Exstu – De Grote Avond 1 – 1 (doelpunt: Lukas ; was: Wiert)

Uw verslaggever speelde z’n nota’s kwijt, damn, en maakte daarom volgende reconstructie uit het hoofd : Een gebrek aan overzicht van wie wel/niet zou meespelen incl. een vermeende aanmelding op de App, zorgden er uiteindelijk voor dat we met 15 aan de aftrap verschenen. Daaronder debutant Dario, de 16-jarige kleinzoon van voorzitter Alex, en ook Anes, de (veel) jongere broer van Tahar. Dario speelde zelfzeker op de linksachter, en Anes nam het middenveld voor z’n rekening. The next generation, jawel … Exstu toonde het meest initiatief, maar zag zich na een misverstand tussen Tommy en Guy koud gepakt op een counter: een DGA’er kon middendoor lopen en Chris verschalken met een boogbal : 0 – 1. Eerste kans en binnen, dat kunnen we bij Exstu zelden zeggen ☹ Exstu probeerde terug te slaan, maar had onkans bij de afwerking : Steven trof van binnen de 16 de onderkant v/d paal, Tommy kopte een corner overhoeks tegen de paal, en ook Dario, en zeker Wiert hadden kansen, maar helaas pindakaas, zonder resultaat.

Na de rust bleef Exstu aandringen, maar ging te dikwijls overhaast spelen met lange ballen, en DGA bleef goed georganiseerd loeren op de counter. De DGA-keeper moest toch 2x onvervaard uitkomen om o.a. Lukas met de voet af te blokken. Ook ettelijke corners brachten geen soelaas voor Exstu, o.a. Sofiane knikte er eentje voorlangs, en pas na lang aandringen in de slotfase kwam er dan wel die goed uitgespeelde combinatie waarbij Steven Lukas alleen voor de keeper bracht, en onze killer de bal heel precies overhoeks in het zijnet plaatste. 1 – 1 dus, en een verdiende gelijkmaker. Bij de bieren achteraf werd alvast het Exstu App-aanmeldingsprobleem van Guy opgelost: paswoord toestanden en zo, maar met de hulp van Wiert lukte het. Goed zo.

Exstu speelde met: Chris – Dario, Stijn, Wouter, Tahar, Tommy en Guy – Sofiane, Peter, Lode, Lukas, Yannick – Steven, Anes en Wiert