March 2019

Maandelijks archief

Exstu – Old Stars Kouter : 29/03/2019

Gepost door op 29 Mar 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – Old Stars Kouter : afgelast wegens te weinig spelers bij de tegenstander.

Exstu – VC Vitalicio : 22/03/2019

Gepost door op 22 Mar 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – VC Vitalicio : 2 – 3 (Doelpunten : Rupert, Jawad . Was : )

Opnieuw 12 spelers aan de aftrap, waaronder Jawad (bedankt !) om Vitalicio partij te geven. Een ploeg die maar occasioneel eens speelt maar waarbij dit op het plein nooit is te merken, een sterke tegenstander dus.

De Vitalen mochten aftrappen en onmiddellijk zag je dat dit een voetballend team was, steeds goed de flanken benuttend en mooi samenspel. Ook al hadden ze het meeste balbezit, de beginfase bij hen werd toch gekenmerkt door de laatste pass die niet altijd correct werd gespeeld waardoor kansen onbenut bleven. Exstu bleef in de mate van het mogelijke zich verweren en goed meespelen en het was ook de ploeg die het eerst voorkwam. Na een aktie op rechts kon Rupert mooi afwerken : 1 – 0 en Exstu gevleid voor. De Vitalen waren niet echt van slag en gingen gewoon op hun elan door. Een paar nipte kansen en afstandschoten maar geen doelpunt dus. En daar was opnieuw Exstu, listig doorsteekballetje naar Jawad die op snelheid doorging (nipt geen buitenspel) en beheerst afwerkte : 2 – 0 zowaar. Nu begon het bij Vitalicio te dringen en was tegenscoren plots wel belangrijker dan het mooie van het spel te hebben. De eerste kans kregen ze in de vorm van een vrije trap net voor de backlijn na een duwfout. De bal werd met een fluwelen linker over de muur op de deklat geschoten en weg kans. De tweede kans kregen ze net voor rust op identiek dezelfde manier en opnieuw vrije trap voor de 16. De bal werd met een pegel afgevuurd en ketste af op de muur. Chris op het verkeerde been en de bal caprioleerde met effect in een heel hoge boog net onder de lat in doel : 2 – 1.

De sfeer op het terrein was zeer goed en Exstu liet al lachend horen dat de Vitalen moe waren en dat we ze gingen pakken. Exstu had echter nog maar net afgetrapt toen een Vitale de bal recupereerde, naar voren snelde, een 5-tal Exstu’ers in de wind zette en na een 1-2-tje met een medespeler de bal hard tegen de netten joeg : 2- 2. Een luttele minuut bezig en de profetische woorden keerden zich tegen ons. De tweede helft was echter wel een evenwichtige partij met Exstu regelmatig in de aanval. De afwerking was steeds van mindere makelei. De Vitalen kregen ook nog een kans na een voorzet van op links. De spits dribbelde zich mooi vrij in de backlijn, passeerde Chris en had maar voor het inleggen. Chris wist met een ultieme sliding en de tip van de voet de bal nog in corner te duwen. Oef ! Spijtig genoeg zou er toch nog een doelpunt volgen al dachten we met een billijk gelijkspel naar huis te gaan. Op rechts werd een voorzet afgeleverd en aan de 2e paal werd de bal netjes met de borst gecontroleerd en met een pegel van dichtbij in doel gejaagd : 2 – 3 en geen kans meer voor Exstu om nog terug te komen.

Exstu speelde met : Chris – Dries, Didier, Roeland, Wouter – Jens, Lukas, Sofian, Rupert, Peter – Wiert, Jawad

Klein Verschil (Choseken) – Exstu : 15/03/2019

Gepost door op 15 Mar 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Klein Verschil (Choseken) – Exstu : 3 – 0

Toch nog met 12 spelers deze keer om een jong Choseken (of het Klein Verschil) partij te geven.

