Exstu – Poesele : 2 – 1 (doelpunten: Wiert en Thiemo; was: Wiert)

Na de flop (klop) tegen Vet. Muide, was het leuk om vrank en vrij tegen Poesele te mogen spelen. Die doken al na 2’ op voor Chris, gelukkig zonder erg. Het spreekwoordelijke schot voor de boeg, zeg maar. Dan deed Peter beter, want die mikte aan de overkant meteen op de paal. “Dan maar voor de assist gaan”, dacht ie, en 2’ later bediende hij Wiert, die de score opende : 1 – 0. Die voorsprong werd vrijwel meteen teniet gedaan toen een uittrap van Chris in de verkeerde voeten belandde, een “Poes” centraal mocht doorlopen en Chris met een lobje verschalken : 1 – 1. Bijna liep Exstu meteen weer uit, maar Lukas mikte op aangeven van Didier op de paal. Toen Dries aan de overkant z’n (kopbal)interventie miste, kwam opnieuw een “Poes” alleen voor Chris, maar hij verprutste de kans. Terug naar het andere doel, waar Wiert Thiemo vrijspeelde in de 16, maar de Poesele-keeper goed plat ging op diens schuiver. Even later speelde Lukas Thiemo aan, maar nu ramde onze “Totti” hard over met z’n rechter. Wiert trapte nog een vrije trap in de handen v/d keeper, en Chris moest nog eens met lijf en leden in de voeten om de 1 – 1 op het bord te houden tot aan de rust.

Na de rust was het eerste kansje voor Lukas, na jagen van Wiert. Toen deze even later nog eens doorjoeg, pegelde de keeper de bal pardoes in z’n gezicht. Onze jongste captain hoorde even alle klokkentorens van Gent tegelijk beieren, maar kon gelukkig verder. Dan was het weer aan Lukas, die met een “rabona” naast besloot. Exstu gaf niet af, en na een vrije trap viel de bal aan de 2e paal in de voeten van Guy, die goed meenam en in de kortste hoek besloot. De Poesele-keeper pareerde echter. Toen kwam Peter de bal oppikken in het middenveld, en stak diep op Thiemo, nu aan de linkerkant, en die dropte de bal met z’n zware linker fraai overhoeks in het zijnetje : 2 – 1. Nog later kon Lukas zich op rechts doorzetten, maar ook zijn poging in de korte hoek werd geweerd. Exstu besefte dat 2 – 1 (te) krap was, want Poesele bleef weerwerk bieden. Even later kwam een corner bij Wouter terecht die vanop 16m nipt over mikte. Lukas ten slotte kon zich nog eens doorzetten op rechts, om voorlangs te schieten waar een pas misschien beter ware geweest. Poesele kreeg echter geen echte kansen meer, dus mocht Exstu weer een overwinning gaan vieren bij Amber.

Exstu speelde met : Chris – Wouter, Dries, Guy en Didier – Lukas, Rupert, Sofian en Peter – Thiemo en Wiert (opnieuw een nipte 11 …)