FC Wanhoop – Exstu : 2 – 2 (doelpunten: Alex en Wiert; was: Tommy)

Wie afgelopen vrijdag aanwezig was, mocht getuige zijn van een mijlpaal in de Exstu-geschiedenis : voor het eerst sinds de oprichting van de VK Exstudiantes rondde een speler de kaap van 500 wedstrijden. Alex was de auteur van dit opmerkelijke feit, en nog veel opmerkelijker was dat hij zichzelf voor zoveel trouwe inzet beloonde met een doelpunt ! De openingstreffer van onze Nestor was jammer genoeg niet voldoende voor een overwinning : Exstu diende de punten te delen met FC Wanhoop, en blijft nu al 3 weken op rij zonder overwinning.

Uiteraard werd onze laureaat eerst gehuldigd voor er werd afgetrapt; z’n 500 wedstrijden verdienden alvast 2 flessen champagne. Exstu wou Alex ook een overwinning bezorgen, en creëerde daartoe de nodige kansen. Lode bood Koen de openingstreffer aan, maar onze winger knalde over. Ook Wiert devieerde een schot van Lode net naast, en kopte vervolgens een voorzet van Didier over. Ook bij een 3e poging lukte het niet : schuin voor de keeper besloot Wiert niet naast of onder de doelman, maar érop. Tussenin had de FC Wanhoop zich ook niet onbetuigd gelaten, en Chris moet zelfs vervaarlijk in de voeten duiken om onheil af te wenden. Bij een volgende counter zag hij gelukkig de bal net aan de goeie kant naast gaan. Toen verwaterde het spel van Exstu wat : meer foute passes, rommelig voetbal. Het sein voor onze Nestor om iets te doen. Opgejut door de toeschouwers ging hij mee naar voor bij een hoekschop, en warempel, de afvallende bal viel net voor z’n voet : rustig plaatste hij binnenkantje voet de 0 – 1 in doel. Groot jolijt op & naast het veld, want een doelpunt blijft natuurlijk de mooiste beloning voor een voetballer ! Alex’ voorbeeld werkte inspirerend, want even later lukte ook Wiert een doelpunt: vanop rechts besloot hij mooi strak over de grond in de verste hoek : 0 – 2. De FC Wanhoop zette echter vrij snel een domper op de feestvreugde : hun nummer 10 knalde droogweg vanop 20m in de linkerwinkelhaak (1 – 2) en herinnerde Exstu eraan dat er ook nog een tegenstander was. Na de rust werd de wedstrijd intenser, feller en bij momenten zelfs wat bitsig. Er werd stevig getackeld, maar niet gescoord. Pogingen van Rupert en Dries konden de Wanhoop-keeper niet in verlegenheid brengen, en ook de Wanhoop bleef gevaarlijk. Uiteindelijk kwamen ze zelfs terug tot 2 – 2 na een hoekschop die onder de lat werd ingekopt. Alex (die zich bij de rust had laten vervangen) kwam terug op het terrein en probeerde nog mee de forcing te voeren, maar helaas : Lode mikte nog eens nipt voorlangs, en net voor affluiten kopte Dries nog een hoekschop naast de 1ste paal. Jammer voor de jubilaris, maar niet getreurd. In de kleedkamer vloeide de champagne rijkelijk, al liet de magnum zich niet meteen ontkurken 🙂 In de kantine kreeg het feestvarken nog een grote taart aangeboden, die hij deskundig onder de ploegmaats verdeelde. Ook langs deze weg willen we Alex nog eens feliciteren met z’n exploot, en bedanken voor zijn loyale inzet, inspirerende aanwezigheid en fijne zin voor humor !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Kris, Alex (’35 Geert DN) en Tommy – Gunnar (’35 Jan), Geert Vdh (’35 Roeland, ’60 Alex)), Lode en Didier – Wiert (’35 Dries) en Koen DB (’35 Rupert)