KWB Wondelgem – Exstu 4 – 3 (doelpunten: Lukas 2 en Thiemo 1; was: Tommy)

Exstu verscheen goed opgewarmd aan de aftrap, want er moest (aanvankelijk) over de hekken van Jan Yoens worden geklommen om te kunnen voetballen. De eerste grote kans v/d wedstrijd was voor Wiert, die na een tika taka aanval naast besloot, en daarmee de toon zette : “Kadreren”, “cibleren”, whatever, het bleek (te) moeilijk voor Exstu. Het had overwicht, zeker, maar (zoals dat dan gewoonlijk gaat) de eerste poging op doel van de KWB zeilde meteen binnen : van links via de rechterpaal binnen geschoten, hoppa en 1 – 0. Wat Exstu ook probeerde, scoren lukte niet : Tahar over, Wiert, oog in oog met de keeper, naast, Lukas naast, en dan vergeet ik er nog. Dan toonde de KWB zich x keren efficiënter, want toen de bal na een voorzet vanop rechts, in de scrimmage goed viel, stond het meteen 2 – 0. Exstu reageerde, maar het besloot of op de keeper (Steven), of steeds buiten het kader. Lukas was de laatste in de rij voor de rust : hij kopte een corner over.

Hetzelfde beeld na rust : (veel) druk van Exstu, maar toen de KWB de bal strak over de grond voor doel bracht, kon Chris het ding niet klemmen, en een goed gevolgde KWB’er maakte er simpel 3 – 0 van. Steven kapte zich dan vrij, maar besloot hard en centraal – op de keeper. Toen de bank van Exstu alle hoop op een doelpunt reeds begraven had, lukte het warempel toch: na een mooie combinatie zorgde Lukas voor de 3 – 1. Z’n voorbeeld kreeg niet meteen navolging, want Thiemo besloot nog maar eens naast. Erger, het werd zelfs 4 – 1 toen Chris in de voeten ging, maar de bal via de KWB-speler in doel caprioleerde. Toen pas hadden ze bij Exstu de maat v/h doel genomen : Thiemo schoot beheerst z’n frustratie van zich af, in de rechter benedenhoek (4 – 2), en opnieuw Lukas mikte in de draai een corner van Thiemo in doel (4 – 3). Even leek er nog een come back in de maak, maar die was Exstu helaas niet meer gegund. 4 – 3 dus, en een lesje in efficiëntie er bovenop.

Exstu speelde met : Chris – Tommy, Sofiane, Tahar, Ismail en Lode – Lukas, Anes, Peter en Thiemo – Jelle, Steven en Wiert. Lode en Tommy vielen uit met een contractuur of verrekking.