‘t Klein Verschil – Exstu : 0 – 6 (doelpunten: Dries, Rupert 2 en Gile 3; was: Stijn)

Na een gezapig wedstrijdbegin waren de eerste kansen voor Exstu: Gile trof van opzij de paal en liep vervolgens een voorzet van Lennart voorlangs. Aan de overkant kwamen nu ook de KV’ers aan het venster piepen, en de Exstu-verdediging moest op z’n tellen letten. Stijn kopte de bal terug voor doel, waar Rupert net niet bij de bal kon. Even later kon Dries dan toch de score openen door een corner in te koppen : 0 – 1. Lennart duwde daarna de bal langs de verkeerde kant van de paal. Toen ging Gile aan de haal op rechts; hij trok strak voor doel waar zowel Rupert als Lennart naar de bal gleden, en Rupert de bal over de doellijn werkte : 0 – 2. Kort daarop verzwikte Lennart echter z’n linker en kwam Filip in z’n plaats. Na de rust trok Exstu het laken helemaal naar zich toe: eerst trapte Gile fluks, in één tijd, een flankvoorzet “en volley” in de overhoekse winkelhaak, tot jolijt van alle omstaanders. Een beauty ! en 0 – 3. ‘t KV prikte echter tegen en Chris moest een zwaar schot pareren. Geert V. besloot nog eens op de keeper, Rupert mikte over, en na een mooie combinatie Rupert – Dries – Rupert, mikte Rupert op doel; z’n schot week af en de KV-keeper was dermate uit balans dat hij niet meer bij de bal kon : 0 – 4. Aan de overkant moest Chris een tegenaanval met de voet afblokken, Filip stifte een bal over de lat, en Chris moest opnieuw goed in de voeten : een teken dat de wedstrijd vlot op & af ging, maar Exstu toonde meer trefkracht. Om dit te illustreren recupereerde Gile een verloren bal en trok op het KV-doel af : 0 – 5. Even later zette hij met z’n derde van de avond de kroon op het werk : pas van Tommy meenemen, zich 2x vrij kappen en balletje door de benen van de keeper tikken: 0 – 6. Dit moest worden gevierd, en als u weet dat we dan nog extra dronken op 1) de 300e treffer van Kris de week ervoor – wat uw verslaggever was ontgaan :-(, 2) de verjaardag van Stijn, en 3) het nakende vaderschap van Kristof, dan weet u dat de plaatselijke kantine “ne goeien avond” had….

Stippen we tot slot aan dat Kris’ z’n 500e nu wel heel dichtbij komt…., dat Gile zich – bij afwezigheid van Koen en Wiert – opnieuw aan de top van de schuttersranking heeft genesteld – zie bijlage – en uiteraard wensen we de Lokeren-fans vanavond een memorabele bekerfinale !

Exstu speelde met : Chris – Tommy, Kris, Roeland (’35 Kristof) en Guy – Dries, Rupert, Geert V. en Stijn – Lennart (’30 Filip) en Gile