Vet. Aalter – Exstu : 3 – 1 (Doelpunt : Lukas, Was : ?)

Terug nipt met 11 dankzij Mario (vriend Dries). Zacht temperatuurtje voor een herfstavond, alleen werden we getrakteerd op een sterke wind die ons vooral in de 2e helft parten zou spelen.

De VA mochten aftrappen en namen van bij het begin het heft in handen. Zij zetten een 2-tal aanvallen op met goed samenspel maar kwamen niet tot scoren. In de 10e minuut echter was het al raak. Op links werd de bal doorgestoken en de vleugelspeler lobde randje backlijn mooi over de uitkomende Chris in de verste hoek : 1 – 0. Exstu, dat goed meespeelde, liet zich niet kennen en zette op zijn beurt enkele goede flankaanvallen op waar spijtig genoeg, na de voorzet, net niet op tijd een voet tegen de bal kon worden geplaatst om te scoren. Het was opnieuw de VA die dicht bij een 2e doelpunt kwamen nadat op een lage voorzet de bal vanaop 20m hard tegen de onderkant van de paal werd getrapt. Hier kwam Exstu goed weg. Rust en na bemoedigende woorden werd de 2e helft afgetrapt.

Deze keer bleek Exstu meer last te hebben van de wind en de VA meer het voordeel ervan. Goede combinaties bij Exstu bleven uit en het waren de VA die meer druk gingen uitoefenen zonder echter tot een scoringskans te komen. Net als in de eerste helft konden de VA hun voorsprong verdubbelen toen bij een lage voorzet de bal opnieuw hard en laag tegen de onderkant van de paal werd getrapt. Na een fout tegen de zijlijn en nabij de backlijn mochten de VA een vrije trap nemen. De voorzet dwarrelde met de wind richting doel waarop Chris zich verkeek : 2 – 0 en het leek de boeken toe. Tot Lukas na een goed opgezette aanval sneller was dan enkele VA-ers en van dichtbij de doelman kon vloeren : 2 – 1. Er restten nog 5 minuten om het gelijkspel af te dwingen maar in de laatste minuut werd een foutje genadeloos afgestraft en de 3 – 1 was een feit.

Achteraf werden we door de VA uitgenodigd in een café nabij het rondpunt alwaar ons boterhammetjes werden geserveerd.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Wouter, Mario – Lukas, Peter, Rupert, Sofian – Thiemo, Wiert