrechter bepaalde dat er 2 maal 40 minuten zou gespeeld worden. Denken dat een jongere KWB-ploeg de overhand zou hebben was na een aantal minuten spel overbodig. Exstu was baas. Er werd vlot samengespeeld waarbij Tahar, Karim, Sofian en Peter de dirigenten waren. De KWB wist soms niet waar eerst blussen. Vooral Karim liet mooie bewegingen zien en schoot regelmatig van op afstand op doel of had vlot enkele kruispassen in de voeten. Aangenaam voor de aanvallers Tahar-junior en Wiert. De KWB kwam sporadisch over de middellijn maar eenmaal aan of in de backlijn stond onze verdediging pal. Uiteindelijk zouden de gevaarlijkste momenten van KWB hun 4 hoekschoppen zijn. Exstu daarentegen bouwde de ene na de andere aanval op. Na een hoekschop ontstond een kleine schermutseling nabij de kleine backlijn waarbij Peter uiteindelijk met een laag schot de doelman verschalkte en na 10 minuten verdiend de score opende : 0 – 1. En Exstu bleef duwen. Na 20 minuten spel was het aan Karim om een aanval in elkaar te steken, wat een-tweetjes op te zetten om dan onverwacht vanop 20m de bal droogweg op drie-kwart hoogte naast de paal te plaatsen : 0 – 2. Wat een trap ! Comfortabele situatie die Exstu mooi behield tot aan de rust. Goede partij van Exstu met heel wat kansen.

Zoals aangegeven diende Roeland de wedstrijd te verlaten en kwam Exstu met 10 te staan om de tweede helft aan te vatten. Wiert zou wat meer het middenveld bevolken en we zouden met 1 spits verder spelen. De spirit van Exstu kennende echter (we vallen zo graag met z’n allen aan) zou de tegenaanval van de KWB vaker gevaarlijk maken aangezien zij met een mannetje meer het middenveld beetje bij beetje gingen beheersen. Peter en Karim konden het niet altijd blijven belopen. De man meer en de vermoeidheid maakten dat de tweede helft in evenwicht was ook al moest Exstu zich niet echt zorgen maken. Temeer omdat na een hoekschop voor Exstu de KWB de bal niet weggewerkt kreeg waarna Sofian een stuitende bal, nog voor ie de grond zou raken, met een volley op de slof nam en de KWB-doelman knap te grazen nam : 0 – 3 en Exstu op rozen. Exstu ging dan wat slordiger en nonchalanter voetballen en terugkeren naar de verdediging na een aanval ging ook al moeilijker. Dit gaf de KWB een aantal kansen. En in feite was het geen verrassing dat zij toch tegen scoorden. Na een aanval op rechts kon de rechtsbuiten iets te vrij een lage voorzet geven die door een goedgevolgde KWB-er in de winkelhaak werd gedropt 1 – 3. Voor die jonge gasten een boost van jewelste om verder door te duwen maar voor Exstu toch een wake-up call. We gingen terug iets beter voetballen. Na een voorzet op links trachtte Wiert in de grote backlijn de bal mee te nemen en te scoren maar een KWB-er beroerde de bal met de hand. De scheidsrechter had niks gezien en Exstu kon na wat protest fluiten naar zijn strafschop. Een aantal minuten later dezelfde fase aan de overkant en ditmaal had de scheidsrechter het wel gezien (dat Wiert de bal met de hand had geraakt). Nu ontstond commotie over het al dan niet fluiten voor de ene ploeg en niet voor de andere. Soit, het waren de spelers van KWB die zo fair waren de zaak in der minne te willen regelen en schoten de strafschop uiteindelijk lichtjes in de armen van Chris. Proficiat voor deze fair-play geste ! Toch kwamen de KWB aan hun aansluitingstreffer. In de grote backlijn werd te zwak verdedigd en de voorspeler draaide zich mooi weg waarna hij de bal hoog in de winkelhaak joeg en Chris kansloos liet : 2 – 3 met nog 10 minuten te gaan. Er was wat peptalk nodig want Exstu slaagde er niet meer in om een deftige aanval op te zetten. De partij was echter nog steeds in evenwicht dus Exstu moest zich niet erg zorgen maken en gefocust blijven. Twee minuten voor tijd gebeurde dan wat niemand nog had verwacht. Bij een aanval van de KWB belandde de bal tegen de hand van Tahar in de grote rechthoek en de scheidsrechter had het opnieuw gezien. Deze keer wel strafschop voor de KWB en Exstu klaar om de wedstrijd uit handen te geven. Chris ging naar de juiste hoek maar het was de KWB-er die de bal over doel trapte ! Geen puntenverlies dus voor Exstu dat met een overwinning naar de kleedkamer mocht. Goede wedstrijd van alle Exstu-ers.

Zoals gewoonlijk werden we door KWB op boterhammetjes getrakteerd in de derde helft waarvoor dank. De 5 Exstu-ers die er dan nog waren (Didier, Peter, Wiert, Tommy en Chris) kregen ze niet allemaal op (we misten Hans). We dienden zelfs geen geld boven te halen om onze dranken te betalen want Wiert en Tommy slaagden erin, na aankoop van een aantal lotjes, genoeg prijzen bij elkaar te pakken om onze rekening te vereffenen.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Roeland, Tommy, Stijn, Tahar – Peter, Sofian, Karim – Wiert, Tahar-Junior