Lotenhulle – Exstudiantes : 3-11 (Doelpunten: Lukas 4, Wiert 2, Thiemo 2, Sofiane 2, Jens 1. Was: Wiert)

Poesele vond niet genoeg spelers om deze wedstrijd aan te vatten maar wist wel een vervangende ploeg in de streek te vinden om tegen Exstu te spelen. Het werd dus Lotenhulle.
Wedstrijdverslag (Alex)

Door wegenwerken in Hansbeke is uw verslagever van dienst niet tijdig in Lotenhulle (of all places) geraakt. De match was al 10 minuten aan de gang, en wat jammer dat ik die gemist heb, want het stond al 1-3 voor ons. De eerste goal moet van superieur niveau geweest zijn: een wondergoal van Thiemo na amper 22 seconden! Ik laat hem zelf aan het woord: na geklungel in de verdediging bleef ik doorjagen en kon ik de bal ontfutselen van de verdediging. Ik waagde mijn kans en schoot vanuit stand vanop 20 meter de bal in de rechter winkelhaak. Het gaf mij een heerlijk gevoel! Was dit dan nog beter, nog specialer dan de golle van Maldegem? In elk geval de toon was gezet en dat er een doelpuntenkermis zou volgen, was te voorspellen. Lukas pakte kort daarop uit met zijn gekende rush en weer was keeper geklopt. Sofiane liet zich ook niet onbetuigd en na een mooie kapbeweging schakelde hij twee tegenstanders uit en legde de bal rustig in doel. Wiert kon niet achterblijven en hij legde met een prachtige krul de ruststand vast: 1-4 voor Exstu.
Poesele kwam verrassend goed uit de kabine en scoorde meteen met een grondscherend afstandsschot onder onze goalie Chris door en kort daarop moest hij zich nog eens omkeren na een ongelukkige owngoal van Didier. Maar geen paniek: in het komende halfuur zou Exstu met wervelend voetbal nog 7 keer scoren! Het begon met een Mbappé-run door onze Lukas, mooi binnen getikt door een goed gevolgde Jens. Ons middenveld met uitblinkers Sofiane en Pieter heerste en van hen vertrokken veel goede passes richting Lukas, Thiemo en Wiert. De snelheid van Lukas was weer indrukwekkend en hij werd de schrik van de Poeselse verdedigers, tot driemaal toe kon hij een rush afronden met een doelpunt. Sofiane kopte nog een corner binnen, op zijn hoofd geschilderd door Thiemo. Uiteindelijk was het Thiemo die zowel de openingsgoal voor zijn rekening nam als de eindcijfers vastlegde na een slimme assist van Wiert.
Ik heb genoten van een mooi potje voetbal met een sprekende uit-overwinning, wat KAA Gent (voorlopig nog) niet kan. Zo verder doen, mannen!

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Roeland, Wouter – Jens, Yannick, Sofian, Lukas, Pieter – Thiemo, Wiert