Maandelijks archief

Exstu -Red Stars : 28/09/2018

Gepost door op 28 Sep 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – Red Stars : 4 – 2 (doelpunten: Lukas 2, Jens en Sofiane ; was: Lukas)

In een gelijk opgaande eerste helft was het lang wachten op reëel doelgevaar. De Red Stars lieten de openingstreffer liggen toen één van hen vanop een paar meter nog net naast het Exstu-doel “puntte”. Aan de overkant kreeg Thiemo een nog betere kans, oog in oog met de keeper, maar hij probeerde de bal iets te mooi te plaatsen en de RS-keeper kon met een handreflex de bal nog uit het doelvlak tippen. Bij de erop volgende corner kon Exstu in een scrimmage net vόόr de doellijn de bal niet in het net werken. 0 – 0 aan de rust, maar daarna “ging es los”.

De eerste treffer was voor Wouter, maar wel voor rekening van de Red Stars. Met de rug naar doel nam hij de bal aan, en speelde in de draai terug naar Koen, die echter niet stond waar Wouter dacht. Beiden zagen de bal tergend traag in doel rollen … ; de 0 – 1 was een feit. Het signaal voor Exstu om een versnelling hoger te schakelen. Lukas mikte eerst op de paal, en al vallend in de rebound nog eens op de keeper. Kort daarop werd een kopbal van hem van onder de lat getikt. Bij een volgende aanval legde Lukas keurig terug op Peter, maar die knalde opnieuw op de keeper. Het bleek maar uitstel van executie: bij een volgende aanval werd Lukas opnieuw diep gestuurd, en kon hij tussen 2 man wél besluiten: 1 – 1. Exstu ging door, en Sofiane mikte een vrije trap via de muur over de lat. Even later had hij meer succes: bij een hoekschop knikte hij de bal keurig in de linkeronderhoek, en bracht zo Exstu voor (2 – 1). De RS verloren ook 5’ een speler met een gele kaart, en toen Guy een diepe bal goed zag vallen voor de voeten van Lukas, kon deze op snelheid doorgaan, en de bal langs de keeper in doel leggen. 3 – 1, en kort daarop zelfs 4 – 1 toen Jens van ver op doel mikte en de RS-keeper letterlijk de bal tussen z’n handen door liet glippen. Een late tegentreffer van de RS, na mistasten achterin bij Exstu, veranderde niets meer aan de eindbalans: 4e overwinning op rij, 12 op 12, en vrijdag a.s. een verplaatsing naar de Muide – wordt het 15 op 15 ?

Exstu speelde met: Koen VT – Tommy, Dries, Guy, Wouter en Didier – Jens, Sofiane, Lieven DC en Peter – Lukas, Thiemo en Wiert

Old Stars Kouter – Exstu : 21/09/2018

Gepost door op 21 Sep 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Old Stars Kouter – Exstu : 0 – 12 12 (doelpunten: Wiert 3, Lukas 2, Simon 2, Rupert 2, Peter, Roeland + o.g. ; was: Rupert)

13 man aan de aftrap, met wat zo’n beetje de vaste kern aan het worden is – wat ook bleek uit het (betere) samenspel. Exstu drukte, maar de OS reageerden af en toe gevat, met o.a. een bal op de lat. Het openingsdoelpunt was niettemin voor Exstu toen Simon aan de 2e paal een voorzet van Wiert overhoeks kon binnenkoppen. Exstu kreeg nog kansen, maar liet makkelijke doelpunten liggen. Even was er wat commotie toen de lokale driftkikker zich afreageerde op Tommy, maar Exstu repliceerde met doelpunten: 0 – 2 werd het toen Simon op rechts doorging, een voorzet veinsde, maar de keeper alsnog verraste, 0 – 3 toen Simon nu vanop links de bal voorbracht, en Roeland lekker “en volley” de bal binnen ramde, en 0 – 4 – nog voor de rust – toen Simon op de keeper afging, maar er net niet voorbij raakte, en de goed gevolgde Lukas droogjes afwerkte.

