April 2013

Maandelijks archief

Records sneuvelen in seizoen 2012-2013

Gepost door op 29 Apr 2013 | Tagged als: Seizoen 2012-2013

In het seizoen 2012-2013 sneuvelden een aantal records ! Onder voorbehoud van bevestiging door meester-statisticus Bart : met 131 doelpunten voor ging eindelijk het record v/h seizoen 1971 – 1972 (130) eraan, en vooral : ons record qua gem. aantal doelpunten per wedstrijd is scherper gesteld. Met 131 treffers uit 28 wedstrijden eindigen we op een gem. van 4,68 / wedstrijd, en dat is beter dan de 4.3 van datzelfde seizoen ’71 – ’72. Voer genoeg dus voor analyses en nabeschouwingen, maar daar zijn we nu nog niet aan toe.

Exstu – KVIV : 26/04/2013

Gepost door op 26 Apr 2013 | Tagged als: Seizoen 2012-2013

Exstu – KVIV : 14 – 0 (doelpunten: Rupert 5, Wiert 5, Koen DB 2, Tommy 1 en Dimitri 1; was: Rupert)

Een klucht dus. Zelfs met 10 tegen 10, na het uitvallen van Guy, had Exstu geen partij aan de KVIV. Rupert en Wiert namen de gelegenheid te baat om elk met 5 treffers hun doelpuntenproductie nog wat op te vijzelen. Rupert eindigt zo met 25 doelpunten, een prima resultaat, waarvoor hij zichzelf beloonde met een 3e wasbeurt – that’s the spirit. Wiert hees zich met 18 treffers alsnog naast Gile op plaats n° 2, en ook Tommy knikte nog eens raak. Toch bleven we op onze honger zitten, want veel plezier beleefden we niet aan zo’n wedstrijd. Gelukkig had Caroline van Chris voor “comfort food” gezorgd : ze toverde 3 quiches op tafel, en een voldane glimlach op de Exstu-gezichten. Vrijdag as zullen we meer weerwerk krijgen; Ekkergem heeft alvast 15 namen op papier, wist Lieven te vertellen. Hopelijk raken wij ook zover …

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Guy, Dries en Tommy – Dimitri, Filip, Rupert en Lieven – Wiert en Koen DB

0pnieuw enkele records

Gepost door op 26 Apr 2013 | Tagged als: Nieuws

In de wedstrijd van Exstu tegen KVIV van 26/04/2013 sneuvelden opnieuw enkele records. Onder voorbehoud van bevestiging door meester-statisticus Bart : met 131 doelpunten voor ging eindelijk het record v/h seizoen 1971 – 1972 (130) eraan, en vooral : ons record qua gem. aantal doelpunten per wedstrijd is scherper gesteld. Met 131 treffers uit 28 wedstrijden eindigen we op een gem. van 4,68 / wedstrijd, en dat is beter dan de 4.3 van datzelfde seizoen ’71 – ’72. Voer genoeg dus voor analyses en nabeschouwingen, maar daar zijn we nu nog niet aan toe.

BV Maldegem – Exstu : 20/04/2013

Gepost door op 20 Apr 2013 | Tagged als: Seizoen 2012-2013

Bor. Maldegem – Exstu : 2 – 1 (doelpunt: Filip; was: Hans)

