Gepost door op 30 Jan 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Afgelast wegens onbespeelbaarheid van het terrein (sneeuw).

Sphinx Cinema – Exstu : 23/01/2015

Gepost door op 23 Jan 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Sphinx Cinema – Exstu : 4 – 6 (Goals : Rupert, Lukas 2, Wiert en Gile 2 Was : Wiert)

Het was echt een ijskoude vrijdagavond, gelukkig was de bank goed gevuld met supporters en bankzitters 🙂 . Beide ploegen moesten ook 15 minuten warm draaien vooraleer het steriele middenveldspel dreigender werd. Bij een doorsteekpas vanop rechts kwam een Sphinx’er alleen voor doel en was het raak : 1 – 0 . Exstu was even de kluts kwijt, werd overklast en toen de bal verloren werd op het middenveld snelde een Sphinx’er middendoor alleen op doel af. Chris kon hem niet afstoppen en het stond 2 – 0. Letterlijk een opdoffer voor Exstu die effekes niet wist uit welk hout pijlen te maken… Gaandeweg de eerste helft herstelde Exstu het evenwicht. Op een doorsteekpas vanop rechts naar Rupert werkte die mooi af in de linkerbovenhoek : 2 – 1. Exstu was nu baas op het middenveld en toen Filip op het middenveld de bal afsnoepte van een Sphinx’er, kon hij mooi doorsteken op de vrijlopende Lukas die beheerst afwerkte onder de keeper : 2 – 2. We vreesden na de 2 – 0 voor een afstraffing, maar Exstu veerde recht en kwam op toerental ! Toen op een hoekschop voor de Sphinx de bal doorschoot stond het pardoes 3 – 2 . Exstu terug op achterstand. Er kwamen nu kansen langs beide kanten en toen Lukas op een pass van Rupert net niet genoeg bij de bal kon, redde de keeper. Bij een volgende fase voor Sphinxdoel snoepte Rupert de bal af van hun keeper, zette voor vanop rechts en Lukas schoot overhoeks binnen : 3 – 3. De bordjes terug in evenwicht…

In de tweede helft was de eerste kans voor Exstu. Op een pass van Filip besloot Lukas vanop links over doel. Toen Chris bij het uitkomen de bal loste, tikte een Sphinx’er simpel binnen : 4 – 3. Exstu voor de derde maal op achterstand nadat het gelijk maakte. Vanaf dat moment kantelde de match en kregen we overwicht, zowel fysiek als technisch. Exstu was nu baas op het middenveld. Op een doorsteekpass van Lukas kon Wiert beheerst afwerken onder de keeper door 4 – 4. De bank veerde nog eens recht toen Gile de 4 – 5 aan de voet had, maar hij besloot op de keeper en weg kans. Ook toen Dries een vrije schietkans had ontstond er commotie op de bank, maar het mocht ( voorlopig ) niet zijn. Toen was het ‘ Filip – time’ : hij dribbelde 5 man op het middenveld, stormde op doel af en Gile tikte binnen : 4 – 5. Exstu voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De beste kansen waren nu voor Exstu : Lukas zag een hard schot uiteenspatten op de lat, jammer… In de slotminuten kon Gile de zege verzekeren met een mooie goal : 4 – 6. Exstu had gestreden en verdiend gewonnen. Een leuke match met een verdiende overwinnaar 😉

Exstu speelde met : Chris – Didier, Roeland ( Dries ), Geert DN ( Roeland ), Tommy – Wouter, Filip, Lukas, Thiemo ( Lode ) – Wiert, Rupert ( Gile ).

KVIV – Exstu : 16/01/2015

Gepost door op 16 Jan 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

KVIV – Exstu : 1 – 9 (doelpunten: Wiert 3, Gile 2, Thiemo 2, Jan en Rupert; was: Wouter)

Het KVIV kwam aanvankelijk met 9 (!) man aan de aftrap. Bij ons maakte Stijn zijn wederoptreden, na een vervelende en lang aanslepende blessure, en deed dit dan ook met verve. Blij dat je terug bent Stijn ! Roeland was bereid om mee te spelen met de tegenstander. Hij was meerdere malen het slot op de deur bij de tegenstander. Het was vooral eenrichtingsvoetbal in de eerste helft. Na een doorsteekpas van Geert DN schoot Wiert genadeloos binnen in de rechterbenedenhoek : 0-1. Na een kwartier spelen kwam er een voorzet vanop rechts, Wiert stond goed gepositioneerd en tikte binnen : 0-2. Kort na het aftrappen kwam er een solo-actie van Gile middendoor recht naar doel, hij kwam alleen voor de keeper en schoot binnen in de linkerhoek : 0-3, en Exstu reeds op rozen na nog geen twintig minuten spelen. Het vervolg was dan ook al Exstu… Na 20 minuten schoot Dries na een indirecte loopactie op de linkerpaal, jammer. Toen ontbond Thiemo zijn duivels en schoot hij vanuit de tweede lijn enig mooi binnen in de rechterbovenhoek. Geen schijn van een kans voor de keeper en 0-4. De ongelukkige tegengoal kwam er toch toen Chris middendoor (randje buitenspel ) omspeeld werd en de KVIV’er kon besluiten in een leeg doel : 1-4. Toen was het weer Thiemo-time : hij zette door vanop rechts en schoot keihard onder de keeper binnen : Rambo verslaan en meteen 1-5.

