Gepost door op 28 Oct 2011 | Tagged als: Seizoen 2011-2012

Gildeshotters – Exstu : 3 – 1 (doelpunt: Dries; was: Rupert)

van onze interim-verslaggever Alex :

Voor de 4e week op rij geen overwinning en Exstu dus in Allerzielen-stemming…

“De avond begon met een halfuur in het duister wachten op de sleutelman. Een weinig gastvrij onthaal dat later in het Gildehuis deels werd goedgemaakt met een stapeltje boterhammen. De avond zou voor Exstu niet echt meer opklaren. Reeds na 5 minuten spel werd Kris terecht naar de kant gestuurd voor een laatstemansovertreding. Didier nam zijn plaats maar kon niet verhinderen dat de 1-0 op het bord kwam na snelle doorsteekpas waarbij Guy bleef hangen. Chris kon de bal nog keren, maar een ongelukkige carambol met de doorgebroken speler zorgde voor een vroege achterstand. Na 5 minuten afkoeling mocht Kris zijn plaats weer innemen. De rest van de eerste helft hield weinig in, veel gemekker tegen de scheids, ons middenveld kwam niet tot vloeiende combinaties en ons voorspelers slaagden er niet in een vuist te maken. Waar waren onze youngsters Wiert en Gille gebleven? Na de rust liepen de acties wat vlotter en drukten we de tegenstander op zijn helft. Het verdiende doelpunt viel er na 20 minuten: na wat geharrewar kon Dries de stand in evenwicht brengen. We hoopten dat dit de kentering zou brengen maar helaas een ongelukkige terugspeelbal van Kris zorgde voor een own-goal. Exstu had niet voldoende veerkracht in huis om de stand weer in evenwicht te brengen. Integendeel, enkele minuten voor affluiten dribbelde een tegenspeler zowaar 3 man en vloerde ook onze goalie. Een vlugge berekening leert ons dat we 1 op 12 halen uit onze laatste 4 wedstrijden, slecht voor de moyenne. De lichten gingen vlug uit op de Moerkensheide; alles was weer pikdonker, klaar voor Halloween.”

Exstu speelde met: Chris – Guy, Kris, Alex, Tommy – Dries, Rupert, Lieven, Didier (35′ Stijn) – Koen DB en Karel (50′ Didier)

Alex Maryns speelt 500e wedstrijd

Gepost door op 21 Oct 2011 | Tagged als: Nieuws

De wedstrijd van FC Wanhoop – Exstu van 21/10/2011 was opnieuw een mijlpaal in de geschiedenis van Exstudiantes. Daarin mocht onze nestor van de ploeg, Alex Maryns, voor de 500ste keer aantreden in het rood-witte shirt van Exstudiantes. Voor de wedstrijd werd Alex in de bloemetjes gezet (eerlijkheidshalve dient gezegd dat het eerder in de drank was …) en tijdens de wedstrijd bezorgde hij zichzelf het mooiste cadeau dat je tijdens een galamatch kan krijgen, nl. hij scoorde de openingstreffer voor Exstu ! Mooi gedaan, mooie merite en met zijn allen wensen we hem nog vele jaren in actieve dienst bij Exstudiantes. Succes.

FC Wanhoop – Exstu : 21/10/2011

Gepost door op 21 Oct 2011 | Tagged als: Seizoen 2011-2012

FC Wanhoop – Exstu : 2 – 2 (doelpunten: Alex en Wiert; was: Tommy)

Wie afgelopen vrijdag aanwezig was, mocht getuige zijn van een mijlpaal in de Exstu-geschiedenis : voor het eerst sinds de oprichting van de VK Exstudiantes rondde een speler de kaap van 500 wedstrijden. Alex was de auteur van dit opmerkelijke feit, en nog veel opmerkelijker was dat hij zichzelf voor zoveel trouwe inzet beloonde met een doelpunt ! De openingstreffer van onze Nestor was jammer genoeg niet voldoende voor een overwinning : Exstu diende de punten te delen met FC Wanhoop, en blijft nu al 3 weken op rij zonder overwinning.

