Gildeshotters – Exstu : 3 – 1 (doelpunt: Dries; was: Rupert)

van onze interim-verslaggever Alex :

Voor de 4e week op rij geen overwinning en Exstu dus in Allerzielen-stemming…

“De avond begon met een halfuur in het duister wachten op de sleutelman. Een weinig gastvrij onthaal dat later in het Gildehuis deels werd goedgemaakt met een stapeltje boterhammen. De avond zou voor Exstu niet echt meer opklaren. Reeds na 5 minuten spel werd Kris terecht naar de kant gestuurd voor een laatstemansovertreding. Didier nam zijn plaats maar kon niet verhinderen dat de 1-0 op het bord kwam na snelle doorsteekpas waarbij Guy bleef hangen. Chris kon de bal nog keren, maar een ongelukkige carambol met de doorgebroken speler zorgde voor een vroege achterstand. Na 5 minuten afkoeling mocht Kris zijn plaats weer innemen. De rest van de eerste helft hield weinig in, veel gemekker tegen de scheids, ons middenveld kwam niet tot vloeiende combinaties en ons voorspelers slaagden er niet in een vuist te maken. Waar waren onze youngsters Wiert en Gille gebleven? Na de rust liepen de acties wat vlotter en drukten we de tegenstander op zijn helft. Het verdiende doelpunt viel er na 20 minuten: na wat geharrewar kon Dries de stand in evenwicht brengen. We hoopten dat dit de kentering zou brengen maar helaas een ongelukkige terugspeelbal van Kris zorgde voor een own-goal. Exstu had niet voldoende veerkracht in huis om de stand weer in evenwicht te brengen. Integendeel, enkele minuten voor affluiten dribbelde een tegenspeler zowaar 3 man en vloerde ook onze goalie. Een vlugge berekening leert ons dat we 1 op 12 halen uit onze laatste 4 wedstrijden, slecht voor de moyenne. De lichten gingen vlug uit op de Moerkensheide; alles was weer pikdonker, klaar voor Halloween.”

Exstu speelde met: Chris – Guy, Kris, Alex, Tommy – Dries, Rupert, Lieven, Didier (35′ Stijn) – Koen DB en Karel (50′ Didier)