Exstu – Vet. Aalter 7 – 0 (doelpunten: Anes 2, Lode 2 en Wiert 3; was: Lode)

De Veteranen uit Aalter zagen in ultimo nog 2 spelers wegvallen, waardoor ze slechts met 10 in Gent arriveerden. Peter was zo vriendelijk hen te willen vervoegen. Koen kon pas later aansluiten, dus werd er net 11 tegen 11 gestart.

De openingstreffer liet niet lang op zich wachten: een Aalterse verdediger kopte de bal compleet verkeerd en nam daardoor zijn eigen keeper tegenvoets. De goed gevolgde Anes had de bal maar voor het intikken: 1 – 0. Lukas brak dan door, maar de Aalterse keeper kon zijn schot met de voet pareren. Het sein voor Aalter om voor tegengas te zorgen: mannetje vrijgespeeld rechts in de 16, maar die mikte naast. Een volgende poging naar de linkeronderhoek moest door Chris worden weggedoken. Aan de overkant glipte Lukas weg op rechts (offside volgens Aalter, niet volgens de scheids), en legde breed voor Wiert die voor een 2 – 0 voorsprong zorgde. Bij een volgende fase speelde ? Tahar diep op Wiert, die alleen voor de keeper kwam en propertjes afwerkte. Meteen 3 – 0.

Na de rust was het aan Wiert om op rechts door te gaan en de bal voor doel te brengen. Lukas raakte net niet bij de bal, maar aan de 2e paal stond Lode klaar om droog af te werken: 4 – 0. Even wat de-concentratie bij Exstu dan: Lukas mikte vanop 2m. de bal nog over de lat, en achterin werden kansjes weggegeven. Guy haalde een bal van de lijn. Anes gaf dan weer het goede voorbeeld, maar zijn poging werd nog uit de hoek gehaald. Toen kregen we een herhaling van de 2 – 0: Lukas diep gestuurd door ? Sofiane, breed gelegd voor Wiert en 5 – 0 + een hattrick voor onze goalgetter. Exstu zag nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, en op de counter kwam Aalter met 2 man alleen voor Chris, maar nog ging de bal er niet in – dankzij de paal. Lukas bleef met assists strooien, en bediende Lode voor de 6 – 0, en vervolgens Anes, die keurig in de hoek legde: 7 – 0, warempel. In de slotfase moest Peter naar de kant, en speelde Aalter even met 10, maar dan nog hadden ze de laatste kans. Die ging nipt voorlangs. Een “productieve” avond voor Exstu !

Exstu speelde met: Chris – Didier (’35 Koen), Guy, Tahar en Stijn – Lode, Sofiane, Anes en Lukas – Thiemo en Wiert