Old Stars Kouter – Exstu : 3 – 7 (Doelpunten : Lukas 3, Jerome, Lode, Wiert, Peter Was : Wiert)

In laatste instantie diende Roeland af te zeggen waardoor we uiteindelijk toch met 14 waren, luxe. Onder hen onze 3 jongelingen Jerome, Jef en Roben die als opwarming met de fiets van Gent kwamen (11 km). Tommy was terug van de partij en speelde een … wedstrijd (bijvoeglijk naamwoord naar believen in te vullen).

Exstu mocht de wedstrijd aftrappen en nam van in het begin het heft in handen. In enkele luttele minuten waren al een paar doelrijke kansen bij elkaar gevoetbald. Aan de basis een aantal mooie combinaties en flankvoorzetten maar noch Lode, Steven en Jerome kwamen tot scoren. Kwam daarbij dat de OSK niet tot over de middellijn geraakte en het idee vormde zich al dat dit een eenrichtingspartij ging worden met een monsterscore. Maar dit was zonder de waard gerekend, en de waard in dit geval was een speedy gonzalez vooraan die onze “iets tragere” achterhoede bij wijlen zijn hielen liet zien. Na 10 minuten Exstu-dominantie kwamen de OSK-ers beter in de wedstrijd en lieten zij ook zien dat ze konden voetballen. Enkele van hun jongelingen bleken snel en vinnig op de bal te zitten en begonnen mooie doorsteekballen te geven. Op één daarvan ontdeed de OSK-speedy zich van Dries met een venijnig spurtje en stak de bal netjes over onze uitkomende doelman in doel : 1 – 0. Van een koude douche gesproken. Exstu liet het daar echter niet bij en bleef verder goed voetballen. Uiteindelijk zou heel snel de gelijkmaker er komen. Mooi combinatievoetbal met Steven en Lode op links, een voorzet en aan de 2e paal controleerde Jerome de bal mooi en knalde hoog in doel : 1 – 1. Wiert had ondertussen ook met een afstandsschot de score kunnen uitdiepen maar de paal stond in de weg. Weinige minuten later opnieuw goed samenspel, deze keer op rechts met Lukas en Jerome. Jerome kon voorzetten naar de 2e paal waar Lode de bal controleerde, zijn man uitschakelde en in de korte hoek binnen knalde : 1 – 2. Toch de juiste weergave na de eerste helft.

Steven zat niet goed in de wedstrijd en verloor tegen alle gewoonte in zijn duels. Bleek dat de rug hem parten speelde. Hij bleef in de 2e helft langs de kant. Thiemo diende eveneens na 10 minuten tweede helft de wedstrijd te verlaten om met zijn meegekomen zoontjes vroeger naar huis te gaan. Exstu met 12 om de 2e helft aan te vatten.

OSK mocht aftrappen maar was heel snel de bal kwijt. Lukas wrong zich voorbij een aantal verdedigers maar besloot hoog over. Bij de daarop volgende uittrap van de doelman ontfutselde Peter de bal, ging 3 OSK-ers uit de weg en trapte van ver op doel, net een metertje naast de kruising. Dan was het de beurt aan Wiert. Die schakelde links in de grote rechthoek zijn man uit en trapte de bal enkele centimeters naast de verste kruising. Nog geen 5 minuten ver en de score had al veel ruimer moeten zijn. En zoals het veelal gebeurt, wie niet soort krijgt het deksel op de neus. Deze keer was het de beurt aan Tommy om als standbeeld te fungeren toen na een doorsteekbal een jonge OSK-er alleen op de uitkomende Chris mocht afgaan en de bal in het verste hoekje stak : 2 – 2. Zelfde beeld dus als in de eerst helft : overmacht en veel kansen voor Exstu maar OSK maakt het af. Maar niet getreurd want Exstu schudde een explosieve 10 minuten uit zijn mouwen, mede ook door dat OSK iets slordiger begon te voetballen en uit te verdedigen. Eerst mocht Lukas na een mooie doorsteekbal alleen op de doelman afgaan en werkte netjes af : 2 – 3. Vervolgens mocht opnieuw Lukas scoren na slecht inspelen van een OSK-er voor zijn backlijn : 2 – 4. Peter ging dan ook nog eens op wandel en trapte hard naar de korte hoek maar met een mooie duik kon de OSK-doelman dit gemaakt doelpunt toch verhinderen. Na een schermutseling in de grote rechthoek en goed samenspel van Exstu belandde de bal bij Wiert die dan toch zijn goaltje kon meepikken : 2 – 5. En nog was het niet gedaan. In diezelfde 10 minuten ging Lukas opnieuw aan de haal en werkte weer goed af : 2 – 6 en met zekerheid de buit binnen voor Exstu. Het is niet zo dat de tweede helft dan maar gewoon verder kabbelde. Het bleef een goede partij want ook OSK had zijn tweede adem terug gevonden. Het nam opnieuw enkele mooie aanvallen voor zijn rekening en de Exstu-verdediging diende alert te blijven op de snelle uitbraken van die jonge gasten. Het was echter Exstu dat nog maar eens scoorde. Ditmaal was het afstandsschot, net buiten de grote rechthoek van Peter, iets harder en beter gericht. Geen verhaal voor de doelman : 2 – 7. Uiteindelijk kreeg de OSK de “eer” om de laatste treffer van de partij te maken. Een mooie aanval op rechts, prima lage voorzet en van dichtbij ingetikt : 3 – 7. Als verdienste voor hun goede wedstrijd, ook al laat de score anders vermoeden.

Een goede partij van Exstu en een frisse inbreng van onze 3 jonge gasten met een hoofdrol voor Jerome in de eerste helft. In de tweede helft een ontketend Exstu met Lukas, Wiert, Lode en Peter in de hoofdrol. Een eerste overwinning in dit koninklijk seizoen en volgens een niet nader te identificeren Exstu-speler zou dit te danken zijn aan onze “motty”vatie !!

Exstu speelde met : Chris – Tommy, Dries, Tahar, Roben – Lode, Jerome, Jef, Sofian, Peter, Lukas – Steven, Thiemo, Wiert