Na de rust, 1 wissel en wat herschikkingen, ging Exstu gewoon verder met zijn pletwals. Het KVIV kwam er nu niet meer uit en viel als een pudding ineen, mede door de individualiteiten die in de ploeg allemaal hun hoofdrol wilden opeisen. De eerste kans was voor ons, op voorzet van Jan vanop rechts. Maar Gile kopte nipt voorlangs en weg kans. Na vijf minuten was er toch een goede parade nodig van Chris om een doelpunt te verijdelen. De enige keer dat het KVIV onze keeper zou verontrusten trouwens in de tweede helft (alhoewel, er was nog een schot op de paal midden de tweede helft :-). Toen Rupert zijn kans zag vanuit de tweede lijn, spatte zijn mooi strak schot uiteen op de deklat De Exstu-machine kwam terug op toerental en na een voorzet van Wouter vanop rechts kopte Wiert binnen : 1-6. Bij een volgende aanval keerde de bal via de deklat terug in Gile zijn voeten. Hij twijfelde niet en tikte binnen : 1-7. Exstu had er duidelijk zin in, in tegenstelling tot de tegenstander waarbij er een aantal spelers gefrustreerd het veld verlieten. Toen Wiert middendoor Jan zag vertrekken gaf hij een perfecte pass door het hart van de defensie. Jan werkte beheerst af en het stond 1-8. Het sein voor één van de tegenstanders om er terug op te komen en nog wat te gaan schoffelen op de voeten van onze verdedigers, rare kwieten toch die KVIV’ers… De laatste goal kwam op naam van Rupert ; 1-9, maar de technische staf was reeds zijn bureau aan het opkuisen en zat ook versteven van de kou… Het was een wedstrijd waarbij Exstu de ganse tijd op de helft van de tegenstander kampeerde.

Exstu speelde met : Chris – Tommy, Dries, Geert DN ( 45′ Jan ), Stijn – Pascal, Rupert, Wouter en Thiemo – Wiert en Gile

Roeland offerde zich op en speelde de ganse wedstrijd bij de tegenstander ( respect ! )

Exstu – FC Wanhoop : 09/01/2015

Gepost door op 09 Jan 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Exstu – FC Wanhoop : 0 – 3 (was : Dries)

Exstu toonde meteen goede intenties (zoals het hoort bij de aanvang v/e nieuw jaar), maar de passing was slordig en het spel soms onwennig. Het was dan ook even wachten op een serieuze doelpoging ; die kwam er dan toch via Filip, maar aan de overkant moest ook Chris aan de bak. Gile wurmde zich vervolgens los, werd bijna gehaakt, omspeelde alsnog de keeper, maar zag z’n poging toch afgeblokt. De eruit resulterende hoekschop werd door een verdediger v/d doellijn gehaald. Aan de overkant toonde Chris zich iets te laconiek bij het ontzetten, en moest vervolgens lijf en leden voor de bal gooien om een doelpunt te verijdelen. Bij een volgende aanval van de Wanhoop raakte Roeland net niet meer bij een voorzet, maar ook de aanvaller die uit z’n rug opdook, kreeg z’n schoentip niet meer tegen de bal. Een poging vanop afstand werd door Chris wijselijk over geduwd, en toen moest Filip naar de kant (30′), Guy kwam in z’n plaats – Didier schoof door naar het middenveld. Het laatste hete standje voor doel was er (weer) één voor de Wanhoop, maar Chris kon nog ontzetten met een scherpe tackle. Na de rust en 2 wissels dwong Exstu meteen 3 hoekschoppen op rij af, maar meer dan een poging van Thiemo in de korte hoek leverde dit niet op. De Wanhoop liet zich niet onbetuigd, en een sterk verdedigende Dries moest ontzetten. Uitstel van executie, want bij een centrale doorbraak ging de bal uiteindelijk via Roeland in doel : 0 – 1. Exstu probeerde iets terug te doen, maar het spel was niet zuiver of niet doordacht genoeg. Enkel Gile zag nog een poging half afgeblokt worden, en vervolgens door een grabbelende keeper net naast geduwd worden. Pascal ging er nog uit voor Geert DN, Dries kopte een corner voorlangs en Wouter kon niet genoeg kracht zetten achter een doelpoging op aangeven van Gile. Een misverstand of ? mistasten achterin bij Exstu leidde rechtstreeks tot de 0 – 2, wat perfect illustreerde dat de Wanhoop efficiënter was bij het afwerken. Gile speelde Wiert nog eens aan, centraal voor doel, maar Wiert controleerde ipv meteen te besluiten ; weg kans. Bij een volgende tegenstoot van de Wanhoop tikte Chris een doorgebroken Wanhopige aan, en kreeg nog een penalty tegen : 0 – 3, en Exstu kon z’n nederlaag gaan wegspoelen in de rugby-kantine….

Exstu speelde met : Chris – Geert DN (45′ Tommy), Didier, Dries en Roeland – Pascal (60′ Geert DN), Wouter, Filip (30′ Guy) en Thiemo – Gile en Wiert