Olympia Burst – Exstu 2 – 2 (doelpunten: Peter en Steven; was: Yannick)

De eerste wedstrijd na de winterbreak werd een potje “late night” voetbal : aftrap om 21:15, met net 11 spelers, tegen een “echte” veteranenploeg, met een goed gevulde reservenbank.

Na een gelijk opgaand begin zonder uitgespeelde kansen was het Peter die na aandringen van Exstu voorin, enigszins verrassend voor de 0 – 1 kon zorgen. De wedstrijd werd feller, maar helaas ook bitsiger. De gelegenheidsscheidsrechter hielp de zaak niet vooruit door te afzijdig te blijven, maar eigenlijk mag dit geen excuus zijn. Exstu verloor zichzelf in onnodige “hete standjes” & discussie. Steven besloot nog eens nipt naast, en Burst drong aan. Dit gaf Exstu kansen op de counter, maar de laatste pas was nooit op maat. Dit dreigde Exstu te bekopen, maar Burst liet z’n kansen liggen : van in de 16 nog overhaast naast geschoten, en nog eens overhoeks voorlangs. Tijdens de rust werd er (hevig) bijgepraat bij Exstu. De thuiskeeper kwam even bedaren met de woorden “’t is maar voetbal, hé, jongens”, maar de gemoederen waren ten minste gelucht.

Exstu begon het best aan de 2e helft, en Wiert tikte meteen een prima kans naast. En na een goede aanval via de 2 Koens, besloot Steven over. Het was dan ook jammer dat Exstu een tegentreffer moest slikken door tegenslag : een flankvoorzet van Burst verdween via het bovenlichaam van Yannick, die nog een tegenspeler afhield, in doel : 1 – 1. Exstu gaf niet af, Steven bediende Wiert, maar die schoot nu voorlangs, en bij een volgende strakke voorzet van Steven besloot diezelfde Wiert over. Toen Wiert dan eens Lukas aanspeelde, mikte die pardoes op de keeper. De volgende reuzenkans was voor Steven, die zich prima vrijkapte, maar opnieuw op de (goed anticiperende) keeper besloot. Koen “2” (maat van Yannick) probeerde het dan eens van ver, maar nipt over. Een paar fasen later verscheen Wiert alleen voor de keeper, maar hij tikte (opnieuw) tegen de man, ipv erlangs. Tussendoor noteerde uw verslaggever enkel een kans voor Burst, die in het zijnet belandde. Dan was het aan Lukas om nog eens door te scheuren op rechts, maar zijn “forty five” ging tussen 2 ploegmaats door, helaas. Een paar minuten later kon Lukas bij een corner hard inschieten, maar de bal werd nog op de doellijn gekeerd. Toen kreeg Exstu eindelijk loon naar werk : Yannick speelde mooi Wiert aan op rechts, die nam z’n tijd voor een fraai uitgemeten voorzet naar Steven aan de 2e paal, en die kopte de bal enig mooi, in een boogje, overhoeks in : 1 – 2. De zege leek binnen handbereik, maar Exstu kende opnieuw pech, toen Koen DB een bal compleet verkeerd op het hoofd kreeg, en zo ongewild vrije baan gaf aan een Olympia-speler, die Chris kon vloeren. 2 – 2 dus, maar eigenlijk had Exstu meer moeten maken van z’n kansen, zeker in de 2e helft.

Laat deze wedstrijd dus een “mislukte” generale repetitie zijn voor een goede 2e seizoenshelft : we hebben niets te winnen bij gediscussieer met de scheidsrechter, of het in de clinch gaan met de tegenstander, of onderlinge discussies. Een beetje meer “zen”, voor de één al (veel) meer dan de ander, en het komt goed – althans dat hopen we.

Exstu speelde met : Chris – Yannick, Tahar, Wouter en Koen DB – Koen “2”, Sofiane, Peter en Lukas – Steven en Wiert (met dank aan “Koen 2” om ons te depanneren)