October 2012

Maandelijks archief

Gildeshotters – Exstu : 26/10/2012

Gepost door op 26 Oct 2012 | Tagged als: Seizoen 2012-2013

Gildeshotters – Exstu : 2 – 5 (doelpunten: Geert Vdh 2, Thomas D., Gile en Filip; was: Hans)

De eerste prikjes kwamen van de Gildeshotters, maar eenmaal Exstu op temperatuur was, helde de balans meteen over in ons voordeel. Uiteindelijk was het golden oldie Geert Vdh die een corner in doel knikte en Exstu een verdiende voorsprong bezorgde : 0 – 1. Verderop in de eerste helft nam hij ook een vrije trap vanop 45m. De stuit v/d bal verraste alles en iedereen, nog het meest de Gilde-keeper, die grandioos mistastte : 0 – 2, meteen de 2e treffer voor Geert. Meteen na de rust neep Exstu de Gilde helemaal dood, met de mooiste aanval v/d avond : via een snelle combinatie werd Gile aangespeeld op rechts; bal voor doel en aan de 2e paal ingetikt door Thomas D. Een fraaie treffer, als u het mij vraagt. De Gilde kwam echter terug tot 1 – 3 toen een foutje bij het uitvoetballen werd afgestraft : Gilde-spits in het straatje gestuurd, en een lobje over Chris. Binnen de kortste keren stond Exstu echter weer 3 treffers voor : Gilde wurmde in 2 tijden de bal in doel, en zo 1 – 4. Lennart wrong nog een aantal prima kansen de nek om, en molesteerde en passant ook nog de afsluiting rond het terrein. Te veel power 🙂 Ook de Gilde liet niet af en tekende op een counter voor 2 – 4, maar Exstu bleef gaan, en uiteindelijk was het Filip die een strakke voorzet in het doel liep (2 – 5), nadat hij eerst nog een doelpunt afgekeurd zag. Een mooie overwinning, met dank aan het duo Thomas & Thomas, die de flanken voor hun rekening namen, mét brio !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Kris (’15 Hans), Geert DN en Tommy – Stijn (’35 Thomas X), Geert Vdh (’35 Filip), Rupert en Thomas D. – Gile en Lennart

FC Wanhoop – Exstu : 19/10/2012

Gepost door op 19 Oct 2012 | Tagged als: Seizoen 2012-2013

FC Wanhoop – Exstu : 2 – 9 (doelpunten: Rupert 3x, Tommy, Lennart, Stijn, Koen DB 2x en een o.g.; was: Kris)

Het wedstrijdbegin was voor de Wanhoop, dat al in de 1e min. alleen voor Chris opdaagde. Gelukkig besloot de Wanhopige in het zijnet. Exstu prikte terug via Koen, die wat later zelfs op de paal besloot. De wedstrijd ging vlot op & af, met kansen voor beide ploegen, tot Chris zich liet verrassen door een scherpe flankvoorzet : 1 – 0. Kort daarop was het ei zo na 2 – 0, maar de bal werd niet alleen over Chris, maar ook over de lat gelobd. De treffer viel aan de overkant: Roeland besloot op de keeper, en Rupert schoof de rebound in de rechteronderhoek : 1 – 1. Wat later speelde Rupert Stijn vrij, maar de keeper pareerde Stijns poging. Aan de overkant mikte een Wanhopige alleen voor doel nog ruim over de lat. Dat kan ik beter, dacht Tommy. Hij probeerde ietwat optimistisch vanop afstand, maar zag de keeper volkomen mistasten : 1 – 2. Koen kopte kort daarop een prima voorzet van Stijn nipt naast. De laatste poging voor de rust kwam van de Wanhoop : een strakke knal ging maar net voorlangs. Na de rust & 4 wissels schakelde Exstu een versnelling hoger, of was het de Wanhoop dat in elkaar zakte ? Lennart bood Rupert de 1 – 3 aan; wat later ging Rupert neer in de 16, en nam zelf de strafschop voor z’n rekening : 1 – 4, en meteen dus zijn “century” volgemaakt. Even kwam de Wanhoop nog terug toen een flankvoorzet aan de 2e paal in doel werd getikt (2 – 4). Lennart zorgde echter dra voor de 2 – 5, waarna de bal in een carambole via een thuisverdediger in doel verdween : 2 – 6. Koen, Stijn en tot slot nog eens Koen dikten nog aan tot resp. 2 – 7, 2 – 8 en 2 – 9. Reden dus om te vieren, zeker toen de Rugby-meisjes nog een hele slee macaroni op tafel toverden. Jummie …

Exstu speelde met : Chris – Geert DN (’35 Didier), Didier (’35 Kris), Alex (’35 Hans) en Tommy – Stijn, Filip, Rupert en Roeland (’35 Jan) – Wiert (’35 Lennart) en Koen DB

