Gildeshotters – Exstu : 2 – 5 (doelpunten: Geert Vdh 2, Thomas D., Gile en Filip; was: Hans)

De eerste prikjes kwamen van de Gildeshotters, maar eenmaal Exstu op temperatuur was, helde de balans meteen over in ons voordeel. Uiteindelijk was het golden oldie Geert Vdh die een corner in doel knikte en Exstu een verdiende voorsprong bezorgde : 0 – 1. Verderop in de eerste helft nam hij ook een vrije trap vanop 45m. De stuit v/d bal verraste alles en iedereen, nog het meest de Gilde-keeper, die grandioos mistastte : 0 – 2, meteen de 2e treffer voor Geert. Meteen na de rust neep Exstu de Gilde helemaal dood, met de mooiste aanval v/d avond : via een snelle combinatie werd Gile aangespeeld op rechts; bal voor doel en aan de 2e paal ingetikt door Thomas D. Een fraaie treffer, als u het mij vraagt. De Gilde kwam echter terug tot 1 – 3 toen een foutje bij het uitvoetballen werd afgestraft : Gilde-spits in het straatje gestuurd, en een lobje over Chris. Binnen de kortste keren stond Exstu echter weer 3 treffers voor : Gilde wurmde in 2 tijden de bal in doel, en zo 1 – 4. Lennart wrong nog een aantal prima kansen de nek om, en molesteerde en passant ook nog de afsluiting rond het terrein. Te veel power 🙂 Ook de Gilde liet niet af en tekende op een counter voor 2 – 4, maar Exstu bleef gaan, en uiteindelijk was het Filip die een strakke voorzet in het doel liep (2 – 5), nadat hij eerst nog een doelpunt afgekeurd zag. Een mooie overwinning, met dank aan het duo Thomas & Thomas, die de flanken voor hun rekening namen, mét brio !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Kris (’15 Hans), Geert DN en Tommy – Stijn (’35 Thomas X), Geert Vdh (’35 Filip), Rupert en Thomas D. – Gile en Lennart