Exstu – ‘t Klein Verschil : 3 – 0 (doelpunten: Dries, Jan en Stijn; was: Lieven)

Opnieuw een overwinning te melden : 3 – 0 werd het tegen ‘t Klein Verschil, dat voetballend weinig indruk maakte. Toch slaagde Exstu er niet echt in om z’n overwicht te verzilveren. Volgende week zal het iets zuiverder moeten tegen de KWB Wondelgem.

‘t KV bracht net 11 man aan de aftrap, met opnieuw een vrouw ! in de rangen – een jonge, frisse rechtsbuiten. Voetballend kwam ‘t KV niet echt uit de verf; Exstu drukte z’n tegenstander quasi permanent terug, maar het had toch een kwartier nodig om via Dries de score te openen (1 – 0). In de zone van de waarheid was het spel soms te onzuiver, of zelfzuchtig, en de schoten op doel misten “pit”. ‘t KV rook z’n kans en was 2x gevaarlijk na balverlies achterin bij Exstu, en Chris moest 1x de meubels redden met een vervaarlijke tackle. Goran trof nog eens de staak met een pegel, maar aan de rust stond het nog steeds 1 – 0. “Te weinig” naar het oordeel van de voltallige Exstu-groep. Zelfde scenario na de rust, aanvankelijk toch. Exstu was enkel echt gevaarlijk met een zwieper van Dries, en het was wachten tot een cross bij Lieven belandde, die met een listig lobje vanop de doellijn de bal op de kruin van Jan legde, die “dank u” knikte en zo voor de 2 – 0 zorgde. In de slotfase kwam Stijn nog even in voor Wiert, en kreeg opnieuw van Lieven een balletje panklaar voorgeschoteld: onze “vogelaar” zette er z’n zware voet tegen en ramde de 3 – 0 op het bord. Een mooie uitslag. Na afloop werden we in de rugbyclub nog door Alex & Rupert verrast met boterhammetjes voor hun beider verjaardagen. Merci !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Kris, Alex en Karel (’35 Pascal) – Stijn (’35 Lieven), Jan, Rupert en Dries – Goran en Wiert (’60 Stijn)