Na de rust diende Exstu de genadestoot toe : 0 – 5 toen Lukas een corner in doel kopte, 0 – 6 toen Peter centraal wegglipte – op aangeven van Rupert – en de bal naast de keeper in doel tikte, en 0 – 7 toen een harde voorzet van Simon door een OS in eigen doel werd gewerkt. Na een knap één-tweetje Wiert – Rupert (met een hakje van Rupert) mocht Wiert de 0 – 8 in doel draaien. En als de OS dan toch eens een kansje kregen tussendoor, was er nog steeds Koen om alle gevaar te verijdelen. Met een giftige deviatie aan de 1e paal maakte Rupert de 0 – 9. Ook Wiert mocht aan de 1e paal een voorzet van Peter in doel tikken (0 – 10) en toen gingen de kopjes helemaal naar beneden bij de OS, die de wedstrijd zelfs niet meer met 11 uitspeelden, alhoewel ze ook met 13 man aan de aftrap kwamen. Tekenend voor de afgang was de 0 – 11 : Rupert draaide een corner naar de 1e paal, en de keeper frommelde de bal in eigen doel. Het orgelpunt was voor Wiert, die een vrije trap mooi over de muur in de winkelhaak krulde, en zo voor de 0 – 12 zorgde, en meteen onze “moyenne” flink opkrikte.

Exstu speelde met : Koen VT – Tommy, Wouter, Lieven DM, Didier en Roeland – Rupert, Sofiane, Peter, Lukas en Jens – Simon en Wiert.

Exstu – De Grote Avond : 14/09/2018

Gepost door op 14 Sep 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – De Grote Avond : 5 – 4 (doelpunten: Simon 3, Siranov en Wiert; was: Wouter )

11 man slechts aan de aftrap (met “dépanneur” Mario erbij – via Dries), dus nam Guy er nog een gretige omstaander bij, éne ? Siranov, zodat we nog 1 reserve achter de hand hadden. Terwijl uw verslaggever nog naar Gent aan het bollen was, begon Exstu kordaat, en liep via Wiert en Simon uit tot 2 – 0. De Grote Avond was niet onder de indruk, en legde de pijnpunten in Exstu’s verdedigende spel bloot met steekballetjes binnendoor, of όver de laatste lijn : tot 3x toe liet Exstu zich in de luren leggen – dus ging het de rust in met een 2 – 3 achterstand.

Na de rust deed Siranov waarvoor hij zich aangemeld had: scoren. In een zeer open partij ging het verder op en af, en Koen moest tot 2x toe de 3 – 4 verijdelen. Exstu’s spel daarentegen vertoonde weinig samenhang ; het teerde eerder op individuele flitsen. Die volstonden echter toen Simon vanuit een haast onmogelijke hoek de DGA-keeper te grazen nam (4 – 3), en vervolgens met een overhoekse trap voor de 5 – 3 zorgde. Koen en Wouter dienden nadien met lijf en leden de aansluiting te voorkomen, en ook de paal moest redding brengen. De 5 – 4 kwam er echter toch, toen Koen na een kort genomen corner van dichtbij werd verrast. Het bleef bibberen, want Exstu kreeg geen kansen meer uitgespeeld, en kort voor het einde was de 5 – 5 bijna een feit, maar de bal ging gelukkig nipt voorlangs. 5 – 4 dus, en een 6 op 6. Het is al anders geweest …

Exstu speelde met : Koen VT – Mario, Dries, Guy en Wouter – Jens, Jelle, Sofian en Peter – Simon, Wiert en Siranov

Exstu – Klein Verschil (Choseken) : 07/09/2018

Gepost door op 07 Sep 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – Klein Verschil (Choseken) : 2 – 1 (doelpunten: Lukas en Wiert; was: Roeland)

Exstu leek gerodeerd na het partijtje UrbanSoccer v/d week ervoor, en liep uit tot 2 – 0 via Lukas en Wiert, die laatste op aangeven van opnieuw Lukas. “Een 4-tal goede spelers, de rest is minder”, zo werd de tegenstander gewogen op de bank. Iets te voorbarig, zo bleek. Choseken kwam na de rust terug tot 2 – 1, in een fase volgend op een corner, en Koen moest aan de bak om de voorsprong te vrijwaren. Exstu bleek nog niet 100 % fit ook, en zag Rupert en Thiemo afhaken met “bobookes”. Scoren lukte niet meer, en in de slotfase kwam Choseken nog akelig dicht bij de 2 – 2, maar gelukkig trokken we de 3 punten over de streep, en konden we een Amberke gaan drinken bij … de guitige Amber.

Exstu speelde met : Koen VT – Didier, Guy, Dries, Roeland en Lieven DM – Lukas P, Sofiane, Rupert, Peter, Jens, Wouter – Wiert en Thiemo

Exstu I – Exstu II : 31/08/2018

Gepost door op 06 Sep 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Minivoetbal georganiseerd bij Urban Soccer Dok Noord in Gent.