Exstu – BV Maldegem 4 – 2 (doelpunten: Lukas 2, Omar en Wiert; was: Peter)

Dankzij Dario, Omar en Sin kregen we 14 man bij elkaar voor de confrontatie met de Borussen uit Maldegem, altijd weer een prestigeduel. De wedstrijd bleef aanvankelijk gesloten. Eén van de verlichtingspalen bleek defect, en het was in die hoek van het terrein soms zoeken naar een medemaat. Wiert had een kansje, maar besloot overhaast. De eerste grote mogelijkheid was voor Maldegem, na een corner, maar een Borus mikte vanop 3m. nog over de lat. Naarmate de hemelsluizen open gingen, klikte het bij Exstu beter in elkaar. Chris speelde Lukas aan, Guy riep hem toe dat Wiert vrij stond op links, Wiert kreeg de bal, ging door, zijn tegenspeler gleed weg, en Wiert werkte beheerst af: 1 – 0. Kort daarop onderschepte Lukas de bal in de as van het terrein en kon alleen op de keeper afgaan : 2 – 0. Maldegem repliceerde, en zag een eerste corner nog afgeblokt, maar bij de volgende was het ei zo na prijs: de bal werd op de lat gemikt. Bij een volgende fase in de 16 van Exstu nam Lukas de bal mee, volgens sommige tegenspelers met de arm, volgens Lukas met de borst, maar de scheids was streng: strafschop, en 2 – 1, alhoewel Chris nog een hand achter de bal kreeg, maar onvoldoende om het ding uit z’n net te houden.

Na de rust was Exstu het eerst gevaarlijk: bij een scherp inzenden van Lukas mikte Steven op de buitenkant van de paal. Ondertussen kwam youngster Dario steeds meer onder stoom. Bij één van z’n rushes op links bediende hij perfect Omar, die rustig binnenwerkte : 3 – 1. Even later poeierde Omar nog eens op doel ; de BV-keeper hield er verschroeide vingertoppen aan over. Nog was Exstu niet klaar met de Borussen, ook al weerde Dario zich als een duivel in een wijwatervat. Een vrije trap voor Maldegem werd aan de 2e paal met het achterhoofd ingekopt : 3 – 2. Bij een volgende aanval van Maldegem kon Sofiane echter onderscheppen. Hij bereikte Omar, die met een prima cross Steven vrijspeelde op links. Steven bracht voor, en de doorgespurte Lukas kegelde de bal aan de 2e paal binnen : 4 – 2, en boeken toe. Een mooie overwinning.

Exstu speelde met: Chris – Stijn, Roeland, Sofiane, Guy, Tommy en Dario – Sin, Lukas, Thiemo en Peter – Omar, Steven en Wiert