October 2019

Maandelijks archief

Lotenhulle – Exstu : 25/10/2019

Gepost door op 25 Oct 2019 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

Lotenhulle – Exstudiantes : 3-11 (Doelpunten: Lukas 4, Wiert 2, Thiemo 2, Sofiane 2, Jens 1. Was: Wiert)

Poesele vond niet genoeg spelers om deze wedstrijd aan te vatten maar wist wel een vervangende ploeg in de streek te vinden om tegen Exstu te spelen. Het werd dus Lotenhulle.
Wedstrijdverslag (Alex)

Door wegenwerken in Hansbeke is uw verslagever van dienst niet tijdig in Lotenhulle (of all places) geraakt. De match was al 10 minuten aan de gang, en wat jammer dat ik die gemist heb, want het stond al 1-3 voor ons. De eerste goal moet van superieur niveau geweest zijn: een wondergoal van Thiemo na amper 22 seconden! Ik laat hem zelf aan het woord: na geklungel in de verdediging bleef ik doorjagen en kon ik de bal ontfutselen van de verdediging. Ik waagde mijn kans en schoot vanuit stand vanop 20 meter de bal in de rechter winkelhaak. Het gaf mij een heerlijk gevoel! Was dit dan nog beter, nog specialer dan de golle van Maldegem? In elk geval de toon was gezet en dat er een doelpuntenkermis zou volgen, was te voorspellen. Lukas pakte kort daarop uit met zijn gekende rush en weer was keeper geklopt. Sofiane liet zich ook niet onbetuigd en na een mooie kapbeweging schakelde hij twee tegenstanders uit en legde de bal rustig in doel. Wiert kon niet achterblijven en hij legde met een prachtige krul de ruststand vast: 1-4 voor Exstu.
Poesele kwam verrassend goed uit de kabine en scoorde meteen met een grondscherend afstandsschot onder onze goalie Chris door en kort daarop moest hij zich nog eens omkeren na een ongelukkige owngoal van Didier. Maar geen paniek: in het komende halfuur zou Exstu met wervelend voetbal nog 7 keer scoren! Het begon met een Mbappé-run door onze Lukas, mooi binnen getikt door een goed gevolgde Jens. Ons middenveld met uitblinkers Sofiane en Pieter heerste en van hen vertrokken veel goede passes richting Lukas, Thiemo en Wiert. De snelheid van Lukas was weer indrukwekkend en hij werd de schrik van de Poeselse verdedigers, tot driemaal toe kon hij een rush afronden met een doelpunt. Sofiane kopte nog een corner binnen, op zijn hoofd geschilderd door Thiemo. Uiteindelijk was het Thiemo die zowel de openingsgoal voor zijn rekening nam als de eindcijfers vastlegde na een slimme assist van Wiert.
Ik heb genoten van een mooi potje voetbal met een sprekende uit-overwinning, wat KAA Gent (voorlopig nog) niet kan. Zo verder doen, mannen!

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Roeland, Wouter – Jens, Yannick, Sofian, Lukas, Pieter – Thiemo, Wiert

Exstu – BV Maldegem : 18/10/2019

Gepost door op 18 Oct 2019 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

Exstu – BV Maldegem 3 – 2 (doelpunten: Lukas 2 en Didier 1 ; was: XXX)

Exstu deze keer met 12, maar ook bij de tegenstander was het trekken en sleuren : “75 WhatsAppkes en dan toch een ploeg bij elkaar gekregen”, monkelde de BV-afgevaardigde. “Tegen wie zeg je het”, hoor ik onze Kris al denken …

De eerste doelpoging kwam van Exstu, toen Lukas z’n kans waagde vanuit de 2e lijn. 5’ later was het aan de Borussen om nipt naast te besluiten. U merkt het, het ging meteen goed op & af. We werden zelfs getrakteerd op een Hendricx-showke, toen Guy risicovol, zij het fraai een aanstormende aanvaller uitkapte. Het tempo ging omhoog, en een strakke bal van BV vanop zo’n 20m ging maar nipt links aan de linkerpaal voorbij. De Borussen kwamen steeds meer op de helft van Exstu spelen, maar hadden meeval toen Chris een bal niet goed ontzette met de vuist, en een Borus maar voor het intikken had : 0 – 1. Exstu probeerde weerwerk te bieden, doch het waren de Borussen die voor open doel een volgende kans misten. Toch kwam Exstu nog voor de rust langszij met een flits van Lukas, die op snelheid, en ondanks een aanklampende verdediger, de bal nog net voor de keeper, naast de man in doel kon tikken. 1 – 1 dus. Aan de overkant was Chris nu wél bij de les toen hij met een fraaie duik de bal uit de linkeronderhoek kon halen, en bijna ging Exstu nog rusten met een 2 – 1 voorsprong, toen Lukas al om de keeper heen was geslalomd, maar een verdediger de bal nog voor de doelmond kon ontzetten.

