De Grote Avond – Exstu 1 – 1 (doelpunt: Rupert : was: ?)

12 man voor deze wedstrijd, en de eerste doelpogingen kwamen alle van Exstu, zonder groot gevaar. DGA had na een kwartier nog geen enkele kans bij elkaar gevoetbald, maar toen het dan toch eens de neus aan het venster stak, miste de Bart-van-DGA meteen een dot v/e kans. Tahar viel dan uit met een verrekking, en Chris moest een kopbal in de hoek pareren. Het wedstrijdverloop was deze keer totaal anders dan bij vorige confrontaties met DGA, toen er regelrechte kanonnades en andere doelpuntenfestivals werden gehouden. Het spel was steriel, en sommigen hadden tegen de rust ook al hun beste pijlen verschoten …

Na de rust gebeurde er dan toch iets : na een fout op Didier mocht Exstu een vrije trap nemen vanop links. De afvallende bal viel voor de voet van Rupert die van binnen de 16 onder de lat binnen knalde : 0 – 1. Lang kon Exstu deze voorsprong niet vasthouden, want het kreeg een penalty tegen toen Roeland de bal met de hand afweerde : 1 – 1, want Chris had geen verhaal tegen de goed getrapte bal. Exstu liet de schouders niet hangen, maar ontsnapte aan een tegentreffer toen DGA snel uitbrak, en de uitgekomen Chris vanop afstand te grazen probeerde te nemen. De bal waaide maar net voorlangs. Aan de overkant bediende Wiert Rupert nog eens, maar die besloot naast. Exstu werd nu teruggedrongen, maar DGA was gelukkig niet goed bij schot, en liet doelrijpe kansen liggen. Sofiane en een tegenspeler werden met rood naar de kant gestuurd, en ook met 10 tegen 10 bleef Exstu het moeilijk hebben. DGA kreeg echter geen 2e treffer meer voorbij Chris, dus bleef het (een gevleide) 1 – 1.

Exstu speelde met: Chris – Roeland, Stijn, Tahar, Dries en Didier – Sofiane, Rupert, Peter, Koen DB – Thiemo