Exstu – SK Bellem 5 – 2 (doelpunten: Omar 2, Koen DB, Lukas en Thiemo elk 1; was: Tahar)

Tja, uiteindelijk 15 ! man aan de aftrap, maar dat was meer een gevolg van lichtjes chaotische aanmelding. Misschien een goede zaak, want iedereen ziet nu wel in “that rules must be obeyed”. Soit, SK Bellem presenteerde zich in quasi Italiaanse outfit : helblauw shirt, hagelwitte shorts, en hun voetbal mocht ook worden gezien. De eerste mooie aanval van Exstu liep over Anes en Omar, maar Peter mikte de voorzet over. Ook Wiert probeerde 2x, de laatste maal zelfs losjes vanuit de heup, maar eveneens over. En plotseling viel de treffer aan de overkant : een bal op halve hoogte zeilde naar de verste paal. Chris stak nog een hand uit, maar zag enigszins verbouwereerd de bal binnengaan : 0 – 1. Toen kwam de eerste reeks wissels eraan, en net toen iedereen dacht “staat de ploeg nog goed ?”, dropte Thiemo de bal fraai van buiten de 16 over de keeper in doel : 1 – 1.

Na de rust bleef het gelijk opgaan, tot Omar het welletjes vond : met veel gevoel schilderde hij de bal vanop rechts over de keeper in doel (2- 1), en wat later stak hij de bal mooi binnendoor naar Lukas, die strak over de grond inschoot (3 – 1). SK Bellem gaf zich nog niet gewonnen, maar gaf daardoor wat meer ruimte weg, en die moet je Anes niet geven : hij stoomde door op rechts, bracht scherp voor doel, waar de al even scherp gevolgde Koen DB de bal in doel werkte : 4 – 1. Tijd dan voor een Hendricx-momentje : een corner voor Bellem werd naar doel gekopt, Guy stak nog een been uit, maar raakte de bal niet, en verraste mogelijk hiermee broer Chris, die wat stijfjes naar de bal ging, maar er naast grabbelde : 4 – 2. Trouwens niet onverdiend voor Bellem. Lukas trok dan nog eens door op rechts, en deed een “forty five”, maar de bal ging tussen Anes en Koen door – weg kans. Aan de overkant zagen we dan weer de beste Chris toen hij oog in oog met een tegenspeler een gemaakt doelpunt kon verijdelen met een beenveeg. Omar deed dan de boeken toe door bij een uitbraak de keeper met een handigheidje te omspelen, en de 5 – 2 te maken. Alweer een fraaie score, nu nog even werken aan de discipline bij het aanmelden.

Exstu speelde met : Chris – Dario, Guy, Sofiane, Stijn, Tahar en Wouter – Koen DB, Lukas, Peter, Thiemo en Yannick – Anes, Omar en Wiert