Exstu – BV Maldegem : 12/10/2012

Gepost door op 12 Oct 2012 | Tagged als: Seizoen 2012-2013

Exstu – Bor. Maldegem : 1 – 4 (doelpunt: Kris; was: Alex)

De groepsfoto voor aanvang v/d match lukte niet, het toestel v/d voorzitter gaf niet thuis, en daarmee was de toon gezet voor het wedstrijdbegin van Exstu. Maldegem stond sterk & scherp, en had maar 10′ nodig om voor te komen op corner. Een Borus kon tussen 4 verdedigers in nog de bal over Koen in doel tillen. Na dik een kwartier stond het al 0 – 2, toen na een betwiste fase (fout op Koen ?) de afvallende bal in doel werd gelegd. Exstu probeerde terug te vechten, maar leed teveel balverlies. Toch had het met Alex en Wiert 2 prima kansen, maar die werden niet benut. Kris zorgde dan toch voor de aansluitingstreffer door een vrije trap fraai langs & over de muur te draaien, in de winkelhaak. Exstu kon echter niet doorgaan op het hervonden élan; een Borus werd alleen gelaten aan de 2e paal en die buffelde de 1 – 3 op het bord, nog voor de rust. Na de rust kwam uw verslaggever dan z’n persoonlijke teller op 500 zetten, maar moest toezien hoe een Borus na een misverstand tussen Filip en Kris een vrijgeleide kreeg naar de 1 – 4. Exstu drong nog aan, zonder voor echt gevaar te zorgen. De sfeer werd nog bitsig, en scheids Bart moest (terecht) geel en rood tonen aan Maldegem. Stijn had nog een kans, en ondergetekende kopte nog een corner voorlangs, maar de score veranderde niet meer. Gelukkig deed het fototoestel v/d voorzitter wel z’n job na de wedstrijd, dus kunnen we toch één en ander op de onvolprezen www. exstudiantes.be gooien. Na afloop dronken we samen met de Borussen nog meer dan een glas op de uitbreiding van onze 500-club. Ik kan enkel besluiten met de hoop dat de club ooit nog extra leden krijgt…

Exstu speelde met : Koen – Geert DN, Kris, Alex (’35 Hans) en Guy (’35 Roeland) – Didier, Geert Vdh, Filip en Roeland (’35 Stijn) – Gile en Wiert

Exstu – Red Stars : 05/10/2012

Gepost door op 05 Oct 2012 | Tagged als: Seizoen 2012-2013

Exstu – Red Stars : 2 – 2 (doelpunten: Filip en Stijn; was: Jan)

14 man present bij de aftrap. Exstu startte opgewarmd en opgeladen aan de partij en leverde meteen aantrekkelijk voetbal met vlotte combinaties. Onze voorzitter Raoul kreeg er zelf warm van, ondanks de regen. Red Stars werd op zijn helft gedrukt en moest 6 hoekschoppen toestaan, maar uitgesproken doelkansen waren er nauwelijks. Een knappe vrijschop van Kris ging rakelings naast. Bij een van de tegenprikken, kwam Red Stars zelfs dicht bij een doelpunt. Rechtvaardigheid geschiedde rond de 25e minuut: Exstu dwong nog maar een hoekschop af, perfect gegeven door Stijn naar de 2e paal, waar Filip de bal direct op zijn slof nam en de netten deed trillen. Het mooie voetbal hield aan tot het rustsignaal, maar leverde geen 2e doelpunt op. Tijdens de rust werd Filip, de draaischijf op het middenveld, opgeroepen voor een zoveelste keizersnede. En dit zouden we geweten hebben… De lijn verdween uit het Exstu-spel en we kregen het omgekeerde beeld : Red Stars domineerde en verzilverde dit met liefst twee goals. Chris haalde nog een schitterende safe uit de kast en vermeed verder onheil. De scheids stak ook een handje toe door een rechtstreeks binnen getrapte vrijschop om een onduidelijk reden af te keuren. Exstu nam geen vrede met de stand, plots werd de drive van de eerste helft teruggevonden en de laatste 10 minuten waren weer de onze. Er stond nog iets moois te gebeuren: de wederingekomen Gile (krampen bij Dries) bracht de verdediging meteen in verlegenheid. Op een van zijn flitsen moest de keeper de bal wegduwen en de knap gevolgde Stijn kon in extremis gelijkmaken. Meer nog, die goal was voor Stijn zijn HONDERDSTE! Slechts de derde Exstu-middenvelder (na Alex en Lode) die deze kaap heeft bereikt in de rijke Exstudiantes-geschiedenis. Alweer een reden tot vieren in de rugby-kantine.

Exstu speelde met: Chris – Geert DN, Kris, Alex (’35 Jan), Guy – Stijn, Geert Vdh, Filip (’35 Rupert), Dries – Gile (’35 Koen DB) en Wiert