KWB Wondelgem – Exstu: 1 – 2

Voor de eerste maal in het 40-jarig bestaan van Exstudiantes werd een wedstrijd op kunstgras (Standaard Muide) afgewerkt… Wat zou dat worden? Het begon in elk geval heel goed. Balgoochelaar Rupert slalomde vlot door de verdediging van de tegenstander, zijn schot werd afgeweerd door een verdediger en de goed
gevolgde Didier kon netjes binnenwerken: 0-1 na amper 5 minuten. KWB heeft zijn ploeg flink verjongd en dat ondervonden we meteen aan den lijve na dit doelpunt: we kwamen tekort in de duels, we kregen geen grip op het middenveld, onze passes kwamen niet ter plaatse. De gelijkmaker hing in de lucht en het onvermijdelijke gebeurde. Bij een scrimmage voor ons doel geraakte de bal maar niet weg (kunstgras?) en KWB kwam langszij door een kunstgrasscherend schot. Voor Filip was het duidelijk. Hij schreeuwde:
“Mannen, we moeten een tandje bijsteken!” Exstu zou Exstu niet zijn als ze de daad niet bij het woord zouden voegen. Met de inbreng van Lode, Wiert en Tommy na de rust werd er vinniger gespeeld en knokten
we ons terug in de match. De verdediging counterde alle aanvalsgolven onder een autoritaire Kris en een secuur keepende Chris. We kwamen zelfs op voorsprong met dank aan de flaterende keeper van de tegenpartij. Toch een geslaagde test op kunstgras?