Exstu – Safarkes Wachtebeke : 4 – 4 (Doelpunten : Dario, Lukas, Sofiane, Miel Was : Yannick)

Nipt met 11 spelers deze avond. Tommy van de partij als T1.

Exstu trachtte van in het begin het initiatief naar zich toe te trekken maar het waren toch de Safarkes die het eerste doelgevaar creëerden. Net buiten de grote rechthoek mocht er vrij aangelegd worden maar het afstandsschot zoefde net over. Als tegenreactie vuurde Sofiane op zijn beurt een schot richting doel maar daar was de keeper paraat. Luttele minuten later mistastte Guy zich in de verdediging waardoor een Safarke in de grote rechthoek schuin rechts vrij kon schieten. Chris pareerde knap in de korte hoek. Dan weer was het aan Exstu om de volgende kansen te benutten. Eerst lukte Lukas na wat dribbelwerk een schot op doel maar de bal ging net voorlangs. Nadien was het aan Yannick om vanop 30m naar doel te knallen maar hier stond de keeper terug op de juiste plaats. Maar dit was geen uitstel van wat er zat aan te komen. Lukas kon nog eens op wandel en schoof de bal onder de doelman door : 1- 0. En toen ging het licht wat uit bij Exstu want daarna konden de Safarkes meerdere kansen creëren waarvan er 2 raak waren. Op enkele minuten op achterstand : 1 – 2. Isha probeerde nog 2 maal met een afstandsschot maar het mocht niet baten.
De tweede helft was nog geen 2 minuten oud en het stond al 1 – 3. Exstu dus niet wakker na rust. En het werd nog erger want ook al ging Exstu snel op zoek naar de aansluitingstreffer het waren opnieuw de Safarkes die konden scoren : 1 – 4 ! Exstu aangeslagen en uit het spelbeeld opmakend, niet zeker of er ooit nog zou gescoord worden. Exstu bleef ploeteren maar het waren meer halve kansen en net niet. Tot 10 minuten voor tijd, in een scrimmage voor doel, Dario zich wist vrij te kappen en laag naast de paal in doel besloot : 2 – 4. Mooi en verdiend maar te laat of niet ? Wel, 4 minuten later kwam Sofiane in het bezit van de bal en zag zijn kans schoon net buiten de grote rechthoek. De keeper had geen verhaal tegen het schot en het stond ineens 3 – 4. Nog 3 minuten te gaan en Exstu gaf nog eens alles op alles om toch maar die gelijkmaker uit de brand te slepen. De Safarkes voelden de bui al hangen maar deden er alles aan om Exstu het scoren te beletten. Tot Miel op het middenveld op wandel ging en geen enkel Safarke een poging deed hem de bal af te snoepen. Miel kon nog verder de bal opdrijven maar verkoos een afstandsschot vanop 30m. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde toch want de bal verdween loepzuiver in de linker winkelhaak. Keeper geen verhaal en toch nog de 4 – 4. Wat een schot en dito ontlading. Na de aftrap werd onmiddellijk afgefloten. Exstu, we geven nooit op.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Stijn, Sofiane, Sin, Imano – Lukas, Miel, Yannick – Isha, Dario