Exstu – The Afghangers : 6 – 1 (doelpunten: Stijn 2, Wiert 2, Rupert en Koen DB; was: Stijn)

Hoe onze kalenderman Bart het flikt, weet ik niet, maar net op de dag waarop GAIA alle mannen opriep om “ze te laten hangen”, trof Exstu The Afghangers. Een sympathiek ploegje, maar jammer genoeg waren ze met te weinig. Jan E. en later in de wedstrijd Didier & Lode dienden hun elftal te vervolledigen. Dit werd echter gecompenseerd door een primeur : een “zij” bij de tegenstander – stevig op de benen, blonde paardestaart, behoorlijk spelinzicht en .. al in de openingsfase nam ze Dries te grazen met een panna’tje. Onze bonk was de hele wedstrijd van slag… De overige Exstu-spelers zetten echter hun beste beentje voor. Wiert knalde al na een paar min. op de keeper, vanuit een scherpe hoek. Koen kopte voorlangs, nog eens Wiert dreef op tot aan de backlijn & ramde over, en Dries deed hem dat nog eens na. Aan de overkant moest Chris gevat tussenkomen met een tackle. Rupert mikte over, en uiteindelijk was het Stijn die vanop rechts de bal overhoeks binnenkeilde (1 – 0). Tommy verijdelde de gelijkmaker, Koen kopte nog eens voorlangs, en opnieuw Stijn stak de 2 – 0 in de kortste hoek. Na de rust speelden er 3 Exstu’ers bij de tegenstander, maar Wiert maakte een come-back van The Afghangers meteen onwaarschijnlijk door een aflegger van Dries in doel te werken (3 – 0). The Afghaanse spits mocht – ongedekt -nog even de eerredder maken (3 – 1), maar Wiert zorgde pormpt voor de 4 – 1. Rupert dikte aan tot 5 – 1, met de medewerking van de Afgha-keeper, en tot slot mocht Koen op pas van Wiert voor de 6 – 1 tekenen. Tussendoor hadden Dries, Guy & Stijn nog kansen onbenut gelaten.

Na de match trokken we opnieuw naar de Gent RFC, dronken er met de Afghangers, en kwamen tot de slotsom dat onze Alex naar z’n 500 (!!!)-ste wedstrijd voor Exstu toesluipt. Statisticus Bart brengt uitsluitsel over het preciese tijdstip, maar onopgemerkt laten we dit memorabele feit niet… Jammer dat onze nestor net nu een liesblessure opliep…

Exstu speelde met : Chris – Guy, Chris, Alex (’25 Geert DN) en Tommy – Stijn, Lieven, Rupert en Koen DB – Wiert en Dries.

Jan, Didier (na 20′) en Lode (na de rust) waren zo sympathiek om met The Afghangers mee te spelen.