Door het ultieme afzeggen van Tijs (bronchitis) en Alex (overlijden familielid) bleek Exstu uiteindelijk nog maar 11 man aan de aftrap te kunnen brengen, uw verslaggever inbegrepen. En dan had Geert V. al een paar uur z’n tuin omgespit … Geen erg, de openingsfase was voor Exstu : een paar gevaarlijke prikjes, en achterin niks weggegeven. Maar toen al was duidelijk dat we aan de Maldegem-keeper een kwaaie klant zou hebben. Maldegem herstelde gaandeweg het evenwicht, en nu moest ook Chris zich attent tonen. De tegenwind speelde Exstu soms parten en bovendien diende Exstu de slotfase v/d 1e helft met 10 man rond te maken toen Stijn met een liesblessure naar de kant moest. Toch was de score aan de rust nog 0 – 0. Maldegem had nog een man op overschot, éne Stephan, en die toonde zich bereid om met ons verder te spelen, zodat we 11 tegen 11 aan de 2e helft konden beginnen. Lang duurde het niet vooraleer Filip op wandel ging door de Maldegem-linies en strak net aan de juiste kant v/d 1e paal binnenschoot. De Maldegem-keeper kon de bal enkel nakijken : 0 – 1. Lang kon Exstu z’n voorsprong echter niet vasthouden : op een vrije trap werd de bal aan de 2e pal terug voor doel gekopt, en daar raakte uw verslaggever niet hoog genoeg de lucht in om z’n tegenspeler te beletten de 1 – 1 in te koppen. 10 min. later stond Maldegem zelfs voor. Opnieuw op een stilstaande fase : balletje over de laatste lijn van Exstu gelegd, en één Borus was iets rapper weg dan de Exstu-verdediging om de bal onder Chris door te schuiven : 2 – 1. Bij Exstu liet het gebrek aan fysieke paraatheid bij sommigen zich nu voelen (Guy ook nog licht geblesseerd), en het probeerde nu in 2 linies de gelijkmaker te forceren : Gile, Koen en Tibeau vooruitgestuurd, met Filip in steun, en daarachter de veteranen. Exstu voelde de gelijkmaker in de lucht hangen, maar de Maldegem-keeper stond pal. Goed in de voeten van Gile, en vooral met een knappe zweefsprong een poging van Koen uit de winkelhaak gehaald. Het bleef 2 – 1, en Exstu moest zich tevreden stellen met de flessen wijn tijdens de tombola.

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Guy, Hans en Tibeau – Stijn (’20 Stephan), Geert V., Filip en Dries – Koen en Gile

Exstu – KWB Laarne : 12/04/2013

Gepost door op 12 Apr 2013 | Tagged als: Seizoen 2012-2013

Exstu – KWB Latem : 6 – 1 (doelpunten : Filip, Gile 2, Wiert, Rupert en Stijn; was : Guy)

Zelfs met een vliegenvanger tussen de palen legde Exstu nog makkelijk de KWB Latem over de knie. Aangezien zowel Chris, Koen H als Koen DB er niet bij waren, grabbelde uw verslaggever even in de tas met Exstu-spullen, vond daarin een nog min of meer ongeschonden linkerhandschoen en een kapotte rechterhandschoen v/e ander paar, en nam daarmee plaats tussen de doelpalen. Veel werk kreeg hij evenwel niet, want Exstu nam meteen het commando, en na een eerste poging van Rupert, ontfutselde Filip de bal aan een tegenspeler, ging door, speelde Wiert aan, wiens voorzet door Gile op de paal werd gekopt, waarna de goed gevolgde Filip de rebound kon intikken : 1 – 0. Bij een tegenaanval van Laarne kwam er dan toch eens een aanvaller alleen voor ondergetekende, maar die maakte zich nog breder dan hij al is, waarop de aanvaller hopeloos naast besloot. Aan de overkant besloten zowel Filip als Wiert op de Laarnse keeper (“Octopussy”, remember), en het was uiteindelijk Gile die voor de 2 – 0 kon zorgen, nadat hij ook de bal had kunnen heroveren op een tegenspeler. Aan de overkant moest uw verslaggever nog eens met een grand écart de bal met de rechterschoentip tegen de buitenkant v/d paal en zo buiten tikken, en bij een volgende fase kon hij de bal nog net genoeg beroeren zodat die tegen de paal belandde ipv in het net. Na de rust kon Exstu verder uitlopen : na een fout op Rupert nam hijzelf de vrije trap. Octopussy loste en Wiert maakte af : 3 – 0. De Laarnse keeper kreeg ook geen vat op een schot van Filip, maar gelukkig voor de keeper ging de bal nog naast. Filip speelde Wiert dan nog eens vrij met een doorsteekpasje, maar Wiert kon de geboden kans niet benutten. Geen erg, want na een echte copy book aanval over Rupert, Filip, Rupert en een schijnbeweging van Gile, kon Stijn fraai in één tijd aan de 2e paal inschieten : 4 – 0. Bij de KWB hadden ze al een tijdje door dat ze er voor spek & bonen bijliepen, en sommigen reageerden dit af op ref Bart, maar nog kwam er geen einde aan de Exstu-wave : ook Gile sloeg nog eens toe met een treffer in de korte hoek : 5 – 0. Aan de overkant kreeg uw verslaggever enkel wat plukwerk te verrichten, en zag Rupert na een solo op links de bal listig over de Laarnse keeper in doel stiften : 6 – 0. Pas toen hadden ze bij Laarne in de mot dat er bij Exstu een amateur in doel stond, en bij het eerste deftige schot op doel werd die ontmaskerd : niet op de juiste manier naar de bal gedoken en 6 – 1 tot gevolg. Zo kreeg Laarne alsnog een eerredder, en zelfs nog een rondje erbovenop in de rugby-kantine.