Uiteraard werd onze laureaat eerst gehuldigd voor er werd afgetrapt; z’n 500 wedstrijden verdienden alvast 2 flessen champagne. Exstu wou Alex ook een overwinning bezorgen, en creëerde daartoe de nodige kansen. Lode bood Koen de openingstreffer aan, maar onze winger knalde over. Ook Wiert devieerde een schot van Lode net naast, en kopte vervolgens een voorzet van Didier over. Ook bij een 3e poging lukte het niet : schuin voor de keeper besloot Wiert niet naast of onder de doelman, maar érop. Tussenin had de FC Wanhoop zich ook niet onbetuigd gelaten, en Chris moet zelfs vervaarlijk in de voeten duiken om onheil af te wenden. Bij een volgende counter zag hij gelukkig de bal net aan de goeie kant naast gaan. Toen verwaterde het spel van Exstu wat : meer foute passes, rommelig voetbal. Het sein voor onze Nestor om iets te doen. Opgejut door de toeschouwers ging hij mee naar voor bij een hoekschop, en warempel, de afvallende bal viel net voor z’n voet : rustig plaatste hij binnenkantje voet de 0 – 1 in doel. Groot jolijt op & naast het veld, want een doelpunt blijft natuurlijk de mooiste beloning voor een voetballer ! Alex’ voorbeeld werkte inspirerend, want even later lukte ook Wiert een doelpunt: vanop rechts besloot hij mooi strak over de grond in de verste hoek : 0 – 2. De FC Wanhoop zette echter vrij snel een domper op de feestvreugde : hun nummer 10 knalde droogweg vanop 20m in de linkerwinkelhaak (1 – 2) en herinnerde Exstu eraan dat er ook nog een tegenstander was. Na de rust werd de wedstrijd intenser, feller en bij momenten zelfs wat bitsig. Er werd stevig getackeld, maar niet gescoord. Pogingen van Rupert en Dries konden de Wanhoop-keeper niet in verlegenheid brengen, en ook de Wanhoop bleef gevaarlijk. Uiteindelijk kwamen ze zelfs terug tot 2 – 2 na een hoekschop die onder de lat werd ingekopt. Alex (die zich bij de rust had laten vervangen) kwam terug op het terrein en probeerde nog mee de forcing te voeren, maar helaas : Lode mikte nog eens nipt voorlangs, en net voor affluiten kopte Dries nog een hoekschop naast de 1ste paal. Jammer voor de jubilaris, maar niet getreurd. In de kleedkamer vloeide de champagne rijkelijk, al liet de magnum zich niet meteen ontkurken 🙂 In de kantine kreeg het feestvarken nog een grote taart aangeboden, die hij deskundig onder de ploegmaats verdeelde. Ook langs deze weg willen we Alex nog eens feliciteren met z’n exploot, en bedanken voor zijn loyale inzet, inspirerende aanwezigheid en fijne zin voor humor !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Kris, Alex (’35 Geert DN) en Tommy – Gunnar (’35 Jan), Geert Vdh (’35 Roeland, ’60 Alex)), Lode en Didier – Wiert (’35 Dries) en Koen DB (’35 Rupert)

Exstu – BV Maldegem : 14/10/2011

Gepost door op 14 Oct 2011 | Tagged als: Seizoen 2011-2012

Exstu – Bor. Maldegem : 2 – 6 (doelpunten: Jan en Koen DB, was: Kris)

We gingen afgelopen vrijdag wel even met de billen bloot : 2 – 6 verloren van de Borussen, en meteen een 2e nederlaag op rij.

