Sphinx Cinema – Exstu : 4 – 6 (Goals : Rupert, Lukas 2, Wiert en Gile 2 Was : Wiert)

Het was echt een ijskoude vrijdagavond, gelukkig was de bank goed gevuld met supporters en bankzitters 🙂 . Beide ploegen moesten ook 15 minuten warm draaien vooraleer het steriele middenveldspel dreigender werd. Bij een doorsteekpas vanop rechts kwam een Sphinx’er alleen voor doel en was het raak : 1 – 0 . Exstu was even de kluts kwijt, werd overklast en toen de bal verloren werd op het middenveld snelde een Sphinx’er middendoor alleen op doel af. Chris kon hem niet afstoppen en het stond 2 – 0. Letterlijk een opdoffer voor Exstu die effekes niet wist uit welk hout pijlen te maken… Gaandeweg de eerste helft herstelde Exstu het evenwicht. Op een doorsteekpas vanop rechts naar Rupert werkte die mooi af in de linkerbovenhoek : 2 – 1. Exstu was nu baas op het middenveld en toen Filip op het middenveld de bal afsnoepte van een Sphinx’er, kon hij mooi doorsteken op de vrijlopende Lukas die beheerst afwerkte onder de keeper : 2 – 2. We vreesden na de 2 – 0 voor een afstraffing, maar Exstu veerde recht en kwam op toerental ! Toen op een hoekschop voor de Sphinx de bal doorschoot stond het pardoes 3 – 2 . Exstu terug op achterstand. Er kwamen nu kansen langs beide kanten en toen Lukas op een pass van Rupert net niet genoeg bij de bal kon, redde de keeper. Bij een volgende fase voor Sphinxdoel snoepte Rupert de bal af van hun keeper, zette voor vanop rechts en Lukas schoot overhoeks binnen : 3 – 3. De bordjes terug in evenwicht…

In de tweede helft was de eerste kans voor Exstu. Op een pass van Filip besloot Lukas vanop links over doel. Toen Chris bij het uitkomen de bal loste, tikte een Sphinx’er simpel binnen : 4 – 3. Exstu voor de derde maal op achterstand nadat het gelijk maakte. Vanaf dat moment kantelde de match en kregen we overwicht, zowel fysiek als technisch. Exstu was nu baas op het middenveld. Op een doorsteekpass van Lukas kon Wiert beheerst afwerken onder de keeper door 4 – 4. De bank veerde nog eens recht toen Gile de 4 – 5 aan de voet had, maar hij besloot op de keeper en weg kans. Ook toen Dries een vrije schietkans had ontstond er commotie op de bank, maar het mocht ( voorlopig ) niet zijn. Toen was het ‘ Filip – time’ : hij dribbelde 5 man op het middenveld, stormde op doel af en Gile tikte binnen : 4 – 5. Exstu voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De beste kansen waren nu voor Exstu : Lukas zag een hard schot uiteenspatten op de lat, jammer… In de slotminuten kon Gile de zege verzekeren met een mooie goal : 4 – 6. Exstu had gestreden en verdiend gewonnen. Een leuke match met een verdiende overwinnaar 😉

Exstu speelde met : Chris – Didier, Roeland ( Dries ), Geert DN ( Roeland ), Tommy – Wouter, Filip, Lukas, Thiemo ( Lode ) – Wiert, Rupert ( Gile ).