De CH’s mochten aftrappen met de (sterke) wind mee en dat gaf hen continue het voordeel in de eerste helft. Er liepen op het middenveld en vooraan ook enkele rappe jonge en fysieke veulens rond en na 5 minuten hadden we het al geweten. Een voorzet werd over de verdediging gelanceerd en de spits nam de bal, na een keer stuiten, vol op de sloef net buiten de 16. Laag langs de grond en net naast de paal waar Chris onvoldoende zijn vingers kon tegen zetten. Na 5 minuten al 1 – 0. CH bleef domineren maar ook omdat Exstu er niks van bakte. Geen samenspel en geen enkele aktie lukte. Een verassing dus dat het maar 1 – 0 bleef aan de rust, wat Exstu goede moed gaf voor de 2e helft.

Met wind mee trachtte Exstu nu de wedstrijd naar de hand te zetten maar het mocht niet baten. Niks lukte en het goede voetbal bleef uit. Het voordeel van de wind konden we zelfs niet uitspelen. In tegendeel, de CH’s mochten halfweg in 5 minuten tijd 2 maal dezelfde aktie op het terrein leggen om evenveel keer te scoren. De eerste maal op rechts, lateraal voorgezet en van dichtbij ingetikt : 2 – 0. Kort daarna een identieke aktie op links en dito afgewerkt : 3 – 0.

Geen verhaal tegen deze nederlaag met een totale off-day bij de ganse ploeg.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Koen, Roeland – Jens, Sofian, Lukas, Peter, Rupert – Wiert, Thiemo

Exstu – FC Poesele : 01/03/2019

Gepost door op 01 Mar 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – Poesele : 2 – 1 (doelpunten: Wiert en Thiemo; was: Wiert)

Na de flop (klop) tegen Vet. Muide, was het leuk om vrank en vrij tegen Poesele te mogen spelen. Die doken al na 2’ op voor Chris, gelukkig zonder erg. Het spreekwoordelijke schot voor de boeg, zeg maar. Dan deed Peter beter, want die mikte aan de overkant meteen op de paal. “Dan maar voor de assist gaan”, dacht ie, en 2’ later bediende hij Wiert, die de score opende : 1 – 0. Die voorsprong werd vrijwel meteen teniet gedaan toen een uittrap van Chris in de verkeerde voeten belandde, een “Poes” centraal mocht doorlopen en Chris met een lobje verschalken : 1 – 1. Bijna liep Exstu meteen weer uit, maar Lukas mikte op aangeven van Didier op de paal. Toen Dries aan de overkant z’n (kopbal)interventie miste, kwam opnieuw een “Poes” alleen voor Chris, maar hij verprutste de kans. Terug naar het andere doel, waar Wiert Thiemo vrijspeelde in de 16, maar de Poesele-keeper goed plat ging op diens schuiver. Even later speelde Lukas Thiemo aan, maar nu ramde onze “Totti” hard over met z’n rechter. Wiert trapte nog een vrije trap in de handen v/d keeper, en Chris moest nog eens met lijf en leden in de voeten om de 1 – 1 op het bord te houden tot aan de rust.

Na de rust was het eerste kansje voor Lukas, na jagen van Wiert. Toen deze even later nog eens doorjoeg, pegelde de keeper de bal pardoes in z’n gezicht. Onze jongste captain hoorde even alle klokkentorens van Gent tegelijk beieren, maar kon gelukkig verder. Dan was het weer aan Lukas, die met een “rabona” naast besloot. Exstu gaf niet af, en na een vrije trap viel de bal aan de 2e paal in de voeten van Guy, die goed meenam en in de kortste hoek besloot. De Poesele-keeper pareerde echter. Toen kwam Peter de bal oppikken in het middenveld, en stak diep op Thiemo, nu aan de linkerkant, en die dropte de bal met z’n zware linker fraai overhoeks in het zijnetje : 2 – 1. Nog later kon Lukas zich op rechts doorzetten, maar ook zijn poging in de korte hoek werd geweerd. Exstu besefte dat 2 – 1 (te) krap was, want Poesele bleef weerwerk bieden. Even later kwam een corner bij Wouter terecht die vanop 16m nipt over mikte. Lukas ten slotte kon zich nog eens doorzetten op rechts, om voorlangs te schieten waar een pas misschien beter ware geweest. Poesele kreeg echter geen echte kansen meer, dus mocht Exstu weer een overwinning gaan vieren bij Amber.

Exstu speelde met : Chris – Wouter, Dries, Guy en Didier – Lukas, Rupert, Sofian en Peter – Thiemo en Wiert (opnieuw een nipte 11 …)