KVIV – Exstu : 1 – 9 (doelpunten: Wiert 3, Gile 2, Thiemo 2, Jan en Rupert; was: Wouter)

Het KVIV kwam aanvankelijk met 9 (!) man aan de aftrap. Bij ons maakte Stijn zijn wederoptreden, na een vervelende en lang aanslepende blessure, en deed dit dan ook met verve. Blij dat je terug bent Stijn ! Roeland was bereid om mee te spelen met de tegenstander. Hij was meerdere malen het slot op de deur bij de tegenstander. Het was vooral eenrichtingsvoetbal in de eerste helft. Na een doorsteekpas van Geert DN schoot Wiert genadeloos binnen in de rechterbenedenhoek : 0-1. Na een kwartier spelen kwam er een voorzet vanop rechts, Wiert stond goed gepositioneerd en tikte binnen : 0-2. Kort na het aftrappen kwam er een solo-actie van Gile middendoor recht naar doel, hij kwam alleen voor de keeper en schoot binnen in de linkerhoek : 0-3, en Exstu reeds op rozen na nog geen twintig minuten spelen. Het vervolg was dan ook al Exstu… Na 20 minuten schoot Dries na een indirecte loopactie op de linkerpaal, jammer. Toen ontbond Thiemo zijn duivels en schoot hij vanuit de tweede lijn enig mooi binnen in de rechterbovenhoek. Geen schijn van een kans voor de keeper en 0-4. De ongelukkige tegengoal kwam er toch toen Chris middendoor (randje buitenspel ) omspeeld werd en de KVIV’er kon besluiten in een leeg doel : 1-4. Toen was het weer Thiemo-time : hij zette door vanop rechts en schoot keihard onder de keeper binnen : Rambo verslaan en meteen 1-5.

Na de rust, 1 wissel en wat herschikkingen, ging Exstu gewoon verder met zijn pletwals. Het KVIV kwam er nu niet meer uit en viel als een pudding ineen, mede door de individualiteiten die in de ploeg allemaal hun hoofdrol wilden opeisen. De eerste kans was voor ons, op voorzet van Jan vanop rechts. Maar Gile kopte nipt voorlangs en weg kans. Na vijf minuten was er toch een goede parade nodig van Chris om een doelpunt te verijdelen. De enige keer dat het KVIV onze keeper zou verontrusten trouwens in de tweede helft (alhoewel, er was nog een schot op de paal midden de tweede helft :-). Toen Rupert zijn kans zag vanuit de tweede lijn, spatte zijn mooi strak schot uiteen op de deklat De Exstu-machine kwam terug op toerental en na een voorzet van Wouter vanop rechts kopte Wiert binnen : 1-6. Bij een volgende aanval keerde de bal via de deklat terug in Gile zijn voeten. Hij twijfelde niet en tikte binnen : 1-7. Exstu had er duidelijk zin in, in tegenstelling tot de tegenstander waarbij er een aantal spelers gefrustreerd het veld verlieten. Toen Wiert middendoor Jan zag vertrekken gaf hij een perfecte pass door het hart van de defensie. Jan werkte beheerst af en het stond 1-8. Het sein voor één van de tegenstanders om er terug op te komen en nog wat te gaan schoffelen op de voeten van onze verdedigers, rare kwieten toch die KVIV’ers… De laatste goal kwam op naam van Rupert ; 1-9, maar de technische staf was reeds zijn bureau aan het opkuisen en zat ook versteven van de kou… Het was een wedstrijd waarbij Exstu de ganse tijd op de helft van de tegenstander kampeerde.

Exstu speelde met : Chris – Tommy, Dries, Geert DN ( 45′ Jan ), Stijn – Pascal, Rupert, Wouter en Thiemo – Wiert en Gile

Roeland offerde zich op en speelde de ganse wedstrijd bij de tegenstander ( respect ! )