KWB Wondelgem – Exstu : 1 – 2 (doelpunten: Wiert & Rupert; was: Guy)

Een gretig KWB Wondelgem maakte Exstu meteen duidelijk dat er geknokt zou moeten worden voor de punten; het drong Exstu doorlopend terug en dwong een 5-tal hoekschoppen af, zonder echt grote kansen bij elkaar te voetballen. De partij was pittig maar verviel dikwijls in stapelspel op het middenveld, en het was wachten op Gile om na 20 min. eens door de linies te flitsen; jammer genoeg raakte hij zelfs in 2 tijden niet voorbij de KWB-keeper. Naar het einde van de eerste helft toe was Exstu nog eens gevaarlijk toen Gile doortrok op rechts en vanop de doellijn teruglegde op Rupert die de bal pardoes op de lat plaatste i.p.v. eronder. Een paar fasen later besloot Gile in een scrimmage nog eens op de keeper, maar ook de KWB was nog gevaarlijk. 0 – 0 aan de rust, en ook erna kregen we eerst stapelvoetbal te zien tot Gile nog eens gelanceerd werd op rechts. Hij bediende Wiert die de bal onder de keeper doorschoof : 0 – 1. Helaas stond het binnen de kortste keren weer gelijk : op een vrije trap dook Chris voorover naar de bal, maar had hem niet meteen onder controle. De lokale spits wurmde het ronde ding in de goal. Even later moest Chris nog een bal van onder de lat halen. Wiert besloot nog eens over, maar veel gevaar volgde niet meer. Tot Exstu in de slotfase nog eens de neus aan het venster stak : eerst kon Wiert aan de 2e paal net niet besluiten, daarna ging Rupert (die Geert Vdh nog even was komen vervangen) een één-tweetje aan met Dries, en besloot lekker strak overgronds in de verste hoek : 1 – 2. Wiert besloot na een snelle aanval nog eens op de keeper, en ook Jan poeierde nog eens vervaarlijk voorlangs. Een zoet smakende overwinning, want ze had veel inzet gekost.

Exstu speelde in de 1e helft met : Chris – Pascal, Didier, Alex en Tommy – Dries, Jan, Geert Vdh en Rupert – Gile en Wiert

Na de rust met Chris – Guy, Didier, Kris en Tommy – Lieven, Jan, Geert Vdh (60′ Rupert) en Dries – Gile en Wiert