Old Stars Kouter – Exstu : 1 – 5 (doelpunten: Rupert, Brecht en Stijn 3; was: Geert Vdh)

[verslag Kris DM, waarvoor dank]
“En de teller loopt: een achtste zege op rij ! We speelden opnieuw op een echt grasveld en dat was toch weer aanpassen voor de frivool voetballende Exstu’ers… De eerste helft kwam traag op gang en Exstu moest duidelijk wennen aan het harde, hobbelige grasveld; de bal liet zich soms moeilijk controleren.. Na 10 minuten werd een goal van Wiert afgekeurd wegens buitenspel. Even later belandde een vrije trap van Rupert in het pak. Kort daarop ontfutselde Wiert een bal in de verdediging, gaf de bal mee aan Stijn die alleen voor de keeper verscheen en op de paal mikte; pech voor Stijn. Na twintig minuten ging Wiert door de verdediging, paste op Tijs die de bal achteruit gaf op Rupert, die mooi binnentikte : 0-1 via Rupert ! Het eerste doelgevaar van de tegenstander kwam er pas na 30′ ! Echter, toen een tegenstander via een crosspass dan toch eens alleen voor Chris kwam, stond het meteen 1-1. In de slotfase maakte Brecht 1-2 op een inworp van Thijs, mooi afgewerkt in de schuine hoek.
De tweede helft, na drie wissels bij Exstu, begon met een schot uit de tweede lijn van Rupert op de paal. Pech ! Na twee schoten van Rupert en Filip kwam er echt druk van Exstu en werd de tegenstander weggespeeld. Of waren ze gewoon moe ? Op een voorzet van Brecht tikte Stijn koel binnen aan de eerste paal : 1-3. Enkele minuten later, op een pass van Filip, schoot Stijn overhoeks binnen aan de verste paal : 1-4. Tot slot ging Brecht nog eens door op rechts, zette voor op Stjn die buitenkant rechts binnenschoot : 1-5 ! Meteen zijn derde van de avond en een echte hattrick !!!! Opnieuw een mooie overwinning voor Exstu op een moeilijk te bespelen plein.”

Exstu speelde de 1ste helft met : Chris – Pascal, Gunnar, Alex en Brecht – Stijn, Geert VDH, Rupert en Wout – Tijs en Wiert.
Exstu speelde de 2e helft met : Chris – Guy, Gunnar, Pascal en Tijs – Stijn, Filip, Rupert en Wout – Gile en Brecht.