Exstu – Safarkes Wachtebeke : 2 – 1 (doelpunten: Stijn en Steven; was: Lieven)

Eindelijk nog eens een zegebulletin ! Afgelopen vrijdag haalden we het nipt van de Safarkes; we haalden daarvoor zelfs versterking in huis vanuit het verre Zwitserland, want Steven Marijns hees zich nog eens in het Exstu-shirtje. Hij maakte meteen de winnende treffer… En ook Pascal deed voor het eerst sinds Exstu I vs Exstu II nog eens mee.

Exstu had er zin in, het was te lang geleden dat er nog eens gewonnen werd. Stijn opende na 10 min. al de score, toen hij na geharrewar voor doel de bal cool in doel plaatste. Exstu drukte door, mede onder impuls van Steven, en het was dan ook bijzonder ongelukkig dat een kopbal op een uittrap van de Safarkes-keeper de verkeerde kant uitging (richting Chris), en de Wachtebeekse spits er aalvlug tussenzat om Chris genadeloos te fusileren: 1 – 1. Exstu liet niet af, en dwong nog kansen af: Rupert drong vanop links de 16 binnen en besloot op de keeper. Wiert lobde over de keeper, maar helaas naast het doel. Koen kopte een unieke kans naast, op voorzet van Stijn, maar tussendoor diende nog een bal op de Exstu-doellijn te worden gered… Na de rust kwam de wedstrijd eerst niet echt op dreef. De 2 – 1 werd dan gemaakt, maar de overigens prima leidende scheids Bart oordeelde dat Steven voorafgaand met de bal over de lijn was gelopen. Het bleef dus 1 – 1. Toen kreeg Rupert (terecht) geel, en moest ie 5 min. naar de kant. Met 10 tegen 11 kwam Exstu echter weer voor : Steven trapte een hoekschop fraai in 1 tijd in het zijnet van de verste paal. De vreugde leek even van korte duur, want een Safarke draaide een bal tegen de binnenkant van de paal in de armen van Chris. De engelbewaarder op de lat deed z’n werk. Steven kwam nog eens alleen voor de keeper vanop rechts, maar kreeg de bal geen 2e keer in doel. De Safarkes kwamen nu sterk opzetten, en het was bibberen geblazen voor de Exstu-bank. Een paar hete standjes voor het Exstu-doel beleven echter zonder gevolg, en Exstu kon de wedstrijd uitspelen bij een 2 – 1 stand. Na afloop trokken we opnieuw naar de rugby-club waar Steven en Hans zich in de latere uurtjes nog lieten verleiden tot een potje bierpoker met een paar rugby-binken, en ten koste van een extra ad fundum ook werden ingewijd in het spelletje “thumbmaster” (maar Alex & Steven, die spelregels geven we niet prijs :-))

Exstu speelde met: Chris – Pascal, Didier, Alex en Tommy – Stijn, Steven, Rupert en Lieven – Wiert en Koen (1e helft) en Chris – Pascal, Kris, Dries en Tommy – Stijn, Steven, Didier en Guy – Wiert en Rupert (2e helft)