Vet. Aalter – Exstu : 1 – 2 (doelpunten: Dries & Koen DB; was: Alex)

De eerste keer dit seizoen op echt gras, maar ondanks de indrukwekkende rondootjes van Exstu tijdens de opwarming, bleef het tijdens de 1ste helft lang wachten op wat vuurwerk. De intenties waren goed, aan beide kanten, maar de uitvoering was wat minder. Naar de rust toe voerde Exstu de druk op met 2 opeenvolgende hoekschoppen, waarvan de 2e door Dries met een achterwaartse knik over de keeper werd getild (0 – 1). Het pannaatje van vorige week was duidelijk niet blijven hangen 🙂 Koen DB mocht dan nog eens alleen op de Aalterse keeper af, maar die pareerde met de voet. Exstu dwong nog corners af, maar zag in een volgende fase een fout op Koen DB niet bestraft, en in de erop volgende consternatie werd de verdediging verwaarloosd : counter van Aalter en de doorgebroken spits lobde de bal handig via de vingertippen van Chris in doel (1 – 1). Exstu verloor zich even in irritatie over het gebrek aan daadkracht van de schr., maar toch kon Rupert nog eens voorlangs knallen. Na de rust (en 3 wissels) ging Exstu weer aan het voetballen, en toen een schot van Lieven werd afgeblokt, kon Koen DB de afvallende bal meepikken en hem hard in de rechterwinkelhaak knallen (1 – 2). De wedstrijd ging nu vinnig op & af. Exstu was 2x gevaarlijk, o.a. via Rupert, maar ook Aalter trof bijna raak. Wiert had de 1-3 aan de voet maar de Aalterse keeper was bij de pinken. Jan kopte een hoekschop net naast, en knalde nadien nog eens over. Aalter drong aan, maar kon niet profiteren v/d gaten in de Exstu-verdediging. Kris had nog een accrootje met een tegenstander, en Koen DB zorgde voor het laatste hete standje : de Aalterse keeper weerde z’n knal echter af.

Exstu speelde met : Chris – Geert DN, Kris, Alex (’35 Tommy) en Guy – Stijn (’35 Lieven), Jan, Rupert en Didier – Dries (’35 Wiert) en Koen DB