Uw verslaggever moest afgelopen vrijdag even aan de Rode Duivels denken : na een 10-tal min. hoorde hij iemand bij Exstudiantes roepen : “komaan, jongens, we zijn goed bezig [sic]”. Toen kwam er die vrije trap vanop rechts die met een mooie krulbal werd ingekopt : 0 – 1. De 0 – 2 volgde kort daarop, maar Jan profiteerde van een foutje van de bezoekende doelman om even weer de hoop aan te blazen : 1 – 2. Uitstel van executie echter… Een Borus mocht bijna vanop de doellijn een “punter” in de overhoekse winkelhaak steken. Andermaal had het defensieve werk van Exstu iets kordater gemogen. Didier redde nog de 1 – 4 van de lijn, en Kris zag aan de overkant een bal via de vingertoppen van de keeper op de lat belanden. Na de rust probeerde Exstu even terug te vechten, maar toen de Borussen met maar liefst 3 man door de buitenspelval sneden, stond het 1 – 4. Exstu was dan even gevaarlijk op een hoekschop van Kris, en bij de daaropvolgende hoekschop kopte Dries over. Exstu ging nu 3 – 4 – 3 spelen met ook Koen DB vooraan, wat nog voor een spectaculaire 20 min. zorgde. Eerst werd het nog 1 – 5 toen een Borus z’n schot zag afwijken, en Chris tegenvoets werd genomen. Toen kwam Geert Vdh alleen voor de keeper, maar die tipte de steekbal van Geert nog net uit het doelvlak. Dries kopte daarop een hoekschop tegen de binnenkant van de paal terug het veld in, en Lode raakte zelfs voorbij de keeper, maar liet zich in ultimo nog de bal ontfutselen door een teruggekeerde verdediger. Tussenin lieten de Borussen aan de overkant de 1 – 6 liggen, en uiteindelijk kon Koen op een counter doorstoten en na een dubbelpas met Dries voor de verdiende 2 – 5 zorgen. Het laatste woord kwam echter uit Maldegem : de Borussen tekenden nog voor de 2 – 6, en waren zo vriendelijk om de 2 – 7 de nek om te wringen… Besluit : Exstu mikte 3x op het doelhout, da’s waar, maar het mag vooral het defensieve werk niet vergeten !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Kris, Didier en Koen DB – Jan, Geert Vdh, Lode en Lieven – Dries en Wiert

Exstu – Red Stars : 07/10/2011

Gepost door op 07 Oct 2011 | Tagged als: Seizoen 2011-2012

Exstu – Red Stars : 2 – 4 (doelpunten: Rupert en Wiert); was: Jan)

Na een wedstrijdbegin waarin het spel vlot op & af ging, en beide ploegen verzorgd probeerden te voetballen, kwam Exstu 0 – 1 achter op een vrije trap die rechtdoor onder de lat werd ingetrapt. Voor één keer zat onze Chris er niet goed tussen. Red Stars schakelden een tandje bij, lieten eerst nog de 0 – 2 liggen, maar wisten even later toch een aarzeling achterin bij Exstu uit te buiten : 0 – 2, en de 2e keer dat Exstu er niet goed tussen zat. De Stars misten alleen voor Chris nog de 0 – 3, en troefden Exstu regelmatig af qua snelheid en vinnigheid. Na de rust en een paar noodgedwongen wissels, nam Exstu zich voor om terug te bijten, maar de Stars flitsten verder, en toen 3 man van hen vrijstonden aan de 2e paal, was het prijs. Ondanks een ultieme poging van Stijn om de bal te keren, stond het 0 – 3. Gile probeerde voor weerwerk te zorgen, maar een foute terugspeelbal bij Exstu achterin gaf de blonde hazewind op het Stars-middenveld een vrijgeleide naar de 0 – 4. Derde fase waarin Exstu er niet goed tussen zat. Toch gaf Exstu nog niet op, en Rupert legde eerst nog een kansje naast, om vervolgens een interceptie van Wiert aangespeeld te krijgen en strak over de grond net naast de linkerstaak in te schieten : 1 – 4. Exstu vatte moed en toen Wiert een doorgekopte hoekschop kon inknikken, stond het warempel 2 – 4. Exstu wou doorgaan, maar het waren eerder de Red Stars die nog een paar maal gevaarlijk waren, en uiteindelijk verdiend wonnen.

Exstu speelde met (1e helft) : Chris – Guy, Alex, Didier en Tommy – Stijn, Jan, Geert Vdh en Dries – Koen DB en Wiert
2e helft : Chris – Lieven, Kris, Dries en Didier (’55 Alex) – Stijn, Jan, Rupert en Koen DB – Gile en Wiert