Exstu – KWB Kalken: 3 – 1 (Doelpunten : Anes, Dario, Koen DB Was : Yannick)

Blaarmeersen, vrijdag 20 mei 2022. We speelden onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 maar ook onze eerste wedstrijd zonder Hans, onze betreurde super T1. We hielden een minuut stilte voor de aanvang van de match. We waren met 19 man : 14 spelers en nog eens 5 man langs de lijn om Hans te eren (zijnde Alex, Tommy, Lode, Didier en niemand minder dan ex-Exstu’er Peter Boeren). Onder de spelers een “verloren zoon”, namelijk Gile Van Damme (Speedy Gonzalez voor de vrienden). Het kostte heel wat moeite om ons op te laden voor het spel, maar spelen zouden we en winnen ook … voor Hans.
We stonden met een jonge ploeg op het terrein: 4 youngsters beneden de 20, 6 jeugdige dertigers en 4 kranige veteranen. De youngsters namen 2 doelpunten voor hun rekening en een veteraan nam zijn gram.
Het eerste doelpunt viel na 12’: een snelle ingooi van Wiert naar Anes, die vlot een verdediger dribbelde en laag in de rechterhoek besloot. Mooi doelpunt! Op het halfuur viel de 2-0: Anes, weer hij, zette zich door op linker flank en gaf een uitgerekende pass naar Dario die knap binnen kopte. Een al even mooi doelpunt! De KWB’ers lieten zich niet onbetuigd en creëerden regelmatig doelgevaar in onze 16. Maar onze goalie Chris was telkens paraat, zo bracht hij op minuut 35 een unieke redding op zijn lijn. Een Buffon parade! Kort voor rust kreeg Wiert nog een stevig applaus voor een prachtig vluchtshot.
Na de rust en de geslaagde wissels van Tommy was de 2e helft zeer genietbaar met beide ploegen die voor aanvallend spel kozen. Na een zoveelste doorbraak van ons jong geweld wist de KWB’er, die al zo dikwijls gepasseerd was, van niet beter dan de bal met de hand te stoppen. Penalty! De oudste op het veld nam zijn verantwoordelijkheid maar de uitstekende KWB-keeper stopte de goed geplaatste bal van Guy. Koen was er als de kippen bij om de bal in rebound tegen de netten te duwen: 3-0.
De tegengoal die we incasseerden in de laatste minuut kon het goed gevoel niet wegnemen die iedereen over hield aan deze match ter ere en nagedachtenis van Hans.
In de derde helft kregen de aanwezigen een glas getrakteerd door onze joviale Peter Boeren. Bedankt !
Exstu speelde met : Chris – Guy, Tahar, Stijn, Yannick, Ismail – Sofiane, Sien, Dario, Thiemo, Anes – Wiert, Koen DB, Gile