Gildeshotters – Exstu: 2 – 5

Exstu startte sterk, bijna overweldigend, tegen z’n zwarte beest uit De Pinte, maar de bal wou er niet meteen in, en toen na 10′ de Gilde een mannetje volledig vrij had aan de 2e paal, stond het 1-0 i.p.v. andersom. Exstu viel terug en de Gilde werd nu regelmatig gevaarlijk. Een paar keer ontsnapte Exstu aan een 2e tegentreffer. Aanvallend lukte één en ander niet meteen, met een comedy capers scene bij een vrije trap als dieptepunt. Exstu herpakte zich echter, en op een corner van Rupert knikte Dries aan de 1e paal de 1- 1 in het net. Nog voor de rust liep Exstu uit tot 1-2 toen alweer Dries de bal in doel devieerde.
Na de wissels tijdens de rust, nam Exstu nu resoluut de wedstrijd in handen. Op voorzet van Filip kopte Rupert vallend de 1-3 op het bord, en Exstu leek op weg naar meer tot Didier iets te laat tackelde in de eigen 16, en de Gilde een penalty kreeg: 2-3. Exstu ging echter gewoon door en kreeg ettelijke kansen (o.a. Lode schoot op de paal), maar de 4e treffer viel niet meteen. Uiteindelijk was het Filip die op hoekschop de geruststellende 2- 4 binnen buffelde. Goran (ex-Ekkergem, en meegekomen met Lieven) mocht een kroon op zijn sterke wedstrijd zetten met de 2-5.