Het doelpunt viel aan de andere kant, toen Maldegem 7’ na de rust een frommelgoal kon maken : 1 – 2. Het spel werd bitsiger (“er werd op menig teentje getrapt” volgens mijn bronnen), en toen Roeland nog met een panna uitpakte, kookten de Maldegemse potjes helemaal over. Panna – cotta, heeft u hem ? Na een stevige fout op Sofiane mocht Thiemo een vrije trap nemen. De BV-keeper loste de bal, en Didier mikte de rebound knap binnen. Het spel golfde nu op en neer, en Exstu werd goed gecoacht van aan de zijkant door Tommy Statler en Stijn Waldorf. Lukas bracht de panna cotta helemaal op smaak door met een typische rush uit te pakken, en de Borussen met een 3 – 2 nederlaag naar huis te sturen. Een prima overwinning !

Exstu speelde met : Chris – Stijn, Guy, Didier, Roeland en Wouter – Yannick, Sofiane, Rupert en Lukas – Thiemo en Wiert

Vet. Aalter – Exstu : 11/10/2019

Gepost door op 11 Oct 2019 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

Vet. Aalter – Exstu : 3 – 1 (Doelpunt : Lukas, Was : ?)

Terug nipt met 11 dankzij Mario (vriend Dries). Zacht temperatuurtje voor een herfstavond, alleen werden we getrakteerd op een sterke wind die ons vooral in de 2e helft parten zou spelen.

De VA mochten aftrappen en namen van bij het begin het heft in handen. Zij zetten een 2-tal aanvallen op met goed samenspel maar kwamen niet tot scoren. In de 10e minuut echter was het al raak. Op links werd de bal doorgestoken en de vleugelspeler lobde randje backlijn mooi over de uitkomende Chris in de verste hoek : 1 – 0. Exstu, dat goed meespeelde, liet zich niet kennen en zette op zijn beurt enkele goede flankaanvallen op waar spijtig genoeg, na de voorzet, net niet op tijd een voet tegen de bal kon worden geplaatst om te scoren. Het was opnieuw de VA die dicht bij een 2e doelpunt kwamen nadat op een lage voorzet de bal vanaop 20m hard tegen de onderkant van de paal werd getrapt. Hier kwam Exstu goed weg. Rust en na bemoedigende woorden werd de 2e helft afgetrapt.

Deze keer bleek Exstu meer last te hebben van de wind en de VA meer het voordeel ervan. Goede combinaties bij Exstu bleven uit en het waren de VA die meer druk gingen uitoefenen zonder echter tot een scoringskans te komen. Net als in de eerste helft konden de VA hun voorsprong verdubbelen toen bij een lage voorzet de bal opnieuw hard en laag tegen de onderkant van de paal werd getrapt. Na een fout tegen de zijlijn en nabij de backlijn mochten de VA een vrije trap nemen. De voorzet dwarrelde met de wind richting doel waarop Chris zich verkeek : 2 – 0 en het leek de boeken toe. Tot Lukas na een goed opgezette aanval sneller was dan enkele VA-ers en van dichtbij de doelman kon vloeren : 2 – 1. Er restten nog 5 minuten om het gelijkspel af te dwingen maar in de laatste minuut werd een foutje genadeloos afgestraft en de 3 – 1 was een feit.

Achteraf werden we door de VA uitgenodigd in een café nabij het rondpunt alwaar ons boterhammetjes werden geserveerd.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Wouter, Mario – Lukas, Peter, Rupert, Sofian – Thiemo, Wiert

VC Vitalicio – Exstu : 04/10/2019

Gepost door op 04 Oct 2019 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

Afgelast wegens te weinig spelers bij tegenpartij.