Sphinx Cinema – Exstu 3 – 3 (doelpunten: Lukas, Thiemo en Wiert ; was: ?)

Exstu kreeg amper 11 man aan de aftrap, maar gelukkig kon Yannick nog vroeg in de eerste helft aansluiten. Guy en Didier bleken immers (nog) niet 100 % fit – een wisselspeler was dus welkom. Onder de 11 starters Lander Vanwildemeersch. U raadt het: zoon van Lode, die z’n opvolger kwam coachen van aan de zijlijn. De Exstu-staf telde zelfs 4 man, met Alex, Lode, Tommy en Hans.

De openingsfase oogde aanvankelijk evenwichtig, maar Exstu voelde dat het een kwaaie klant zou hebben aan Sphinx : goed verdedigend, verzorgd uitvoetballend en gewoon scherp. Dat bleek na een kwartier, toen een bal diep werd gespeeld in de as v/h veld, de Exstu-defensie in snelheid werd gepakt, en een doorgebroken Sphinx vanop afstand in de kortste hoek mikte (1 – 0). Kort daarop verdubbelde Sphinx zelfs de score, toen een corner van dichtbij werd ingekopt en de bal via de vuist/arm van Chris en de onderkant v/d lat in doel ketste. Exstu bleef echter rustig, en probeerde te combineren. Dit gaf Steven een kansje, maar hij mikte in het zijnet. Lukas kon zelfs centraal voor doel een bal “en volley” nemen, maar hij mikte in de armen v/d keeper (je weet wel, de “Paco” look-alike). Maar het bleef opletten geblazen, want aan de overkant ging een lobje v/d Sphinx net over.

Na de rust stak Exstu een tandje bij : Wiert mikte meteen een stuiterbal naar de linkeronderhoek, maar “Paco” kon de bal nog nipt wegduiken. Het initiatief van Exstu gaf ruimte aan Sphinx, en Chris moest attent uitkomen, en 1x zelfs scherp tackelen om gevaar te voorkomen. Exstu bleef proberen, zonder overhaast te spelen, en de kansen kwamen : Paco haalde opnieuw een bal van Wouter uit de linkeronderhoek, en Wouter plaatste een volgende poging rechts v/h doel. “Exstu verdient een goaltje” concludeerde de staf langs de lijn, en zie : bal tegen de arm in de 16 van Sphinx, en de goed fluitende scheids gaf een strafschop. Thiemo nam hem zoals uw verslaggever ze graag gegeven ziet worden : strak in de winkelhaak en 2 – 1. Het begin van wat Filip Joos (Extra Time) een rocambolesque fase zou noemen : het stond immers vrijwel meteen 2 – 2, toen Steven er op links een (laatste) spurtje uit perste, en de bal voor doel bracht waar Wiert kon afwerken. En tot jolijt dan wel consternatie v/d omstaanders, ging Exstu vervolgens over zijn tegenstander : Thiemo speelde de bal vernuftig diep tussen de linies, waar Lukas de bal in snelheid kon meenemen, de keeper omspelen en voor de 2 – 3 zorgen. Quasi meteen stond het terug 3 – 3, maar de attente scheids keurde de tegentreffer af wegens voorafgaand handspel. We keken inmiddels naar een onversneden thriller : na aandringen van Lander knalde Wiert over, en toen – bummer – gebeurde het : een afgeblokt schot v/d Sphinx caprioleerde via het hoofd v/e Sphinx-speler naar de linkerwinkelhaak. Chris stond op het verkeerde been en 3 – 3, helaas. Bij een volgende corner voor Sphinx werd zelfs nog hard ingeschoten, maar Didier haalde de bal nog v/d doellijn, oef. 3 – 3 dus, en Exstu mag trots zijn op de manier waarop het rustig bleef voetballen en de match nog volledig wist om te buigen. Prima zo !

Exstu speelde met: Chris – Dario, Didier, Guy, Wouter en Yannick – Lander, Lukas, Sofiane en Thiemo – Steven en Wiert