Exstu – Vet. Aalter : 4 – 2 (doelpunten: Koen 2, Rupert en Dries; was: Tommy)

Met Lokerse schwung werden de Veteranen uit Aalter opzij gezet : 4 – 2 werd het, en daarmee tekende Exstu voor een 5e overwinning op rij !

Exstu had er zin in en zorgde voor de eerste dreiging : Geert V kopte een corner naast, Gile glipte een paar minuten later weg en besloot nipt naast. Even later legde hij de bal panklaar voor Filip, maar ook die besloot van dichtbij nog naast. Gile en Dries doken samen nog eens op voor de keeper, op een diepe bal, maar de goalie uit Aalter was net iets vlugger. Gedaan met de spielerei, dachten ze bij Aalter. Even naar binnen zwenken en uitpakken met een bom tegen de paal. De rebound werd eerst nog 2x afgeblokt, maar de bal raakte niet weg en werd uiteindelijk in de verste hoek binnengestoken : 0 – 1. Even later ging een bal via Stijn ongewild bijna in eigen doel, maar Chris zag het ding gelukkig voor hem tegen de paal belanden… Exstu even van slag, maar niet voor lang. Nog voor de rust werd Koen gelanceerd en die kon vanuit een scherpe hoek links, met zijn rechter de bal in doel prikken : 1 – 1. Na de rust kwam Rupert in, en nog in volle bekereuforie slalomde die na 3 min. al naar binnen om met z’n linkse kattepoot de bal keurig in de winkelhaak te deponeren : 2 – 1. “Dat kan ik ook”, dacht Dries, en die zwiepte de bal even later vanop links overhoeks in het verste zijnet (aan de goeie kant, wel te verstaan) : 3 – 1. De “moral” van Aalter was gekraakt, Exstu speelde bevrijd, en toen Gile nog eens diep werd gestuurd, werd hij in ultimo nog afgeblokt, maar de bal belandde voor de voeten van Koen, die moederziel alleen voor een leeg doel stond : 4 – 1. In de slotfase tekende Aalter nog voor de 4 – 2 toen een mannetje links werd vergeten, en die Chris tegenvoets te grazen kon nemen…
Na de wedstrijd ging het uiteraard ook over dé Ronde, morgen zondag. Er werd opnieuw gepronostikeerd: zie bijlage. De enige, echte koerskenner onder ons zal morgenavond een pot van 18,- Eur opstrijken. Voor dat bedrag wil Roeland misschien wel z’n naaktkalender van de Gent RFC Ladies verkopen….