KWB Kalken – Exstu 2 – 4 (doelpunten: Omar, Peter en Thiemo 2; was: Koen DB)

Een natte herfstavond, glibberig natuurgras en weinig A-spelers, het beloofde een moeilijke avond te worden, daar aan het vernieuwde sportcentrum Veldmeers in Laarne. De last minute invallers bleken gelukkig uit het juiste hout gesneden. Dankzij Anes, Bart L., Koen DG en Omar bracht Exstu uiteindelijk nog 12 man samen, en Tahar bracht zelfs een nieuwe bal mee – merci !

In een onuitgegeven opstelling (amper verdedigers) was het wat wennen voor Exstu, en bij de eerste corner voor Kalken was het al prijs. Eerst ging de bal tegen de kruising, maar bij de 3e poging ging het ding dan toch binnen, zonder al te veel weerwerk. Exstu veerde evenwel recht, en na een corner aan de overkant had Bart L. al een eerste kans. Zijn schot werd nog geweerd. Toen maakte Omar zich vrij op links, en bediende keurig Peter die vanuit een schuine hoek de 1 – 1 binnenwerkte. Even later probeerde Omar een dropshot dat maar nipt voorlangs ging. Bij een volgende fase omspeelde onze youngster Anes de keeper, maar vond nog 2 man op de doellijn. Anes heroverde echter de bal en vond Omar, die de 1 – 2 maakte. Omar toonde wat later nog eens dat hij een “zware voet” had; zijn zoevende schot ging opnieuw nipt naast.

De eerste kans na de rust was voor Wiert, maar hij besloot op de voet van de Kalkense keeper. Enigszins verrassend kwam Kalken dan gelijk, met een strakke stuiterbal die Chris niet kon pareren. Exstu liet echter niet af, Anes & Peter draafden onvermoeibaar op en af, en Omar bleek een technisch behendig rustpunt voorin. Achterin hielden Tahar en Sofiane het centrum dicht, met vinnige assistentie van de 2 Koens & Yannick. Toen trok Exstu het laken naar zich toe: Thiemo mikte de bal heel precies, en ook met een stuit, in de rechteronderhoek (2 – 3). Exstu liet eerst nog de 2 – 4 liggen toen bij één zelfde aanval zowel Anes, Omar als Bart konden besluiten, maar ofwel op de keeper dan wel finaal over mikten. Het was onze “sniper” Thiemo die het nekschot toebracht: opnieuw keurig in de hoek geprikt, nu de andere. Kalken had geen antwoord meer.
Koen DB kreeg tot slot de eerste modderwas mee van het seizoen, respect !

Exstu speelde met: Chris – Koen DB, Koen DG, Tahar, Sofiane en Yannick – Bart L,, Thiemo en Peter – Anes, Omar en Wiert