Veteranen Aalter – Exstu : 2 – 2 (Doelpunten : Lukas, Steven DC Was : Sofiane)

We kregen de eer om op de gloednieuwe kunstgrasmat te spelen, ook voor de veteranen van Aalter was dit hun eerste wedstrijd op dit glad tapijt. En wat een prachtige accommodatie: kleedkamers, douches, tribune, verlichting! Alles was aanwezig om een topmatch te spelen.
Exstu met 16 spelers op verplaatsing, hoe lang is dat niet geleden? Onze jonge gasten hadden nog een vriend bereid gevonden om mee te spelen en vanavond kwam ook Steven Maryns ons vanuit Zwitserland versterken. Captain Wouter besliste dan maar om wisselbeurten van vier spelers terzelfdertijd door te voeren. Onuitgegeven!

De veteranen begonnen gretig en bleken weeral eens een sterke voetballende ploeg. Na 2 minuten werd een voorzet op rechts mooi ingekopt maar Chris kon de moeilijke bal overtikken. Onze verdediging hield stand en bij een uitbraak bleef Thiemo aandringen op de keeper, de bal belandde op rechts bij Jerome die een gemeten voorzet gaf op het hoofd van Lukas: 0-1. De veteranen herpakten zich snel en hun licht overwicht werd beloond met een mooie goal: een doorsteekpas tussen onze centrale verdedigers Didier en Dries, de veteraan legde de bal beheerst in doel naast de uitgekomen Chris : 1 – 1. Nadien had Wiert minder geluk toen zijn schot buitenkant paal raakte. Bij de rust stonden de bordjes gelijk.

De tweede helft was de onze: de veteranen geraakten vermoeid door het hoog tempo van onze jonkies die goed ondersteund werden door hun ervaren teamgenoten. De spelerswissels per 4 maakten ook wel indruk op de veteranen. Onze doelkansen stapelden zich op en het was maar al te jammer dat Steven DC na een individuele actie alleen in de zestien de verkeerde kant van de paal koos. Nadien had hij echter zijn revanche beet. Lukas zette een rush in vanop de middellijn, ging een 4-tal veteranen voorbij en gaf een prachtige assist aan Steven DC die perfect afwerkte : 1- 2. Maar het bleef bij dat ene doelpunt voor Exstu.

De ongeschreven wetmatigheid ‘als je de doelkansen niet benut, vallen de goals aan de andere kant’ werd bevestigd. Na een hoekschop voor de veteranen bleef de bal hangen in de kluts en na wat geharrewar devieerde de bal tot tweemaal toe op een tegenstander om uiteindelijk in ons doel te belanden. Exstu zette nog alles op alles tijdens de laatste 10 minuten maar het bleef bij een gelijkspel.

Speelden voor Exstu: Chris – Tommy, Tahar, Dries, Didier, Steven M. – Jerome, Robbe (en meegekomen vriend), Lode, Sofiane, Peter, Lukas, Thiemo, Wiert, Steven DC