Bor. Maldegem – Exstu : 2 – 1 (doelpunt: Filip; was: Hans)

Door het ultieme afzeggen van Tijs (bronchitis) en Alex (overlijden familielid) bleek Exstu uiteindelijk nog maar 11 man aan de aftrap te kunnen brengen, uw verslaggever inbegrepen. En dan had Geert V. al een paar uur z’n tuin omgespit … Geen erg, de openingsfase was voor Exstu : een paar gevaarlijke prikjes, en achterin niks weggegeven. Maar toen al was duidelijk dat we aan de Maldegem-keeper een kwaaie klant zou hebben. Maldegem herstelde gaandeweg het evenwicht, en nu moest ook Chris zich attent tonen. De tegenwind speelde Exstu soms parten en bovendien diende Exstu de slotfase v/d 1e helft met 10 man rond te maken toen Stijn met een liesblessure naar de kant moest. Toch was de score aan de rust nog 0 – 0. Maldegem had nog een man op overschot, éne Stephan, en die toonde zich bereid om met ons verder te spelen, zodat we 11 tegen 11 aan de 2e helft konden beginnen. Lang duurde het niet vooraleer Filip op wandel ging door de Maldegem-linies en strak net aan de juiste kant v/d 1e paal binnenschoot. De Maldegem-keeper kon de bal enkel nakijken : 0 – 1. Lang kon Exstu z’n voorsprong echter niet vasthouden : op een vrije trap werd de bal aan de 2e pal terug voor doel gekopt, en daar raakte uw verslaggever niet hoog genoeg de lucht in om z’n tegenspeler te beletten de 1 – 1 in te koppen. 10 min. later stond Maldegem zelfs voor. Opnieuw op een stilstaande fase : balletje over de laatste lijn van Exstu gelegd, en één Borus was iets rapper weg dan de Exstu-verdediging om de bal onder Chris door te schuiven : 2 – 1. Bij Exstu liet het gebrek aan fysieke paraatheid bij sommigen zich nu voelen (Guy ook nog licht geblesseerd), en het probeerde nu in 2 linies de gelijkmaker te forceren : Gile, Koen en Tibeau vooruitgestuurd, met Filip in steun, en daarachter de veteranen. Exstu voelde de gelijkmaker in de lucht hangen, maar de Maldegem-keeper stond pal. Goed in de voeten van Gile, en vooral met een knappe zweefsprong een poging van Koen uit de winkelhaak gehaald. Het bleef 2 – 1, en Exstu moest zich tevreden stellen met de flessen wijn tijdens de tombola.

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Guy, Hans en Tibeau – Stijn (’20 Stephan), Geert V., Filip en Dries – Koen en Gile