Exstu – Red Stars : 4 – 2 (doelpunten: Lukas 2, Jens en Sofiane ; was: Lukas)

In een gelijk opgaande eerste helft was het lang wachten op reëel doelgevaar. De Red Stars lieten de openingstreffer liggen toen één van hen vanop een paar meter nog net naast het Exstu-doel “puntte”. Aan de overkant kreeg Thiemo een nog betere kans, oog in oog met de keeper, maar hij probeerde de bal iets te mooi te plaatsen en de RS-keeper kon met een handreflex de bal nog uit het doelvlak tippen. Bij de erop volgende corner kon Exstu in een scrimmage net vόόr de doellijn de bal niet in het net werken. 0 – 0 aan de rust, maar daarna “ging es los”.

De eerste treffer was voor Wouter, maar wel voor rekening van de Red Stars. Met de rug naar doel nam hij de bal aan, en speelde in de draai terug naar Koen, die echter niet stond waar Wouter dacht. Beiden zagen de bal tergend traag in doel rollen … ; de 0 – 1 was een feit. Het signaal voor Exstu om een versnelling hoger te schakelen. Lukas mikte eerst op de paal, en al vallend in de rebound nog eens op de keeper. Kort daarop werd een kopbal van hem van onder de lat getikt. Bij een volgende aanval legde Lukas keurig terug op Peter, maar die knalde opnieuw op de keeper. Het bleek maar uitstel van executie: bij een volgende aanval werd Lukas opnieuw diep gestuurd, en kon hij tussen 2 man wél besluiten: 1 – 1. Exstu ging door, en Sofiane mikte een vrije trap via de muur over de lat. Even later had hij meer succes: bij een hoekschop knikte hij de bal keurig in de linkeronderhoek, en bracht zo Exstu voor (2 – 1). De RS verloren ook 5’ een speler met een gele kaart, en toen Guy een diepe bal goed zag vallen voor de voeten van Lukas, kon deze op snelheid doorgaan, en de bal langs de keeper in doel leggen. 3 – 1, en kort daarop zelfs 4 – 1 toen Jens van ver op doel mikte en de RS-keeper letterlijk de bal tussen z’n handen door liet glippen. Een late tegentreffer van de RS, na mistasten achterin bij Exstu, veranderde niets meer aan de eindbalans: 4e overwinning op rij, 12 op 12, en vrijdag a.s. een verplaatsing naar de Muide – wordt het 15 op 15 ?

Exstu speelde met: Koen VT – Tommy, Dries, Guy, Wouter en Didier – Jens, Sofiane, Lieven DC en Peter – Lukas, Thiemo en Wiert