Gildeshotters – Exstu : 2 – 1 (Doelpunt : Lukas Was : Dario)

Exact 11 Exstu-spelers deze avond om de Gildeshotters partij te geven die gisteren nog maar met 8 bleken te zijn maar plots met 13 aanwezig waren.

Exstu mocht aftrappen en nam onmiddellijk de GS bij de keel. Voortdurend werd aangevallen zonder echt reële doelkansen te creëren. Het was pas na 10 minuten dat de eerste kansen kwamen maar heel eigenaardig werden die door gepruts de nek omgewrongen. Ofwel was een afstandsschot te zwak of slecht gericht, ofwel werd na goed samenspel en het voorbrengen de bal simpelweg aan de verkeerde kant van de paal geplaatst. De eerste helft kan samengevat worden met het feit dat we waarschijnlijk 4 handen nodig hadden om de doelkansen te tellen maar dat het wel nog 0 – 0 was.

Dan maar de tweede helft starten met het geloof dat het doelpunt wel snel zou vallen. En dat deed het ook, echter aan de verkeerde kant. Bij de GS liep een bonkige en snelle spits rond die een foutje in het middenveld afstrafte en alleen op Chris afging om de bal netjes naast de paal te steken : 1 – 0. Toch een beetje tegen de gang van het spel in. Exstu dan maar op zoek naar 2 doelpunten. Het was echter de GS die luttele minuten na de eerste goal al de tweede tegen de netten kon prikken. Opnieuw dolde die spits met onze verdediging om de 2 – 0 op het bord te zetten.
Ondertussen kregen Lukas en Dario de geboden kansen niet tussen de palen, ook al kwamen ze alleen voor doel of de doelman. Het was pas 10 minuten voor tijd dat Exstu kon tegenprikken via Lukas : 2 – 1. En in de allerlaatste minuut kreeg Lukas de kans op de gelijkmaker maar hij plaatste de bal op een meter van doel er nog naast. Niet te geloven welke kansen Exstu hier vanavond heeft verkwanseld.

Exstu speelde met : Chris – Sofiane, Stijn, Sien, Miel – Wiert, Lukas, Koen, Pieter – Dario, Isha