Exstu speelde met : Hans – Tijs (’35 Pascal), Guy, Alex (’35 Dries) en Roeland – Rupert, Geert V., Filip en Stijn – Gile en Wiert

Old Stars Kouter – Exstu : 05/04/2013

Gepost door op 05 Apr 2013 | Tagged als: Seizoen 2012-2013

Old Stars Kouter – Exstu : 1 – 5 (doelpunten: Rupert, Brecht en Stijn 3; was: Geert Vdh)

[verslag Kris DM, waarvoor dank]
“En de teller loopt: een achtste zege op rij ! We speelden opnieuw op een echt grasveld en dat was toch weer aanpassen voor de frivool voetballende Exstu’ers… De eerste helft kwam traag op gang en Exstu moest duidelijk wennen aan het harde, hobbelige grasveld; de bal liet zich soms moeilijk controleren.. Na 10 minuten werd een goal van Wiert afgekeurd wegens buitenspel. Even later belandde een vrije trap van Rupert in het pak. Kort daarop ontfutselde Wiert een bal in de verdediging, gaf de bal mee aan Stijn die alleen voor de keeper verscheen en op de paal mikte; pech voor Stijn. Na twintig minuten ging Wiert door de verdediging, paste op Tijs die de bal achteruit gaf op Rupert, die mooi binnentikte : 0-1 via Rupert ! Het eerste doelgevaar van de tegenstander kwam er pas na 30′ ! Echter, toen een tegenstander via een crosspass dan toch eens alleen voor Chris kwam, stond het meteen 1-1. In de slotfase maakte Brecht 1-2 op een inworp van Thijs, mooi afgewerkt in de schuine hoek.
De tweede helft, na drie wissels bij Exstu, begon met een schot uit de tweede lijn van Rupert op de paal. Pech ! Na twee schoten van Rupert en Filip kwam er echt druk van Exstu en werd de tegenstander weggespeeld. Of waren ze gewoon moe ? Op een voorzet van Brecht tikte Stijn koel binnen aan de eerste paal : 1-3. Enkele minuten later, op een pass van Filip, schoot Stijn overhoeks binnen aan de verste paal : 1-4. Tot slot ging Brecht nog eens door op rechts, zette voor op Stjn die buitenkant rechts binnenschoot : 1-5 ! Meteen zijn derde van de avond en een echte hattrick !!!! Opnieuw een mooie overwinning voor Exstu op een moeilijk te bespelen plein.”

Exstu speelde de 1ste helft met : Chris – Pascal, Gunnar, Alex en Brecht – Stijn, Geert VDH, Rupert en Wout – Tijs en Wiert.
Exstu speelde de 2e helft met : Chris – Guy, Gunnar, Pascal en Tijs – Stijn, Filip, Rupert en Wout – Gile en Brecht.