Exstu – VC Vitalicio 16 – 2 (doelpunten: Anes 2, Jawad 4, Lukas 6, Thiemo 2 en Wiert 2 ; was: Guy)

Uiteindelijk 12 spelers, met Didier nog als stand-in. Onder de 12 ook Jawad, neefje van Sofiane, en terug hersteld na een zware blessure.

VC Vitalicio had amper gespeeld de laatste 2 jaar, en moest even z’n ritme vinden. Daar wachtte Exstu niet op : Thiemo miste eerst nog een open kans, maar toen Wiert centraal kon doorbreken, en nog tijd had om het goede moment af te wachten, nam hij de Vitalicio-keeper een eerste keer te grazen : 1 – 0. VC Vitalicio liet best een goed voetballende indruk, en was ook gevaarlijk met een poging voorlangs. Yannick stuurde dan Anes diep op rechts, en die bereikte Jawad voor de 2 – 0. De Vitalicio-keeper leek ons eerder een keepende veldspeler, en toen die bij een (onoordeelkundige) uitkomst de bal verspeelde aan Lukas, stond het na amper 10’ ! 3 – 0. 5’ later zelfs 4 – 0, toen Wiert vanop links Thiemo bediende. Wiert ramde dan zelf nog een goede kans over, en toen viel Exstu even stil. VC Vitalicio kwam zelfs 4 – 1 terug met een mooi lobje (of mislukte voorzet ?), en het was wachten tot de Vitalicio-keeper (opnieuw) de concentratie verloor, en Lukas dit kon afstraffen : 5 – 1. Thiemo mikte vervolgens overhoeks de 6 – 1 in het net, maar aan de overkant had Chris een knappe parade nodig om een 2e tegentreffer te verijdelen. (Ook) met een lob over de keeper zorgde Wiert voor een 7 – 1 ruststand.

Na de rust bleef het even windstil, tot Sofiane Lukas in de diepte aanspeelde, en deze de keeper kon omspelen (8 – 1). Jawad, die duidelijk niet aan kwaliteit had ingeboet, deed hem dit na vanop links : 9 – 1. Met een streep dikte Jawad zelfs aan tot 10 – 1. Stijn tikte toen een Vitalicio-speler langs achteren aan in de 16, met een penalty tot gevolg. Kordaat omgezet, en 10 – 2. Het laatste wapenfeit van de VC, want nadien brak Anes centraal door, en stond het 11 – 2. Onze youngster maakte na een pasje van Lukas ook de 12 – 2. Anes, Lukas en Wiert flitsten toen samen door de VC-linies, en na een rondje “na u” was het Lukas die mocht scoren : 13 – 2. Koen V. liet nog een goede kans liggen, maar Jawad zette dit recht met de 14 – 2. Lukas mocht nog eens scoren op pass van Wiert (15 – 2), en finaal zette hij ook de 16 – 2 op het bord, op aangeven van Koen V. Zijn 6e treffer ! Volgens sommigen was het zelfs 17 – 2 geworden, maar dit had uw verslaggever niet zo genoteerd. Het zal er ook niet op aankomen, wellicht. Aan de BI-afdeling van Exstu om nu te bepalen hoe “historisch” deze uitslag wel is. Als we er dan nog de uitslag van vorige week bijnemen (8 – 3 winst), de vraag of Exstu ooit eerder 24 scoorde in 2 opeenvolgende wedstrijden ?

Exstu speelde met : Chris – Didier (nog 5’), Yannick, Guy, Tahar, Stijn en Koen V. – Anes, Jawas, Lukas en Sofiane – Thiemo en Wiert