Maandelijks archief

KWB Laarne – Exstu : 27/11/2010

Gepost door op 28 Nov 2010 | Tagged als: Seizoen 2010-2011

KWB Laarne – Exstu: 1 – 4

Geen sneeuw in Laarne, en dus kon er worden gevoetbald. En hoe: Exstu gaf de hele wedstrijd de toon aan, maar moest tot diep in de tweede helft wachten om dit overwicht te verzilveren… Exstu bracht een sterk elftal aan de aftrap en had meteen overwicht, maar de laatste pas was dikwijls onzuiver, of te gekunsteld, of bleef gewoon in de modder steken. De KWBhelft lag er niet bepaald goed bij. De eerste echte Laarnse aanval na 15′ was bovendien goed voor een doelpunt, en Exstu was op achtervolgen aangewezen. De tegentreffer kwam er echter niet meer voor de rust (deels ook de verdienste van de Laarne-keeper), en ook na de rust duurde het nog even voor de mee opgerukte Lennart met een fraai boogje over de keeper voor de 1 – 1 kon zorgen. Exstu kon nu op de betere helft van het terrein spelen en dat bracht soelaas. Toen de Laarnse goalie dan toch eens in de fout ging (hij kreeg een schot van Lennart niet onder controle), werkte Stijn handig vanuit een scherpe hoek binnen: 1 – 2. Een volgende aanval
ging over links via Lieven en een ongelukkige deviatie van een KWB’er aan de 1ste paal binnen: 1 – 3, en de slotfase leverde nog het mooiste doelpunt op: Rupert knikte door in de loop van Wiert, die beheerst in de verste hoek schoof: 1 – 4.

KWB Wondelgem – Exstu : 19/11/2010

Gepost door op 20 Nov 2010 | Tagged als: Seizoen 2010-2011

KWB Wondelgem – Exstu: 1 – 2

Voor de eerste maal in het 40-jarig bestaan van Exstudiantes werd een wedstrijd op kunstgras (Standaard Muide) afgewerkt… Wat zou dat worden? Het begon in elk geval heel goed. Balgoochelaar Rupert slalomde vlot door de verdediging van de tegenstander, zijn schot werd afgeweerd door een verdediger en de goed
gevolgde Didier kon netjes binnenwerken: 0-1 na amper 5 minuten. KWB heeft zijn ploeg flink verjongd en dat ondervonden we meteen aan den lijve na dit doelpunt: we kwamen tekort in de duels, we kregen geen grip op het middenveld, onze passes kwamen niet ter plaatse. De gelijkmaker hing in de lucht en het onvermijdelijke gebeurde. Bij een scrimmage voor ons doel geraakte de bal maar niet weg (kunstgras?) en KWB kwam langszij door een kunstgrasscherend schot. Voor Filip was het duidelijk. Hij schreeuwde:
“Mannen, we moeten een tandje bijsteken!” Exstu zou Exstu niet zijn als ze de daad niet bij het woord zouden voegen. Met de inbreng van Lode, Wiert en Tommy na de rust werd er vinniger gespeeld en knokten
we ons terug in de match. De verdediging counterde alle aanvalsgolven onder een autoritaire Kris en een secuur keepende Chris. We kwamen zelfs op voorsprong met dank aan de flaterende keeper van de tegenpartij. Toch een geslaagde test op kunstgras?

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 05/11/2010

Gepost door op 06 Nov 2010 | Tagged als: Seizoen 2010-2011

Exstu – Safarkes Wachtebeke: 5 – 2

Onder impuls van 2 ervaren rotten op het middenveld (Filip en Geert Vdh) begon Exstu deze keer wakker aan de wedstrijd. Het eerste halfuur bracht Exstu fris voetbal, bekroond met 2 doelpunten: het eerste gescoord door Goran na een slimme voorzet van Tommy en de perfecte assist van Wiert en het tweede gescoord door Wiert zelf, na een dribbelnummer op rechts langs de doellijn en mooi afgewerkt in de kleinste hoek. Na de rust ging Exstu op zijn elan verder en kon Goran met een harde knal vanop 20 meter de 3-0 op het bord prikken. De alertheid in de defensie verminderde plots en zo konden de Safarkes tweemaal tegenscoren, maar geen nood, opnieuw zorgde Wiert voor een nummer en zijn assist werd door Dries keurig binnengeduwd. Exstu bleef gretig voetballen en net voor het eindsignaal van Bart – keurige wedstrijd gefloten – ontfutselde Filip de bal aan een tegenstander en zijn assist werd door Wiert genadeloos afgewerkt.